ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ  δικαίωμα του Φώτη Κωστούλα να αποχωρήσει από τον Παναιτωλικό, όποτε εκείνος το αποφασίσει, όσο κι αν θα μπορούσε να το αποφύγει εν μέσω της χειρότερης οικονομικής συγκυρίας στην Ελλάδα. Εκείνο που δεν είχε δικαίωμα να κάνει - και το έκανε – ήταν η απαξίωση του Συλλόγου που ουσιαστικά προσβάλει την ιστορία του και θυσίες ανθρώπων πολύ μεγαλύτερες και ωφελιμότερες από τις δικές του.

Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  δεν είναι τόσο μεγάλος όσο ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ. Έχει όμως την αξιοπρέπεια ενός ιστορικού Συλλόγου, όπως αξιοπρέπεια έχει και ο πιο φτωχός άνθρωπος. Διότι η αξιοπρέπεια – ευτυχώς- δεν μετριέται μόνο με τα χρήματα. Το πιο φανερό γεγονός σήμερα στις τάξεις των φιλάθλων του Παναιτωλικού είναι ο θυμός τους για τον τρόπο που εκφράζεται ο κ. Κωστούλας.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ όμως με την ίδια νοοτροπία, όπως και άνθρωποι από την Διοίκησή του που χαιρέκακα και υποτιμητικά απειλούν ότι η δική τους αξία θα φανεί με τη φυγή του Κωστούλα. Δεν ξέρω αν το κατάλαβαν, ή δεν μπορούν, μα ο απλός φίλαθλος δεν θέλει τον Κωστούλα που αποσβολωμένος γνώρισε το τελευταίο διάστημα. Πολλοί τον θέλουν, αλλά έχουν στο μυαλό εκείνον που ήξεραν – αν πραγματικά υπάρχει.

Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ανακοίνωση κατά της ΕΠΟ μέσα από την ιστοσελίδα της ομάδας, ποια λογική έχει, αλήθεια; Αφού η Διοίκηση παραιτήθηκε, γιατί εκφράζεται μέσα από την ομάδα και δημιουργεί – για άλλη μια φορά – αντιπαλότητες που μέχρι τώρα μόνο ζημιά έφεραν; Ακόμα δεν κατάλαβαν ότι οι ομάδες δεν είναι «σάκος του μποξ» για κανενός είδους απωθημένο; Ας έδιναν στον Τύπο μια ανακοίνωση και όχι να χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα με το όνομα του Παναιτωλικού, από τον όποιο έχουν αποχωρήσει. Δεν «χάλασε ο κόσμος» βέβαια, όμως αποτελεί ένα ακόμα δείγμα μιας νοοτροπίας που δεν χωράει στο ποδόσφαιρο. Ο κ. Κωστούλας και οι συνεργάτες του είναι ασυγχώρητοι αν ακόμα δεν αντιλήφθησαν βασικές αρχές της ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και έναν λαοφιλή Σύλλογο.

ΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ  που πρέπει να αποφευχθεί είναι πλέον άλλο, αφού όσα έγιναν δεν γυρίζουν πίσω. Εύχομαι ο Φώτης Κωστούλας να αποτραβηχτεί από πρακτικές που θα τον κάνουν «ξένο σώμα» για τον Παναιτωλικό. Γνωρίζω πως υπάρχουν και παραινέσεις στη σωστή κατεύθυνση από ανθρώπους δίπλα του. Ας τους ακούσει. Και κυρίως αν σκοπεύει να συνεχίσει στον Παναιτωλικό, απαγορεύεται να αφήσει την ομάδα να πάει στο Πρωτοδικείο. Μπορεί υλικά να μην ζημιώνεται ο Σύλλογος, ωστόσο υπάρχει ηθικό θέμα. Αφορά την εικόνα του Παναιτωλικού. Διότι ύστερα από την μεγάλη διαφήμιση των τελευταίων χρόνων (την οποία ο ίδιος ο Φώτης Κωστούλας δημιούργησε), θα γίνει περίγελος. Είναι μείζον ηθικό θέμα και αυτοί που πρέπει ας επιστρατεύσουν τις όποιες σχετικές ευαισθησίες τους, ώστε για μία τουλάχιστον φορά να προστατεύσουν τον δικό τους ευεργέτη.