Η μάχη του Παναγρινιακού για την άνοδο

 

Την Κυριακή 28 Απριλίου ξεκινά το μίνι - πρωτάθλημα για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία και την Αιτωλοακαρνανία εκπροσωπεί ο πρωταθλητής της, Παναγρινιακός. Πέρα από τις αγωνιστικές δυνατότητες της ομάδας του Αγρινίου θα επιχειρήσουμε να κάνουμε μία προσέγγιση στην δομή του προγράμματος, αλλά και στις ομάδες που θα αντιμετωπίσει ο Παναγρινιακός αναφορικά με την δική τους δυναμική.

 

Υπενθυμίζεται πως τρεις ομάδες θα κερδίσουν τα εισιτήρια της ανόδου και με μία πρώτη ματιά φαίνεται πως – εκτός του Παναγρινιακού- οι πιο... φιλόδοξες ομάδες είναι οι Φιλιάτες (πρωταθλητές Θεσπρωτίας) και ο Αμβρακικός Βόνιτσας (πρωταθλητής της Ένωσης Πρέβεζας/ Λευκάδας).

Βέβαια μέσα στο γήπεδο μπορεί να αποδεχτεί ότι και άλλες ομάδες έχουν την δυνατότητα για άνοδο, κυρίως από τις Ενώσεις Κέρκυρας και Ηπείρου (Ιωαννίνων).

Βλέποντας το πρόγραμμα όπως διαμορφώθηκε μετά την κλήρωση υπάρχουν ευνοϊκά σημεία για τον Παναγρινιακό, υπάρχουν όμως και εκείνα που μπορεί να τον δυσκολέψουν.Το ρεπό στην αρχή

Σίγουρα δεν είναι θετικό για τους πρωταθλητές Αιτωλοακαρνανίας το γεγονός ότι έχουν ρεπό την πρώτη Αγωνιστική, αφενός διότι θα ξεκινήσουν χωρίς βαθμούς με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το ηθικό της ομάδας στην συνέχεια, αφετέρου - και κυρίως- διότι οι παίκτες του Βαλάντη Ζώη προέρχονται από μεγάλο διάστημα απραξίας, το οποίο θα επιμηκυνθεί για τρεις ακόμα ημέρες. Σημειωτέον ότι το παιχνίδια την δεύτερη Αγωνιστική θα διεξαχθεί τρεις μέρες μετά την πρώτη και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Τετάρτη και θα μεσολαβήσει δεκαήμερη απραξία έως την Κυριακή του Θωμά.

 

Συν και πλην με Φιλιάτες

Αν θεωρηθεί ότι οι Φιλιάτες αποτελούν το μεγαλύτερο φαβορί, ίσως είναι ευνοϊκό για την ομάδα του Αγρινίου ότι τις αντιμετωπίζει εκτός έδρας. Κι αυτό επειδή μία ενδεχόμενη ήττα δεν θα είναι τόσο επώδυνη, καθώς θα πρόκειται για εκτός έδρας αναμέτρηση. Στην περίπτωση που φύγει και με την ισοπαλία, θα αποτελέσει θετικότατο αποτέλεσμα.

Το πιο αρνητικό, ίσως, είναι πώς ο Παναγρινιακός θα αντιμετωπίσει στην Θεσπρωτία έναν πιο ξεκούραστο αντίπαλο, διότι το ματς θα γίνει για την 4η Αγωνιστική, αλλά τρεις μέρες νωρίτερα ενώ η ομάδα του Αγρινίου θα υποδέχεται την πρωταθλήτρια Κέρκυρας οι Φιλιάτες θα κάνουν ρεπό.

 

 

Τα θετικά

Κατά τα άλλα στα θετικά συγκαταλέγεται ότι οι πρωταθλητές Αιτωλοακαρνανίας θα αντιμετωπίσουν στην έδρα τους και την πρωταθλήτρια ομάδα της Ηπείρου - προφανώς στη Θύελλα Ελεούσας - και της Κέρκυρας – πιθανόν την Αναγέννηση Περιβολίου- ενώ παίξουν εκτός έδρας με τους πρωταθλητές Καστοριάς και Άρτας που δεν αναμένονται ιδιαίτερα δυνατές ομάδες. Επιπροσθέτως την τελευταία Αγωνιστική ο Παναγρινιακός θα αγωνιστεί στο γήπεδο της Δόξας Άρτας, που λογικά θα είναι και αδιάφορη βαθμολογικά.

 

 

Κομβικό ματς θα είναι ασφαλώς η αναμέτρηση της προτελευταίας Αγωνιστικής Παναγρινιακός – Αμβρακικός Βόνιτσας, στο οποίο το αποτέλεσμα αναμένεται να καθορίσει “εισιτήριό” ανόδου.
Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι προβιβάζονται τρεις ομάδες δίνει στην ομάδα του Αγρινίου το δικαίωμα να προσβλέπει βάσιμα στο ένα εισιτήριο, καθώς η επάνοδος στην Γ΄ Εθνική αποτελεί τον στόχο από την αρχή της σεζόν.