Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ  ο Παναμβρακικός Μπούκας έκανε τις εκλογές και εισήλθαν στο Διοικητικό Συμβούλιο νέα πρόσωπα. Μεταξύ αυτών ένα σημαντικό νέο μέλος του ΔΣ είναι ο Κώστας Χαρδαλιάς, ο οποίος διατέλεσε και πρόεδρος στον ΑΟ Σπάρτο, αλλά και διοικητικός παράγοντας στον Αμφίλοχο. Ούτως ή άλλως ασχολείται πολλά χρόνια με το ποδόσφαιρο (όχι πάντα ως παράγοντας) και η  αθλητική  εκπομπή   «Πρώτοι στη μπάλα» του «Δυτικά  92,8 fm» επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του για να αναφερθεί αφενός  στην δική του επιλογή να συστρατευθεί στον Παναμβρακικό, αφετέρου να αναπτύξει το πλάνο της νέας σεζόν των νεοφώτιστων στην Α΄ΕΠΣΝΑ. Εκείνο που έγινε σαφές είναι ότι η ομάδα της Μπούκας δεν θα «συμβιβαστεί» σε ρόλο κομπάρσου και θα επιδιώξει να καταστεί ομάδα πρώτης ταχύτητας...

 

 

Η απόφαση να προσχωρήσει στον Παναμβρακικό:

«Για μένα είναι τιμητικό ότι στον Παναμβρακικό αναγνωρίζουν το άδολο της προσπάθειάς μου  και διέκρινα ένα σοβαρό πλάνο του προέδρου Μάρκου Φουρλάνη για τον αθλητισμό της περιοχής, έτσι αποφάσισα να βρίσκομαι κι εγώ στο ΔΣ. Η φιλοσοφία μας είναι ίδια. Υπάρχει φιλία, η περιοχή είναι μικρή και η αντιπαλότητα Παναμβρακικού και ΑΟ Σπάρτου, όταν  παίζαμε αντίπαλοι, ήταν μόνο για 90 λεπτά. Η Μπούκα προχώρησε με μεγάλη προσπάθεια και πολύ σοβαρή δουλειά κι έφτασε στην Α΄Κατηγορία. Η φιλοσοφία του Παναμβρακικού δεν βάζει όρια μόνο μέχρι τη Μπούκα, επεκτείνεται γενικά στο Δήμο της Αμφιλοχίας. Όχι μόνο διοικητικά, αλλά και σε ποδοσφαιριστές».

 

Ο στόχος της ομάδας:

«Η ομάδα έχει ένα έμπειρο προπονητή, τον Γιάννη Μακρή, που τον πλαισιώνει ο Κώστας Λιανός. Στόχος είναι να πρωταγωνιστήσει. Μπορεί το ΔΣ να μην είναι έμπειρο στην Κατηγορία, όπως και κάποιοι παίκτες, αλλά θα κάνουμε ό,τι δυνατόν να δυναμώσουμε κι άλλο τον Παναμβρακικό με έμπειρους καλούς ποδοσφαιριστές και ό,τι καλύτερο σε έμψυχο υλικό από την περιοχή μας, ώστε να προσπαθήσουμε να πρωταγωνιστήσουμε κι αυτή τη χρονιά. Σεμνά μεν, αλλά θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο ψηλότερα μπορεί η ομάδα. Υποδομές υπάρχουν, οι  προπονητικοί χώροι υπάρχουν κι επίσης υπάρχουν το αθλητικό υλικό, το τεχνικό τιμ και  το Διοικητικό Συμβούλιο που είναι δίπλα σε όλα αυτά για να λύνει πιθανά προβλήματα. Κάτι που έκανε τα δύο τελευταία χρόνια και πρωταγωνίστησε. Βέβαια πάντα υπάρχει ο αστάθμητος παράγων, απλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

 

Το γήπεδο:

«Υπάρχει το προπονητικό της Μπούκας και είναι στα  πλάνα ένα γήπεδο που να μπορούν να διεξάγονται αγώνες. Δεν έχω ενημερωθεί  ακόμη πότε θα είναι ολοκληρωμένο, αλλά ξέρω σήμερα πήγε  Γεωπόνος για να  δουν τον αγωνιστικό χώρο».

 

Το σχόλιο του  για το γεγονός ότι οι ομάδες της περιοχής στην Α΄ΕΠΣΝΑ είναι πλέον τέσσερις, Αμφίλοχος, Λουτρό, Μπούκα και ίσως ΑΕ Βάλτου που θα  πάρει το ΑΦΜ της Μυρτιάς:

«Σίγουρα θα υπάρξει ανταγωνισμός και χρηματικό όφελος για κάθε ομάδα που έτσι  θα προσπαθεί να γίνει καλύτερη. Εγώ προσωπικά εύχομαι σε όλες της ομάδες απ’ την περιοχή μας να έχουν καλή πορεία. Δεν υπάρχουν θέματα μεταξύ μας γιατί κάθε μέρα μία παρέα είμαστε, αλλά όταν μπαίνεις  σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα εκείνα τα 90 λεπτά είμαστε αντίπαλοι. Μετά πάλι μια οικογένεια. Ο Αμφίλοχος είναι ομάδα με μεγαλύτερη ιστορία και δεν αλλάζει αυτό, ο Αμβρακικός Λουτρού έχει υποδομές εδώ και χρόνια και ο Παναμβρακικός είναι το νέο αίμα και πιστεύω θα γράψουμε κι εμείς την δική μας ιστορία σαν ομάδα. Ευχάριστο και όφελος για όλους  θα είναι αν τελικά παίξει στην Α΄Κατηγορία και η ΑΕ Βάλτου».

 

Για τις μικρές ηλικίες:

«Εμείς προσπαθούμε και για τα νέα παιδιά, έτσι ώστε κάποιοι που το έχουν δει διαφορετικά να μπορούν να προχωρήσουν. Πιστεύω θα προσελκύσουν πολλά παιδιά όλα τα σωματεία της περιοχής και θα είναι πολύ θετικό για την τοπική κοινωνία  να ασχολούνται με τον αθλητισμό, με το ποδόσφαιρο και γι’ αυτό γίνεται  η προσπάθεια».

 

 

Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»