Στο Αγρινιώτικο ντέρμπι της 4ης Αγωνιστικής της Β' Εθνικής Volley Γυναικών ο Παναιτωλικός επικράτησε 3-1 του Ιωνικού, ωστόσο η πιο μεγάλη επιτυχία ανήκει στο άθλημα όχι τόσο για την ποιότητα του αγώνα όσο για την προσέλευση μικρών και μεγάλων ηλικιακά φιλάθλων που κατέκλυσαν τις κερκίδες και δημιούργησαν εκρηκτική ατμόσφαιρα σε πλαίσια αμοιβαίου σεβασμού. Και οι αθλήτριες τους αντάμειψαν με μια αναμέτρηση γεμάτη θέληση για νίκη και πολύ σασπένς.

 

Πολλά νεαρά κορίτσια εκατέρωθεν με φανερό τον επηρεασμό από την εικόνα της κερκίδας, ειδικά στο πρώτο σετ όπου έγιναν πολλά λάθη. Η ομάδα του Γιώργου Ασημακούλα πήρε τον πρώτο σετ κι εκείνη της Στάλως Νικολάου ανταπέδωσε στο δεύτερο επικρατώντας με μεγάλη άνεση. Το τρίτο σετ ήταν κομβικό και οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία, με τον Ιωνικό να έχει το προβάδισμα περισσότερο χρόνο. Όμως οι κυανοκίτρινες ανέβασαν την απόδοσή τους όταν το σκορ ήταν στο 18-19 και τελικά πήραν το σετ με 25-19. Το προβάδισμα αυτό του Παναιτωλικού, σε συνδυασμό με την απογοήτευση για την απώλεια του σετ στο “στρατόπεδο” του Ιωνικού, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ψυχολογικό προβάδισμα των κοριτσιών του Γ. Ασημακούλα και σε ένα εκπληκτικό τέταρτο σετ επικράτησαν 25-23.

 

 

Σετ : 25 -21, 17- 25, 25-19, 25-23

 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΓΦΣ (Ασημακούλας Γιώργος) : Ασημακούλα Φωφώ, Γκούβελου Βιολέτα, Χονδρογιάννη Αγγελική, Παπαιωάννου Μαρία, Περιβόλα Αφροδίτη, Ασημακούλα Νίκη, Λάζαρη Πολυξένη, Τσουμάνη Γλυκερία, Βούλγαρη Ελένη, Σμάνη Κωνσταντίνα, Τσιακανίκα Μαρία, Καλαμπούκα Ιωάννα, Κολύδα Ησαϊα, Σταυροπούλου Πηνελόπη.

 

ΠΑΣ ΙΩΝΙΚΟΣ '80 (Νικολάου Στάλω) : Παπανίκου Αρετή, Μπέτσα-Βέτσα Αργυρώ, Τζώρτζη Δήμητρα, Σταμουλακάτου Ευσταθία, Αβτζή Υακίνθη, Ασλανίδη Ευφροσύνη, Σαμψώνα Δέσποινα, Γεωργούση Μαρία, Σιακαβέλλα Ειρήνη, Καλαμπαλίκη Μαρία, Μουντζούρη Μαρία, Τσούμα Αθηνά.