Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Β΄Εθνικής VolleyΓυνιακών, στον οποίο ο Παναιτωλικός  είχε μπει πολύ δυναμικά πάρα την ελάχιστη εμπειρία της ομάδας συνολικά, ηττήθηκε 3-0 από την αρτινή ομάδα Ά.Ο. Φιλίας, την οποία είχε κερδίσει με 3-0 στον α΄ γύρο. Οι παίκτριες του Παναιτωλικού έδειξαν στην ομάδα της Άρτας ότι έχουν μεγάλη συνοχή και με τα άριστα σέρβις τους την απειλούσαν, όμως η εμπειρία της γηπεδούχου την βοήθησε να ορθοποδήσει έστω και τελευταία στιγμή. Ξεκινώντας το παιγνίδι  οι πόντοι των δύο ομάδων ήταν πολύ κοντά, όμως η απουσία τριών πακτριών του Παναιτωλικού-εκ των οποίων οι δύο  βασικές- , η μη αναμενόμενη μέτρια απόδοση, σε συνδυασμό με κάποιες λανθασμένες ενδείξεις των διαιτητών σε κρίσιμα σημεία, ήταν στοιχεία που…  διέλυσαν  ψυχολογικά την ομάδα του Αγρινίου.

Ωστόσο, οι κοπέλες είναι έτοιμες για ανασύνταξη ώστε να διεκδικήσουν ξανά την 2η θέση και, πολύ πιθανώς, ακόμα και την 1η αφού η ομάδα έχει αποδεδειγμένες ικανότητες και σε αυτο το μικρό χρονικό διαστημα έχουν δουλέψει πολύ σκληρά.

Τα σετ: 25-20, 25-13, 26-24.

 

Α.Ο. ΦΙΛΙΑ: Ζαγαλίκη, Καλαβρουζιώτου, Καπέλη, Γκαβάγια, Κοσμά, Σαπλαούρα, Παπαιωάννου (λ), Ράμια, Σαπλαούρα Β, Οικονόμου

 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Κωστάκη Πηνελόπη) Λάζαρη Πολυξένη, Σμάνη Κωνσταντίνα, Πεσλή Χρύσα, Περιβόλα Αφροδίτη, Κέκελου Αργυρώ, Βούλγαρη Ελένη, Τσιακανίκα Μαρία Παρασκευή(Λ), Ντέκα Αλεξάνδρα, Τσερπέλη Κασσιανή, Καλαντζή Ειρήνη, Ασημακούλα Φωφώ.