Η  απόφαση για συμμετοχή Ηρακλή, Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας στην Football League, δεν αποτελεί απλά μια απόδειξη για την ανυπαρξία του ποδοσφαίρου στη χώρα μας. Είναι η απόδειξη πως αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτα και δεν πρόκειται να σωθεί. Πιθανόν δε, σε λίγα χρόνια να ατενίζει με θαυμασμό και να ζηλεύει κράτη του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου.

Περιττό να εξηγήσει ο οποιοσδήποτε τους λόγους που αυτή η απόφαση είναι προκλητικά παράνομη και ότι αποτελεί έναν ακόμα τρόπο να σκέφτεται ο πολίτης ότι ο δρόμος της νομιμότητας στην Ελλάδα γίνεται αδιέξοδο. Περιττό να θυμίσουμε ότι πριν δύο μήνες αρνήθηκαν να αποκαταστήσουν αδικίες, επικαλούμενοι την παρανομία να αλλάξει η προκήρυξη του πρωταθλήματος, την οποία παρανομία τώρα βαπτίζουν νομιμότητα και ηθική αποκατάσταση. Και αφού μιλάμε για ποδόσφαιρο, αν ο τρόπος να αποκατασταθούν αδικίες είναι η παραβατικότητα, τότε ο διαιτητής που θα αδικεί ακούσια μία ομάδα νομιμοποιείται να διορθώνει το λάθος με ένα άλλο λάθος και φυσικά να παίζεται στη χώρα μας κάτι που να μοιάζει όλο και λιγότερο με ποδόσφαιρο.

Μάταιο να ρίξει κανείς ευθύνες στο διασυρόμενο «αυτοδιοίκητο» για την πρόσφατη και τις πολλές ακόμα αποφάσεις στο ποδόσφαιρο. Οι άνθρωποι που χρόνια καθορίζουν τις τύχες του ποδοσφαίρου είναι γνωστοί και μάλλον ο Ελληνικός λαός τους χρωστά ευγνωμοσύνη, διότι – έστω και άθελά τους – ξεσκέπασαν εκείνους που υποτίθεται έκαναν καινούρια αρχή: τον πολιτικό κόσμο!

Όπως παρεμβαίνουν στις τσέπες των μεροκαματιάρηδων, των βασανισμένων και ταλαιπωρημένων συνταξιούχων, ας παρέμβουν και στο ποδόσφαιρο. Οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης μπορούν να δείξουν ότι υπάρχει ευνομούμενη χώρα; Αν δεν μπορούν ας μην ζητάνε άλλες θυσίες από κανέναν, διότι οι ίδιοι αφαιρούν κάθε ελπίδα. Βρίσκονται εκεί που βρίσκονται για να διεκπεραιώσουν ένα σκοπό και το κάνουν με τρόπο που θα τον πετύχαινε και μαθητής Δημοτικού γνωρίζοντας τη στοιχειώδη αριθμητική.

Ο Πρωθυπουργός αν πράγματι –έστω και στο ελάχιστο – ενδιαφέρεται για την δική μας πατρίδα, έχει υποχρέωση να μας πείθει κάθε στιγμή γι’ αυτό. Πρέπει να παρέμβει στην παράνομη απόφαση των Ποδοσφαιρικών Αρχών, όχι για να κάνει το χατίρι του Κούγια, του Κωστούλα, του Σαλευρή, ούτε για να το χαλάσει σε κάποιους άλλους. Πρέπει να παρέμβει για να αποδείξει ότι στην Ελλάδα λειτουργούν οι νόμοι, καθώς αν πειστούμε ότι δεν λειτουργούν έστω και υποτυπωδώς, ποιος θα μας σταματήσει από ανεξέλεγκτες καταστάσεις στις πιο δύσκολες μέρες που έρχονται; Η εμπειρία λέει πως κανένας δεν θα παρέμβει, ότι όλα ξεχνιούνται και ότι έκαναν τον Έλληνα να μην έχει κότσια να αντιδράσει. Οι Τούρκοι είχαν κάνει το ίδιο λάθος πριν δύο αιώνες - ας θυμούνται για να μην ταυτιστούν.

Κύριε Πρωθυπουργέ και όσοι από τους υπόλοιπους της Βουλής, μπορείτε να μας αποδείξετε ότι υπάρχετε; Ότι κυβερνάτε εσείς και όχι η Μαφία; Αν μπορείτε κάντε το! Αν δεν μπορείτε, θα ήταν καλύτερα να πάτε σπίτια σας. Όμως, αν τελικά δεν πατε, μακριά απ’ τα δικά μας. Τα σεβόμαστε.

 

ΥΓ: Το κείμενο δεν έρχεται ως προασπιστής των συμφερόντων του Παναιτωλικού, που επίσημα δεν είχε μέχρι τώρα και τη σθεναρότερη αντίσταση. Είναι η «φωνή» του συνεχώς δοκιμαζόμενου πολίτη.