Οι φίλαθλοι κάθε ομάδας, με όλα τα κουσούρια τους συνολικά και ατομικά, πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό. Για τον απλό λόγο, ότι πολλοί από αυτούς έχουν «αρρώστια» για την ομάδα τους, είτε αυτό θεωρηθεί λογικό, είτε όχι. Ο φίλαθλος κόσμος δεν είναι κάτι το αόριστο, το απρόσωπο, είναι άνθρωποι της καθημερινότητας. Με βάσανα, με χαρές, με οικογένειες, με εργασία και τα πολλά σημερινά άγχη, με ευαισθησίες, με την ανάγκη να χαίρονται τη κάθε μέρα όσο γίνεται περισσότερο και μια διέξοδος γι’ αυτό είναι οι ομάδες που υποστηρίζουν. Από τέτοιες ξεχωριστές ανθρώπινες προσωπικότητες αποτελείται και το φίλαθλο κοινό του Παναιτωλικού. Όσο κι αν όλα αυτά θεωρούνται αυτονόητα μάλλον δεν τα συνειδητοποιούν όλοι και ως δημοσιογράφος οφείλω να είμαι ξεκάθαρος απέναντί τους, λόγω της γνώσης που μου δίνει αυτή η ιδιότητα.

Υπάρχουν πολλοί φίλαθλοι οι οποίοι καθημερινά ρωτούν με αγωνία για τις εξελίξεις στα διοικητικά του Παναιτωλικού. Γεγονός που πραγματικά με έχει εκπλήξει σε μια εποχή στην οποία ακόμα και η καθημερινή επιβίωση δεν είναι πια δεδομένη. Απέναντι σ’ αυτούς τους συνανθρώπους μου νιώθω να έχω υποχρέωση να απευθυνθώ με την μεγαλύτερη ντομπροσύνη που θα μπορούσα να διαθέτω. Ελπίζω να το κάνουν άπαντες… Παράλληλα, στη συνέχεια του κειμένου θα βρείτε σημαντικές πληροφορίες, που δημοσιεύονται πρώτη φορά και θα μπορούσαν να αποτελούν αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Με τη σκέψη ότι πρέπει να είμαι κύριος απέναντι σε όποιους με διαβάζουν, θα μιλήσω απόλυτα για ένα πράγμα: ΚΑΘΕ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΛΟΓΙΚΗ, ΟΣΟ Η ΦΡΑΣΗ «ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ». Ο Παναιτωλικός θα χαθεί μόνο αν ο Κωστούλας θελήσει να τον αφανίσει. Το λέω με απόλυτο τρόπο διότι πιστεύω εξ’ αρχής και καθημερινά το διαπιστώνω, ότι δεν έχει σκοπό να φύγει από τον Παναιτωλικό. Κι αν παρ’ ελπίδα το θέλει, υπάρχει ήδη ένας πολύ σοβαρός επιχειρηματίας και ικανός να σηκώσει το βάρος της ομάδας, ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου.

 

Ανυπομονεί να τον πάρει

Ο εκ Φωκίδας επιχειρηματίας είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος και ενδιαφέρεται πραγματικά για να πάρει τον Παναιτωλικό. Ο Αποστόλης Τσιάρας ξέρει ότι είναι φερέγγυος και με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, γι’ αυτό και του γνωστοποίησε ότι πουλιέται ο Παναιτωλικός. Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου έκανε ότι θα έπραττε ο κάθε σοβαρός ενδιαφερόμενος. Επικοινώνησε με τον Φώτη Κωστούλα, μίλησε μαζί του με καλοπροαίρετη διάθεση και – όπως δήλωσε – συμπέρανε ότι θέλει να φύγει. Στο οικονομικό δεν φαίνεται να υπάρχει απόσταση, ο ίδιος αποφεύγει τη δημοσιότητα, ενώ ΕΓΚΥΡΟΤΑΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ από το περιβάλλον του αναφέρουν τα εξής:

1. Θεωρεί ότι εφόσον γίνει ο έλεγχος στην ΠΑΕ και όλα είναι εντάξει θα γίνει ο νέος μεγαλομέτοχος.

2. Ήδη κινείται στη κατεύθυνση να βρει τους τρόπους πίεσης για την δικαίωση του Παναιτωλικού και την παραμονή στη Super League.

3. Αντιλαμβάνεται ότι η ομάδα είναι πια χωρίς ρόστερ, γι’ αυτό έχει έρθει σε επαφή με προπονητές και θέλει να κλείσει γρήγορα η συμφωνία διότι θεωρεί πως βρισκόμαστε στο «παρά πέντε» και την τελευταία στιγμή δύσκολα θα βρεθούν καλοί παίκτες υπό την πίεση του χρόνου.

4. Για κάποιο λόγο τον έχουν φοβίσει (ποιοι άραγε;) ότι ο κόσμος του Παναιτωλικού – ως αχάριστος - θα τον αποδοκιμάζει με το παραμικρό. Ξέρει πως αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, αλλά προφανώς του έχει μεταφερθεί πολύ τραγική εικόνα, χωρίς προς το παρόν να τον πτοεί.

 

Τι θα κάνει ο Κωστούλας;

Δικαίωμα του μέχρι πρότινος προέδρου του Παναιτωλικού να παραμείνει στην ομάδα, έκανε πολλά γι’ αυτή. Δεν δικαιούται όμως να κρατά σε αγωνία τους φιλάθλους της ομάδας. Τη στιγμή μάλιστα που ξέρει ότι πρόκειται για ένα κοινό που για δεκαετίες έχει γευτεί πολλές απογοητεύσεις – πάρα πολλές και επί των ημερών του. Δικαίωμά του επίσης να έχει άμεσο συνεργάτη όποιον θέλει, ιδίως τον κ. Μπελεβώνη, αφού έγινε πια ηλίου φαεινότερον σε όλους, ότι είναι ο καταλληλότερος για συνεργάτης του: αν δεν είναι εντελώς ίδιοι, ταυτίζονται σε πάρα πολλά. Άλλωστε χωρίς τον Κωστούλα ο Παναιτωλικός θα βρίσκονταν πιθανόν πολύ χαμηλότερα και αυτό είναι κάτι που ποτέ δεν πρέπει να ξεχαστεί. Ευτυχώς το κατάλαβε και παράτησε την «καραμέλα» του Πρωτοδικείου, αλλά δεν υπάρχει πιο έντιμο πράγμα από το να πει «ναι κύριοι, μένω». Αν όντως παίζει το γνωστό «θα φύγω και θα με ζητάτε, παρακαλέστε με να μείνω», μάλλον δεν ξέρει που βρίσκεται. Έχει διανοηθεί πως όσο τραβάει η ιστορία, τόσο πιο επώδυνη θα γίνει η ανάκληση της αποχώρησής του και η μετέπειτα πορεία του; Αν ο κόσμος του Παναιτωλικού αντιληφθεί την σοβαρότητα της περίπτωσης Παπαϊωάννου, σε συνδυασμό με τυχόν «παιχνίδι» εκφοβισμού, δεν θα αποδέχεται πια τον Κωστούλα ούτε ως «αναγκαίο κακό». Ώρα να υιοθετήσει μια πιο υπεύθυνη στάση ο κ. Κωστούλας και να γίνει ξεκάθαρος. Είναι πολύ απλό. Αρκεί να καταλαβαίνει ότι δεν έχει το μέγεθος ούτε στο ποδόσφαιρο να ηγηθεί, ούτε να φτιάξει δικούς του υπηκόους στο Αγρίνιο. Θα εξηγηθεί άμεσα;

 

Σε άλλη διάσταση

Οι επιθέσεις και οι συκοφαντίες από «ψευδώνυμα», οι οποίες έγιναν πλέον κανόνας προς κάθε αντίθετη άποψη, είναι μόνο για αστεία προσέγγιση. Καθώς και η σπίλωση όλου του δημοσιογραφικού κόσμου με αναφορές χωρίς ονόματα σε περιστατικά που, όπως γνωρίζω, έγιναν εντελώς διαφορετικά. Για την αναφορά του Φώτη Κωστούλα σε σωστές(!) τοποθετήσεις αγνώστου ταυτότητας αρθρογράφου ιστοσελίδας, που συχνά εκφράζεται απρεπώς με λεκτικούς τραμπουκισμούς και συκοφαντίες, τί να πει κανείς; Μάλλον συγκαταλέγεται στα πολιτισμένα ήθη που πρέπει να υιοθετήσουν οι… άξεστοι Αγρινιώτες.