ΠΩΛΕΙΤΑΙ Επαγγελματική ομάδα με πολύ κόσμο, πλήρως ανακαινισμένη, χωρίς άρμα, με προδιαγραφές ασανσέρ, σκληραγωγημένη στη Γ΄ Εθνική, ειδικευμένη στα παλτά. Full extra: σκάουτερ που γνωρίζει την Αργεντινή καλύτερα από GPS, κατατοπιστής συνεργάτης για να καρφώνει τους αντιδραστικούς της κερκίδας, τρεις ιστοσελίδες για να μπορείτε να διαβάζετε μόνο αυτά που σας αρέσουν, παλτομαγνήτης για τυχόν νέες μεταγραφές. ΔΩΡΟ η καινούρια παρέα σας!!! Τιμή συζητήσιμη.

Μια αγγελία σαν κι αυτή θα μπορούσε να αφορά ομάδα μόνο στη σφαίρα της φαντασίας. Δεν υπάρχει άλλωστε ομάδα με όλα αυτά τα προσόντα. Θα επικεντρωθούμε μοιραία στο πωλητήριο που ακόμα δεν βγήκε για τον Παναιτωλικό. Η μεγάλη πρωτοτυπία είναι πως, ενώ ο Κωστούλας πουλάει, δεν το έκανε με κάθε επισημότητα. Του τηλεφώνησε δημοσιογράφος και του ξεφούρνισε ότι πουλάει. Μετά τηλεφώνησε άλλος και του αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες. Αν πάρει κι ένας τρίτος, ο κάθε υποψήφιος αγοραστής ίσως να πάρει κι άλλες πληροφορίες. Έτσι, όμως, δεν γίνεται δουλειά.

Τί το λογικότερο να βγει μια ανακοίνωση στο site της ΠΑΕ; Σκέφτομαι πως αν δεν είχε τηλεφωνήσει κάποιος δημοσιογράφος στον πρόεδρο, ο Παναιτωλικός θα πουλιόνταν και δεν θα το ήξερε κανένας. Μπορεί, δηλαδή, να πουλιέται εδώ και μήνες, αλλά να μην το ξέραμε ούτε εμείς που ασχολούμαστε όλη τη μέρα με την ομάδα.

Τα μεγάλα προβλήματα, πάντως, είναι για τον οποιονδήποτε υποψήφιο αγοραστή, που θα παζαρέψει γουρούνι στο σακί. Διότι αυτή τη στιγμή δεν ξέρει ποιας Κατηγορίας ομάδα αγοράζει. Ούτε ξέρει τί κομπόδεμα πρέπει να έχει για να κάνει την κίνηση. Κατά τις δηλώσεις είναι πολύ λιγότερα από δέκα εκατομμύρια, τα χρήματα που χρειάζονται. Πάλι δεν μπορεί να μπει στο νόημα. Πολύ λιγότερα από δέκα εκατομμύρια είναι τα οκτώ, πολύ λιγότερα είναι και το ένα. Εκτός κι αν τα δύο εκατομμύρια σκόντο, έγιναν ποσό της πλάκας και δεν το πήραμε είδηση. Να θυμίσω ότι ακόμα και ο Αντύπας ήταν πιο σαφής: πωλείται όπως είναι επιπλωμένο, πωλείται και το δίνω όσο κι όσο.

Τις άλλες φορές ήταν επίσης αόριστα τα πράγματα, όχι όμως και το 2009 που το πωλητήριο έλεγε «όποιος θέλει τον Παναιτωλικό μπορεί να τον πάρει έστω με ένα ευρώ». Αν τότε δεν παρουσιάστηκε κανένας αξιόπιστος, τι μπορεί να αλλάξει τώρα που ξεκινάει από τα δέκα εκατομμύρια και σε εποχές στριμούρας; Απορίας άξιον επίσης, αν αυτή η μεγάλη διαφορά στην τιμή πώλησης οφείλεται στο ότι ενδιαμέσως ανέβασαν την αξία της φανέλας, ο Μπαμόνγκο, ο Σέγε, ο Τσέρνο Σάμπα, ο Στογιάνοβιτς και τα άλλα παιδιά.

Μυστήριο και οι λόγοι της πώλησης. Πουλάς κάτι επειδή το βαρέθηκες, ή επειδή είσαι σε μια ανάγκη, ή ακόμα επειδή σε στεναχωρεί και θέλεις να το ξεφορτωθείς. Αν ο Κωστούλας πουλούσε διότι βαρέθηκε ή βρίσκεται σε μια ανάγκη, δεν κολλάει να τα σκάει στο Λεμονή στον Ακαλέ και τον Ονουάτσι πριν λίγο καιρό, ούτε να τρέχει στα δικαστήρια με την ΕΠΟ: δεν βαριέσαι ούτε έρχεσαι σε ανάγκη από τη μια μέρα στην άλλη. Λογικά συμπεραίνουμε ότι ο πρόεδρος σπάστηκε συναισθηματικά. Από τί όμως;

Από τον κόσμο που δεν αποθέωσε την ομάδα για τον υποβιβασμό; Από το ποδόσφαιρο που όταν δεν μπορείς να βάλεις γκολ χάνεις; Ή από τους νόμους που στην Ελλάδα είναι μόνο για τα μάτια και ισχύουν κατά το δοκούν; Το τελευταίο μου φαίνεται πιο πιθανό και πιο λογικό, μόνο που αυτό συνέβαινε και όταν ο Παναιτωλικός ανέβαινε δύο Κατηγορίες σε τρία χρόνια. Για να μην πούμε ότι τότε .ήταν ακόμα πιο μπάχαλο.

 

ΥΓ 1: Οι καλοπληρωμένες Κασσάνδρες  θα πουν ότι είμαι ένας ακόμα μίζερος, ραδιούργος, καράβλαχος, που θέλω να φύγει ο Κωστούλας. Να ξεκαθαρίσω ότι, συναισθηματικά και μόνο, δεν μπορώ να θέλω να φύγει ο άνθρωπος που αναμόρφωσε τον Παναιτωλικό. Αλλά και αυτός δεν μπορεί να θέλει να πάψουν να ασχολούνται όσοι δεν συμφωνούν με όλες τις επιλογές του.

 ΥΓ 2: ΑΣΧΕΤΟΣ= Αόρατος Σχεδιαστής Χώρου Εμπορικού, Τρισδιάστατης Οντότητας  Συγγραφέας

 ΥΓ 3: ΑΔΜΙΝ = Ακριβοπληρωμένο Διηπειρωτικό  Μπατσικό Ισπανόφωνων Νομάδων