Από  4 έως 8 Αυγούστου   έγινε το 4ο τουρνουά ΟΛΠΙΑ, που έχει καθιερώσει τα τελευταία καλοκαίρια ο Παναμβρακικός Μπούκας και οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν καταφέρει να το ανάγουν σε σημείο αναφοράς στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Αιτωλοακαρνανίας. Μάλιστα με την μεγάλη κι αυξανόμενη επιτυχία που σημειώνουν κάθε χρόνο εδραιώνονται πλέον σαν ένα γεγονός- θεσμός, που επεκτείνεται πέρα από τα όρια του Νομού.

 

Φέτος συμμετείχαν δύο ομάδες άλλων ΕΠΣ, η ΑΕ Μενιδίου της Άρτας και ο Πανλευκάδιος από την ΕΠΣ Πρέβεζας Λευκάδας που έφτασε μέχρι τον τελικό  και ηττήθηκε από τους… οικοδεσπότες οι οποίοι αναδείχθηκαν δίκαια νικητές του τουρνουά, πιστοποιώντας πως έχουν την δυναμική και τις προϋποθέσεις για πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Α΄Κατηγορίας Αιτυωλοακαρνανίας, στην «παρθενική»  τους συμμετοχή.  Στις ομάδες Ανδρών αγωνίστηκαν  ο Παναμβρακικός  Μπούκας (Α΄ΕΠΣΝΑ), ο Άρης Αιτωλικού (Α΄ΕΠΣΝΑ), ο Πανλευκάδιος  (Α΄Κατηγορία της  ΕΠΣ Πρέβεζας/ Λευκάδας), η ΑΕ Μενιδίου (Α΄Κατηγορία της  ΕΠΣ Άρτας), ο ΑΟ Ρηγανά (Β΄ΕΠΣΝΑ), ο Πανοχθιακός (Β΄ΕΠΣΝΑ), ο Αστέρας Παντάνασσας (Γ΄ΕΠΣΝΑ)και ο Παναιτωλικός με την Κ17.

 

Διεξήχθη  μίνι- τουρνουά με τις Παιδικές ομάδες του Παναμβρακικού Μπούκας, του ΑΟ Ρηγανά, που πήρε το Κύπελλο,  και του Παναιτωλικού, αλλά και με την συμμετοχή της Γυναικείας ομάδας «Μεσολόγγι 2008». Ακόμη έγινε  αγώνας  Παλαιμάχων ανάμεσα στην ομάδα του Παναιτωλικού και Μεικτής ομάδας της περιοχής της Αμφιλοχίας, μάλιστα υπό καταρρακτώδη βροχή την Κυριακή.

 

Πέρα από την ικανότητα των ομάδων, εκείνο το στοιχείο που έδωσε και πάλι ξεχωριστό χρώμα στα ΟΛΠΙΑ 2016 ήταν η θερμή παρουσία φίλαθλου κοινού. Οι διοργανωτές απέδειξαν ξανά ζηλευτή οργάνωση και προσέδωσαν αίγλη στο τουρνουά. Σε επικοινωνία του SportAit.gr μαζί τους θέλησαν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους στις ομάδες που συμμετείχαν. Τόνισαν επίσης ότι το Σάββατο 13 Αυγούστου θα γίνει στο γήπεδο της Αμφιλοχίας (ώρα 18:00) φιλικός αγώνας για φιλανθρωπικό σκοπό, ανάμεσα στον   Παναμβρακικό Μπούκας και την ομάδα Κ20 του Παναιτωλικού, με εισιτήριο μόλις 3 ευρώ.

 

Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από την σπουδαία δουλειά των  Γιώργου & Φάνη Ντάικου  και μπορείτε να δείτε εκατοντάδες φωτογραφίες στο facebook,  εδώ:  https://www.facebook.com/georgios.ntaikos/photos_albums