Την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η λειτουργία τους στο Αγρίνιο

 

«Με γνώμονα τις καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες φιλοξενίας των βρεφών και νηπίων ευελπιστούμε σε μια καλή σχολική χρονιά για όλους», αναφέρει η Δημοτική Αρχή, ενόψει της λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και Δημοτικών Βρεφικών Σταθμών του Δήμου Αγρινίου, που θα ξεκινήσει την Δευτέρα 07-09-2020.

 

Ο πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ Γιάννης Βασιλείου αναφέρει: “Ο Δήμαρχος Αγρινίου και τα μέλη του ΔΣ της ΚΟΙΠΑ αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος της ευθύνης, τόσο απέναντι στα φιλοξενούμενα βρέφη και νήπια και τις οικογένειές τους όσο και τους εργαζόμενους, προχωρούμε στην έναρξη λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Όλοι οι εργαζόμενοι στους Δημοτικούς Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς θα βρίσκονται κανονικά στη θέση τους από σήμερα 01-09-2020 και θα υποβληθούν σε μοριακό test για τον covid-19 ενώ ταυτόχρονα θα διαμορφώσουν τις συνθήκες ώστε να υπάρχει ασφαλές και χαρούμενο περιβάλλον για όλους».

 

Τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να τηρηθούν
1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους τους εργαζόμενους
2. Τα τμήματα θα διαμορφωθούν με το μικρότερο δυνατό αριθμό νηπίων-βρεφών
3. Η παραλαβή των νηπίων θα γίνεται στην πόρτα του τμήματος από τoν παιδαγωγό αφού πρώτα γίνει θερμομέτρηση του νηπίου –βρέφους.
4. Ο προαυλισμός των νηπίων θα γίνεται ξεχωριστά ανά τμήμα και σε διαφορετικές ώρες.
5. Η σίτιση των νηπίων θα γίνεται σε κάθε αίθουσα ξεχωριστά και όχι στην τραπεζαρία.
6. Η ατομική υγιεινή των νηπίων και βρεφών περιλαμβάνει τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών.
7. Οι χώροι φιλοξενίας και οι χρησιμοποιούμενες επιφάνειες (καρεκλάκια-τραπέζια) θα απολυμαίνονται τακτικά με χρήση αντισηπτικών.