Έχουν πλαντάξει στο κλάμα οι περισσότερες ομάδες της Super League επειδή η Nova θα κλείσει τη κάνουλα και θα πάψει να “πιάνεται Κώτσος”,  το κορόιδο. Διότι οι ομάδες μοιράζονταν χρήματα που δεν τους ανήκαν, απ’ όποια πλευρά και να το εξετάσει κανείς. Και τώρα η απόφαση της Nova να πάψει να λειτουργεί ως φιλανθρωπικό ίδρυμα είναι η μεγάλη ευκαιρία των ανθρώπων των ομάδων να κάνουν το προϊόν τους ελκυστικό για τους φιλάθλους. Τους τρόπους ας τους βρουν οι ίδιοι, έτσι που τα κατάφεραν... Όλοι τους ανεξαιρέτως!

Όσον αφορά τα χρήματα που τους έδινε η Nova οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Υποτίθεται πως ένας τηλεοπτικός σταθμός πληρώνει τις ομάδες για τα χρήματα που χάνουν απ’ τα εισιτήρια, αφού λόγω της τηλεοπτικής μετάδοσης κάποιοι φίλαθλοι έχουν την επιλογή να μην πάνε στο γήπεδο. Εδώ μπαίνουν οι αριθμοί.

Μια ομάδα με μέσο όρο 2.000 εισιτήρια ανά αγώνα, δηλαδή περίπου 34.000 την σεζόν, βάζει στα ταμεία της καθαρά κάπου στις 350.000 ευρώ το χρόνο. Όταν από τη Nova λαμβάνει 1.5 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο (όπως οι μικρομεσαίες ομάδες), στην ουσία αποζημιώνεται για 8.000 φιλάθλους ανά αγώνα. Άρα μια ομάδα σαν τον Παναιτωλικό, ή τα Γιάννενα αποζημιώνονται σαν να επρόκειτο να έχουν 10.000 κόσμο σε κάθε εντός έδρας αγώνα τους, εάν δεν υπήρχαν οι μεταδόσεις της Nova.

Υπήρχε ποτέ τέτοιο ενδεχόμενο;;;

Κι αν υποθέσουμε ότι “φύτρωναν” τόσοι φίλαθλοι, σε ποια γήπεδα θα τους χωρούσαν;;;