Είναι γεγονός, σίγουρα λυπηρό, ότι ο Στίβος του Αγρινίου δεν βρίσκεται σε καλά επίπεδα τα τελευταία χρόνια, παρά τις όποιες προσπάθειες γυμναστών- προπονητών να τον κρατήσουν ψηλά. Πέραν  αυτής της ζοφερής πραγματικότητας  πληροφορούμαστε  πως τέσσερις αθλητές της ΓΕΑ ετοιμάζονται να μεταπηδήσουν σε σύλλογο των Ιωαννίνων!

Δεν πρόκειται για έναν αθλητή ώστε να οφείλεται η απόφαση στην «ιδιοτροπία» του ιδίου  ή της οικογένειάς  του, καθώς  άπαντες  είναι μικρών ηλικιών. Ελπιδοφόροι αθλητές που η προοπτική μεταγραφής τους  στα  Γιάννενα έχει κάνει τους ανθρώπους του εκεί συλλόγου να… τρίβουν τα χέρια τους. Το πλάνο αυτής της μετακίνησης προβλέπει οι αθλητές να προπονούνται στο Αγρίνιο τον περισσότερο χρόνο και να συμμετέχουν στους αγώνες με την ομάδα των Ιωαννίνων,  η οποία θα καρπώνεται τις προσδοκώμενες επιτυχίες των Αγρινιωτών αθλητών, όπως και ευρύτερα ο αθλητισμός εκείνης της περιοχής.  Σε καθαρά ερασιτεχνικό επίπεδο, χωρίς αμοιβές, παρά μόνο την εξασφάλιση των βασικών (επαρκής ιματισμός, έξοδα και μέριμνα συμμετοχής σε αγώνες).

Η  εξέλιξη αυτή δρομολογείται  διότι οι αθλητές εκτιμούν ότι δεν έχουν την απαιτούμενη υποστήριξη από την ΓΕΑ σε βασικά ζητήματα, γεγονός που γίνεται τροχοπέδη στην πρόοδό τους στα αθλήματά τους. «Ούτε τα στοιχειώδη δεν έχουμε» ακούσαμε από το περιβάλλον των αθλητών. Σίγουρα από την πλευρά του Αγρινιώτικου συλλόγου υπάρχει κάποιο σκεπτικό, το οποίο δεν είναι γνωστό κι επομένως δεν μπορεί να κριθεί. Μα απ’ την άλλη πλευρά η ΓΕΑ αποτελούσε παραδοσιακά σωματείο με μεγάλη δράση στον κλασικό αθλητισμό, και αποτελεί τη  ναυαρχίδα όλου του αθλητισμού. Σίγουρα χρήσιμη και η παρουσία  ξενόφερτων  μορφών αθλητισμού – που παράλληλα  έγιναν  «μόδα»-  εντούτοις αν οι σύλλογοι που αποδεδειγμένα έχουν πόρους  δεν καλλιεργήσουν επιμελώς τον κλασικό αθλητισμό θα οδηγηθεί σε αφανισμό, μιας και η  απουσία υλικής  υποστήριξης από το κράτος είναι δεδομένη για όλους τους συλλόγους της χώρας.