Απαντήσεις από τον Γιώργο Παπαϊωάννου

 

 Η είδηση της επαφής του Σωτήρη Κυργιάκου με τον Παναιτωλικό από το SportAit.gr στάθηκε αφορμή και «πάτημα» ώστε να πέσει ανώνυμη… λάσπη στην υπόσταση της ιστοσελίδας. Μια ιστοσελίδα που σίγουρα ενοχλεί κάποιους με την κριτική της, ωστόσο απέκτησε πολύ γρήγορα μεγάλη επισκεψιμότητα – που ο καθένας μπορεί να τη διαπιστώσει – η οποία είναι πραγματική αφού ούτε σχόλια και διαλόγους αναγνωστών περιλαμβάνει ώστε κάποιοι από αυτούς να «μπαίνουν» στα θέματα 20 και 30 φορές την ημέρα, ούτε έχει πίσω της το υπαλληλικό προσωπικό κάποιας ΠΑΕ το οποίο να επιδίδεται σε συνεχή «χτυπήματα» και να ανεβαίνει ο αριθμός επισκέψεων.

Σ’ αυτό κάθε αυτό το θέμα του Κυργιάκου οι πληροφορίες μας ήταν και είναι πως έγινε επαφή προσωπικά του Κωστούλα με τον ποδοσφαιριστή. Το αν θα προχωρήσει η υπόθεση δεν το ξέρω, ούτε αν η επαφή έγινε με άγνοια του κασέ του Κυργιάκου, ή αν ο μάνατζερ ήθελε απλά μια καλύτερη «κάρτα» με τον Παναιτωλικό.

Το SportAit.gr αποτελεί την συνέχεια μιας δημοσιογραφικής δουλειάς που ξεκίνησε πριν 20 χρόνια (τον Οκτώβριο του 1992 με εκπομπές στο Ράδιο Ακαρνανία και στη συνέχεια την εφημερίδα «Τίτλος των σπορ») και έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της – θετικά ή αρνητικά – για την εγκυρότητά της. Οπότε αυτή η δημοσιογραφική δουλειά δεν περιμένει να κριθεί από εκείνους που τυχοδιωκτικά ανακάλυψαν το ποδόσφαιρο και τον Παναιτωλικό όταν εμφανίστηκε ο λεφτάς και ήρθαν επιτυχίες.

Στην υπόθεση του Σωτήρη Κυργιάκου κάποιο site, το Panaitolikos1926.gr, έσπευσε να διαψεύσει το ενδιαφέρον του Παναιτωλικού, αλλά τελικά περισσότερο το επιβεβαιώνει. Διότι το ίδιο site και για λογαριασμό της ίδιας ΠΑΕ στις 19 Ιουνίου διέψευδε το ενδιαφέρον για τον Καραγεωργίου και πέντε μέρες (!) πριν την υπογραφή του Καμαρά το ίδιο site και για λογαριασμό της ίδιας ΠΑΕ διέψευδε τις επαφές με τον παίκτη.

 

Να δώσει ονόματα

Για το συγκεκριμένο site και τον «αόρατο» διαχειριστή (admin) έχω «φωτογραφίσει» το ένα πρόσωπο από καιρό και άπαντες το έχουν αντιληφθεί. Από δεοντολογία δεν αναφέρθηκα στο δεύτερο πρόσωπο, αλλά όταν οι άλλοι αφήνουν συκοφαντίες να αιωρούνται δεν θα είμαι εγώ εκείνος που θα κρατήσω στάση άμυνας. Το άλλο πρόσωπο που γράφει με το όνομα admin, όπως εγώ ξέρω, είναι δημοσιογράφος αθηναϊκής εφημερίδας που δεν έχει καμία σχέση με το Αγρίνιο (οι φορές που το επισκέφθηκε μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού) και έμαθε τα χρώματα που φοράει ο Παναιτωλικός πριν τρία χρόνια. Μία απλή απόδειξη γι’ αυτό, η ανάρτησή του για την «πρώτη» του Παναιτωλικού που έγραφε: «Το panaitolikos1926.gr θα βρίσκεται στο "κλουβί" και θα σας μεταφέρει τα πάντα από την πρώτη του Παναιτωλικού. Αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο (με το ίντερνετ) όσοι δεν μπορέσουν να βρεθούν σήμερα στο Αγρίνιο θα έχουν την δυνατότητα μέσα από το panaitolikos1926.gr να δουν ( από video) όσα θα γίνονται στην Προυσιώτισσα». Για του λόγου το αληθές σας το παραθέτω στην φωτογραφία και μπορείτε να το δείτε κάνοντας κλικ εδώ, αν δεν το διορθώσουν στο μεταξύ. Δεν πρόκειται για ένα αθώο λάθος, αλλά ως εντελώς ξένος με την περιοχή θεώρησε (διαβάζοντας άλλα ρεπορτάζ) πως το Μοναστήρι της Προυσιώτισσας είναι κάπου τριγύρω στο γήπεδο! Και δεν το πρόσεξε ούτε ένας εκ των έσω, ως απόδειξη της κακώς εννοούμενης υπαλληλικής νοοτροπίας.

Φυσικά δεν είναι κακό να δίνει μέσω του site κάποιες ειδήσεις για τον Παναιτωλικό, ασχέτως με τον τρόπο που τις έχει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ικανός να κάνει μαθήματα «Παναιτωλικοφροσύνης» ούτε σε πεντάχρονο παιδάκι.

Ένα άλλο που θεωρώ ανέντιμο από την πλευρά του είναι η τοποθέτησή του σε σχόλια, όπου γράφει ότι δεν «τα παίρνει» από κανέναν, σε αντίθεση με άλλους που τα «έπαιρναν» και επειδή δεν τα «παίρνουν» πλέον άλλαξαν στάση. Κατ’ αρχήν έχω να πω ότι στο Αγρίνιο μπορεί και να είμαστε και κακοί δημοσιογράφοι, αλλά δεν ξέρω κανέναν να «λαδώνεται». Αυτά γίνονται στο δικό του σινάφι. Θα «σηκώσω το γάντι» και θα πω ακόμα πως αν αναφέρεται και σε μένα, αγνοεί ότι δεν ασχολήθηκα χθες με το ποδόσφαιρο και τη δημοσιογραφία και όλη η Αιτωλοακαρνανία ξέρει από χρόνια πως όποιος τολμήσει να προτείνει και μόνο «λάδωμα» στον Παπαϊωάννου κινδυνεύει να βρει τον μπελά του.

Το ατόπημα που πέφτει είναι ακόμα μεγαλύτερο, όμως. Αν όπως καταλαβαίνω και εξάγεται από τους γραπτούς διαλόγους στο site (λέω αν) εννοεί ότι κάποιοι «λαδώνονταν» από τον Παναιτωλικό, τότε στρέφεται βλακωδώς κατά εκείνων που θέλει να υποστηρίξει. Διότι αν είναι μια φορά λαμόγιο εκείνος που «τα παίρνει»,αυτός που «τα δίνει» είναι δυο φορές λαμόγιο. Ο στοιχειώδης ανδρισμός επιβάλει να πει στον κόσμο του Παναιτωλικού ποιος «τα έπαιρνε» και από ποιον. Εγώ ποτέ δεν κατάλαβα να «λαδώνει» κάποιον, ή να προσπαθεί να το κάνει ο Παναιτωλικός, αλλά ο «αόρατος» admin ίσως να έχει άλλα δείγματα…

 

ΥΓ1: "ΑΠΕΙΛΗ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Υπάρχουν μέρες που πιθανόν να μην έχω χρήματα ούτε για τσιγάρα κι αυτό επειδή στην δημοσιογραφική μου δουλειά έχω επιλέξει το δρόμο της εντιμότητας. Αν λοιπόν στο panaitolikos1926.gr αντιληφθώ ξανά το παραμικρό υπονοούμενο ακόμα και από αναγνώστη για το ήθος μου, θα ξεπεράσω τους ηθικούς φραγμούς και θα «βγάλω» ντοκουμέντα (και κάποια ηχητικά τα οποία νόμιμα κατέχω) που θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι από τα Γιαννιτσά, μέχρι το φυλάκιο στη γέφυρα του Αχελώου έως και το Δημαρχείο. Κι αν ήθελα να κάνω κακό σε πρόσωπα ή στον Παναιτωλικό – όπως λένε κάποιοι ανεπρόκοποι – θα τα είχα ήδη δημοσιοποιήσει.

 

ΥΓ2: Είναι καθήκον μου να πω ορισμένα πράγματα όπως τα παραπάνω και υποχρέωση των φιλάθλων του Παναιτωλικού να τα γνωρίζουν, γι’ αυτό η ανάρτηση θα μείνει πολλές μέρες στα κύρια θέματα της ιστοσελίδας. Θα παρακαλούσα τον καθένα ξεχωριστά να διαδώσει όπως μπορεί αυτό το άρθρο, ώστε να καταλάβουν και οι «εκτός των τειχών» πως οι φίλαθλοι του Παναιτωλικού και οι Αγρινιώτες δεν είναι αγνώμονες, αλλά υπερβολικά ανεκτικοί και υπομονετικοί.

 

ΤΟ... ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΕΔΩ