Για… μεγάλα πράγματα ο Ιωνικός στο Βόλλεϋ, μιλάει με «βαριά» ονόματα  προπονητώνΗ άνοδος της ομάδας του Ιωνικού στην Α2 Βόλλεϋ Γυναικών φαίνεται πως έχει οδηγήσει  τους ανθρώπους της ομάδας σε διάθεση για υπερβάσεις, που μόνο καλό είναι για τον αθλητισμό της περιοχής. Ο νέος πρόεδρος Αποστόλης Βέτσας με τις εξεζητημένες γνωριμίες του ανά την Ελλάδα, στο χώρο του αθλήματος, «χτενίζει» τις γύρω περιοχές  -κι όχι μόνο- ώστε να στελεχώσει προπονητικό τιμ και ρόστερ υψηλών φιλοδοξιών. Στόχος είναι το ποιοτικό θέαμα για το Αγρινιώτικο κοινό, για το οποίο όπως πληροφορούμαστε θα υπάρχει ένα πολύ χαμηλό κόστος στα εισιτήρια.

Περίτρανη ένδειξη  των μεγάλων προσδοκιών που θα δημιουργήσει φέτος η ομάδα του Ιωνικού, είναι το όνομα του προπονητή που έφτασε μια «ανάσα» από την συμφωνία. Επρόκειτο για τον Γιώργο  Λυκούδη παλιό παίκτη του Ολυμπιακού (με 140 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα) στον οποίο θήτευσε και ως προπονητής στο Βόλλεϋ Ανδρών (με κατάκτηση ευρωπαϊκού κυπέλλου). Ακόμη  διετέλεσε προπονητής  στις  γυναίκες του  Ολυμπιακού, του Μαρκόπουλου και στην  Εθνική Γυναικών από το 2008 έως το 2010.  Μέχρι τον περασμένο  Απρίλη (για 2,5 χρόνια)  ήταν ο προπονητής της Παναχαϊκής στην μεγάλη Κατηγορία  (Α1) του Βόλλεϋ Ανδρών. Η συμφωνία με τον Λυκούδη  είχε επέλθει οικονομικά, ήρθε στο Αγρίνιο κι αρχικά  «έκλεισε» με τον Ιωνικό. Όμως η συμφωνία κατέληξε σε «ναυάγιο»  όταν οι άνθρωποι της ομάδας διαφώνησαν μαζί του για τον αγωνιστικό σχεδιασμό αφού εκείνος ήθελε  μεταγραφές  και για τις  αναπληρωματικές παίκτριες,  ενώ η πολιτική του Ιωνικού είναι να αποκτηθούν  παίκτριες μόνο για την βασική εξάδα (συν λίμπερο)  για  να στηριχθεί η ομάδα  και στο γηγενές έμψυχο  υλικό που θα παίρνει χρόνο συμμετοχής και   σε βάθος θα αποτελέσει τη βάση.

Ο συνδυασμός  μεγάλων  μεταγραφών  και αξιοποίησης,   με πολύ δουλειά,  αθλητριών  της περιοχής και του Ιωνικού είναι ο βασικός άξονας της φιλοσοφίας και γι’ αυτό η Διοίκηση έχει στραφεί σε άλλον προπονητή, επίσης μεγάλου βεληνεκούς. Αναμένεται να ολοκληρωθεί  η συμφωνία και οι πληροφορίες μας «μιλούν» για έναν τεχνικό με αξία,  φιλόδοξο και «δουλευταρά»  με προοπτική συνεργασίας σε βάθος χρόνου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχουν  «κλείσει»  πολύ καλές παίκτριες ως μεταγραφές, που μπορούν να  αποδώσουν Βόλλεϋ υψηλού επιπέδου,  αλλά θα  ανακοινωθούν μετά τον  προπονητή σε λίγες ημέρες.

Όλη αυτή η προσπάθεια και ενέργεια που διαθέτουν για την ομάδα οι άνθρωποι του Ιωνικού βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο αισθητήριο πολλών Αγρινιωτών, το οποίο τους συσπειρώνει γύρω από αξιόλογες προσπάθειες ως υποστηρικτές και συμμέτοχους. Παρά το υψηλό επίπεδο του πρωταθλήματος -και εν προκειμένω του Ιωνικού-  τα εισιτήρια Διαρκείας θα κοστίζουν μόλις 20 ευρώ,  δηλαδή 2 ευρώ για κάθε αγώνα!

 

Τα παιγνίδια γίνονται Σάββατο και ο  Όμιλος έχει ομάδες όπως  Απόλλωνας Πάτρας, ΑΣΠΕ Κορίνθου, ΑΟ Λαμίας, Ασκληπιός Τρικάλων, ΑΣ Γιάννενα, ΑΕ Λάρισσας, Φιλαθλητικός Λάρισας, Καμπανιακός Θεσσαλονίκης και ΕΟ Σταυρουπολης Θεσσαλονίκης. Μεγάλος Όμιλος στην Α2 Εθνική, πολλά τα έξοδα, μα και μεγάλη η όρεξη για σταθεί επάξια και ψηλά η ομάδα του Αγρινίου.

 

 

ΦΩΤΟ: Ο Ιωνικός πέρσι ανέβηκε με προπονήτρια την Ελένη Λεγάτου, η οποία δεν θα συνεχίσει λόγω διάστασης απόψεων στην σύνθεση του ρόστερ. Ένθετη ο Γιώργος Λυκούδης.