Δύο ομάδες που αναμετρώνταν στην πρεμιέρα της Α2 Volley Γυναικών έδειχναν σχεδόν ισοδύναμες,  ο Καμπανιακός και ο Ιωνικός Αγρινίου στο Κλειστό της Χαλάσταρας Θσσαλονίκης, αλλά οι διαιτητές Χ. Στεργιόπουλος και  Γεωργιάδη με «χειρουργείο» όταν το απαιτούσε ο αγώνας έφεραν «ετσιθελικά» το σκορ στο 3-0 υπέρ των γηπεδούχων. Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι άνθρωποι του Καμπανιακού  το παραδέχονταν στη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, απορώντας και οι ίδιοι – όπως έλεγαν- για την πρωτοφανή εύνοια. 

 

Ρεπορτάζ Γιώργος Παπαϊωάννου 

 

Ο Καμπανιακός ήταν ομάδα με μεγαλύτερη ομοιογένεια, αλλά οι κοπέλες του Ιωνικού υπερείχαν ποιοτικά κι έτσι οι δύο ομάδες προϊδέαζαν για μεγάλο ματς. Άλλωστε υπήρξαν πολλές θεαματικές στιγμές εκατέρωθεν. Όμως τα αλλοπρόσαλλα κι ενίοτε σκανδαλώδη σφυρίγματα των Θεσσαλονικέων  διαιτητών σε κομβικά σημεία δεν επέτρεψαν να γίνει σωστό  παιγνίδι.

 

Οι κοπέλες του  Αντώνη Γεράνιου επέβαλαν αρχικά  το παιγνίδι τους κι ενώ προηγούνταν 15-19 και 16- 20 «καλπάζοντας» για να πάρουν το πρώτο σετ, ο Στεργιόπουλος (κυρίως) άλλαξε...  κανονισμούς του αθλήματος και οι αξιόλογες γηπεδούχες το εκμεταλλεύτηκαν κερδίζοντας 27-25 το σετ. 

Στο δεύτερο σετ οι ομάδες πήγαιναν πόντο - πόντο κι όταν ο Καμπανιακός ξέφυγε 9-6 οι φιλοξενούμενες ισοφάρισαν 9-9, ενώ το 15-12 έγινε 17-17 με Γιαννακοπούλου – Παπανίκου πολύ καλές στο φιλέ και την Σουβαλιώτη με έξοχες προσπάθειες. Ο ΠΑΣ Ιωνικός '80  έφτασε μέχρι το 19-19, αλλά εκεί πήρε τα «ηνία» ξανά ο Στεργιόπουλος, ο οποίος αφενός  βοήθησε να γίνει το 23-21 υπέρ του Καμπανιακού, αφετέρου  δεν άφησε τον Ιωνικό να ισοφαρίσει κι είχαμε την διακύμανση του σκορ ως εξής: 24-21, 24-22. 25-22. 

Στο τρίτο σετ και οι κοπέλες του Ιωνικού είχαν καταβληθεί, κάνοντας πια τα δικά τους εύκολα λάθη από ένα σημείο και μετά. Ξεκίνησαν με προβάδισμα μέχρι και 5-11, ο Καμπανιακός  με δύο ευνοϊκά  σφυρίγματα έφτασε στο 9-11, λάθη των φιλοξενούμενων επέτρεψαν το 14-14 κι από τη στιγμή που έγινε το  18-15 οι γηπεδούχες είχαν τον «αέρα» κι ο αδικημένος Ιωνικός έμεινε από... κουράγια. Μοιραία έγινε το 25-17. 

 Άψογη υπήρξε η φιλοξενία του Καμπανιακού σε όλα τα επίπεδα, σε μια έδρα με αρκετό κόσμο μα άψογη σε συμπεριφορές. Χαρακτηριστικό πως όταν ο Αποστόλης Βέτσας εξερράγη απ' την εξέδρα κατά του διαιτητή, δεν υπήρξε καμία αντίδραση. 

 

Τα σετ: 27-25, 25-22, 25-17

 

ΑΣ Καμπανιακός (Κώστας Αγγουράς): Μητροπούλου Κ., Μητροπούλου Σ., Βαγγέλη Ε., Ροϊδου, Μαργαριτοπούλου, Ιωαννίδου, Γερακούδη, Δεληκώνη, Δρόγαλη, Παππά, Ακριβοπούλου.

 

ΠΑΣ Ιωνικός '80 (Αντώνης Γεράνιος): Γιαννακοπούλου, Σουβαλιώτη, Τσαβδάρη, Βομβύλα, Παπανίκου, Ασλανίδη, Κιρκινέζου (L), Σταμουλακάτου, Λογκιζίδου, Βέτσα, Δημητράντζου (L). 

 

Ακολουθούν φωτογραφίες και video από το τρίτο σετ, όπου ο Ιωνικός είχε πλέον χάσει την δυναμική του...