Το καλοκαίρι του 2018 συμπληρώνεται  η δεύτερη θητεία της σημερινής Διοίκησης της ΕΠΣΝΑ και ήδη έχουν γίνει προχωρημένες συζητήσεις για την δημιουργία Κίνησης που θα διεκδικήσει δυνατά τις εκλογές.

Πρόκειται για μέλη της Παναιτωλοακαρνάνικης Κίνησης, αλλά με πολλά «φρέσκα»  πρόσωπα με στόχο την ανάπτυξη μιας καινούριας Κίνησης, η οποία θα δώσει νέα πνοή.  Συμμετέχουν ήδη ονόματα που θα προκαλέσουν αίσθηση, προσωπικότητες αναγνωρίσιμες, με ιστορία και πορεία στο ποδόσφαιρο. Πληροφορηθήκαμε, δε, ότι είναι πολύ κοντά (μισό… βήμα) η κοινή απόφαση να επιλεγεί ο επικεφαλής, ο οποίος πιθανότατα  αποτελεί νέο προσωπο που δεν συμμετείχε στην Παναιτωλοακαρνάνικη Κίνηση.  Πρόκειται για προσωπικότητα με ιστορία στο ποδόσφαιρο, αλλά και στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Πολλά πρόσωπα αυτής της νέας προσπάθειας είχαν συνάντηση σε χώρο γνωστού ξενοδοχείου του Αγρινίου και χάραξαν τα δεδομένα της νέας πορείας, συμφωνόντας ότι θα παραμείνουν μακριά από «άρματα» και κομματικές εξαρτήσεις. Έθεσαν ως οδηγό τους μόνον την αγάπη και την προσήλωση  στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Στο επόμενο διάστημα θα δημοσιοποιηθούν πολλοί περισσότερα στοιχεία, όπως το όνομα του επικεφαλή της Κίνησης, τα στελέχη που ήδη συστρατεύθηκαν και   το όνομα που θα συνοδεύει την Κίνηση. Σίγουρα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να γνωστοποιηθούν οι στόχοι και  οι αρχές που την διέπουν, καθώς θα είναι ενωτική Κίνηση με σκόπό να αλλάξει την πορεία του τοπικού ποδοσφαίρου, να το βγάλει απ’ το τέλμα και να δώσει όραμα, πέρα απ’ τα άμεσα οφέλη.