Αγροτοκτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας συμμετείχαν σήμερα (1η Ιουλίου) στην προγραμματισμένη κινητοποίηση στον ΕΛΓΑ Αγρινίου.

Η διαμαρτυρία για τα “εκρηκτικά προβλήματα» οργανώθηκε από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας στα πλαίσια αντίστοιχων πανελλαδικών κινητοποιήσεων.

 

Οι συμμετέχοντες αγροκτηνοτρόφοι είχαν συνομιλία σε καλό κλίμα και με τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ, στην οποία και τέθηκαν επί τάπητος τα αιτήματά τους.

 

Οι αγρότες –κτηνοτρόφοι μεταξύ άλλων διεκδικούν:

 

-Αναγγελία ζημιάς από τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ και Άμεση καταγραφή των ζημιών. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνει αγρότες και κτηνοτρόφους για όλα τα φυσικά φαινόμενα και νόσους στην παραγωγή και στο κεφάλαιο.

 

-Οικονομική στήριξη σε όσους αγρότες και κτηνοτρόφους έχουν πληγεί το προηγούμενο διάστημα, κάλυψη του χαμένου εισοδήματος σε όλους όσοι τα προϊόντα τους έχουν πληγεί.

 

-Να εξασφαλιστούν κατώτατες εγγυημένες τιμές για την βρώσιμη ελιά, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, να επιτρέπουν την επιβίωση των παραγωγών και τη συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας. Να εξασφαλιστεί η απορρόφηση της παραγωγής που έχει σταματήσει.

 

Τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, Σπύρος Κοτοπούλης, στο video που ακολουθεί.

 

Πηγή: agrinionews.gr