Ποινή 10 χρόνια πρόσκαιρη κάθειρξη, με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση, επιβλήθηκε στον πατέρα και τέσσερα χρόνια φυλάκιση με αναστολή στον επαγγελματία .

 

Με τις κατηγορίες της μαστροπείας κατ’ εξακολούθηση και της απόπειρας εναντίον προσώπου κάτω των 15 ετών και γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση και απόπειρας με παθόντα που συμπλήρωσε τα 12 έτη, όχι όμως και τα 14 έτη, βρέθηκαν σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Μεσολογγίου δυο άνδρες από το Αγρίνιο.

 

Πρόκειται για 57χρονο και ο 53χρονο, πατέρα 16χρονης, για την υπόθεση που θορύβησε πριν ένα χρόνο το Αγρίνιο, όταν συνελήφθησαν στις 23 Ιουλίου 2019 μετά από καταγγελία, ότι ο πατέρας εξέδιδε την κόρη του στον επαγγελματία ο οποίος έδινε χρήματα και τρόφιμα από το κατάστημά του. Τότε αποφασίστηκε η προφυλάκιση του πατέρα και ο επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση και περιοριστικούς όρους.

 

Οι συνήγοροι υπεράσπισης, του 53χρονου πατέρα της ανήλικης, αλλά και του 57χρονου επιχειρηματία υποστήριξαν ότι η καταγγελία έγινε για λόγους εκδίκησης. Ο πατέρας δεν απάντησε σε σημαντικά ερωτήματα της προέδρου, όπως το γιατί συνόδευε ο ίδιος την κόρη του στο κατάστημα του δευτέρου κατηγορουμένου όταν πήγαινε να πάρει τα προϊόντα και τα χρήματα (που όπως υποστήριξε η Υπεράσπιση ήθελε να προσφέρει στην οικογένεια) περιμένοντας επιπλέον τη κόρη του έξω από το κατάστημα, παρότι βαδίζει με δυσκολία.

 

Η μητέρα στην κατάθεσή της είπε ότι σύμφωνα με όσα της ανέφερε η κόρη της, ο επιχειρηματίας αρκετές φορές είχε κάνει άσεμνες κινήσεις και στις 19 Ιουλίου την βίασε, κατά την επίσκεψή της στο κατάστημα για να πάρει τα τρόφιμα. Πάντως η κατηγορία για βιασμό δεν υπήρχε στο κατηγορητήριο, διότι κατά την έκθεση του Ιατροδικαστή δεν αποδείχθηκε βιασμός.

 

Η Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε την απαλλαγή των κατηγορουμένων, εντούτοις κρίθηκαν ομόφωνα και οι δυο ένοχοι, για μαστροπεία και ασέλγεια αντίστοιχα, χωρίς ελαφρυντικά. Ποινή 10 χρόνια πρόσκαιρη κάθειρξη, με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση, επιβλήθηκε στον πατέρα και τέσσερα χρόνια φυλάκιση με αναστολή στον επαγγελματία .