Ο Σταύρος  Κοντονής διεμήνυσε  πως το πρωτάθλημα της Super League θα αναβληθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και στους κόλπους πολλών  ομάδων υπάρχει η «σιωπηλή» πληροφόρηση ότι είναι πολύ πιθανό να γίνει σέντρα μετά τις εκλογές της ΕΠΟ!!!

Αυτό αφορά και τις χαμηλότερες Κατηγορίες κι αναμένεται αναβολή επίσης για την Γ΄Εθνική, της οποίας το πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου.

Επομένως εγείρεται θέμα και για την ημερομηνία των εκλογών της ΕΠΟ, με έντονη  την «υποψία» ότι οι εξελίξεις θα οδηγήσουν σε επίσπευσή τους. Διότι κανονικά πρόκειται να γίνουν στο τέλος Οκτωβρίου κι αν θεωρηθούν προϋπόθεση για να παιχθεί ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, δεν αποτελεί την καλύτερη λύση  να ξεκινήσουν Νοέμβριο τα πρωταθλήματα. 

Πρόσφατα από  το Υπουργείο έχει διαμηνυθεί: «Οι έκπτωτοι συνεχίζουν να προκαλούν τη νομιμότητα και τη συνταγματική τάξη. Με δολιχοδρομίες και εκ νέου παρανομίες όχι μόνο δεν μπορεί να αρθεί η απόφαση απαγόρευσης διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών αγώνων, αλλά επιβάλλεται η περαιτέρω χρονική επέκταση της».