Παγκοσμίως τα τμήματα υποδομής θεωρούνται η «ραχοκοκαλιά» των ομάδων και η παρακαταθήκη τους για το μέλλον. Βέβαια δεν γίνονται αθλητές πρώτου μεγέθους όλα τα παιδιά, η συμμετοχή τους και η προσπάθειά τους είναι αυτά τα οποία δημιουργούν το «οικοδόμημα». Στόχος των μικρών αθλητών και αθλητριών είναι να εκπαιδεύονται σωστά στο άθλημά τους, να υιοθετούν τις σωστές αρχές  σε όλα τα επίπεδα και οι νίκες έρχονται σε δεύτερη μοίρα, ενίοτε. Όταν, όμως, υφίστανται όλα τα υπόλοιπα και παράλληλα προκύπτουν νίκες, η προσπάθεια θεωρείται πιο ολοκληρωμένη. Ακριβώς σ’ αυτό το δρόμο βρίσκονται οι Κορασίδες Volley του Παναιτωλικού, οι οποίες τερμάτισαν αήττητες στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος και  μάλιστα οι νίκες τους συνοδεύονταν από θέαμα και αγωνιστική ποιότητα, στοιχεία που θέλουν να διατηρήσουν και στα μπαράζ που ακολουθούν.

 

Βέβαια, στη  χώρα μας τα πρωταθλήματα αυτά δεν προσελκύουν τον πολύ κόσμο, διότι δεν θεωρούνται συναρπαστικά,  εντούτοις όσοι έχουν παρακολουθήσει τις Κορασίδες του Παναιτωλικού διαμόρφωσαν εντελώς διαφορετική γνώμη. Σε όλους τους μέχρι τώρα αγώνες κατέθεσαν πάθος στο παρκέ με εξαιρετική τεχνική και τα αποτελέσματα δεν ήρθαν τυχαία.

 

Η φετινή προσπάθεια έχει στην»εμπροσθοφυλακή» την  προπονήτρια Πέλη  Κωστάκη, που  έπιασε πολύ νωρίς το «σφυγμό» των κοριτσιών και τις οδηγεί σε διάκριση. Κυρίως αξιοποιεί το ταλέντο τους, ενώ παράλληλα  πείθει τις αθλήτριές της να δουλεύουν στις προπονήσεις υπεύθυνα και με ζήλο.  Η κ. Κωστάκη αποτελεί αναμφισβήτητα  τον «ακρογωνιαίο λίθο» των επιτυχιών και ήδη οι παίκτριες με την προπονήτριά τους έχουν κατακτήσει σπουδαία πράγματα.