Η 26η Αγωνιστική είχε μια ευνοϊκή εξέλιξη για τον ΑΟ Αγρινίου, καθώς βρέθηκε μόνος στην 2η θέση του Βορείου Ομίλου της Β΄ Εθνικής Μπάσκετ μετά την εκτός έδρας ήττα της Ελευθερούπολης από τη Νίκη Βόλου. Ωστόσο οι δύο τελευταίες Αγωνιστικές θα είναι οι πιο “καυτές” και πιθανότατα θα κρίνουν τον δευτεραθλητή και την άνοδό του.

Ο ΑΟΑ, πριν το φινάλε, έχει μπροστά του δύο αγώνες που μπορεί να κερδίσει, μολονότι η Χ.Α.Ν.Θ. αποτελεί ιδιαίτερα αξιόλογο αντίπαλο. Η Ελευθερούπολη, στον αντίποδα, θα υποδεχθεί άμεσα τους Μαχητές, που μπορούν να κάνουν τη “ζημιά” και στην συνέχεια θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τα Φάρσαλα, που πιθανόν να “καίγονται” για τη νίκη.

Εφόσον, όμως, ΑΟ Αγρινίου και Ελευθερούπολη περάσουν χωρίς απώλειες στην 27η και 28η Αγωνιστική θα παίξουν μεταξύ τους την προτελευταία (29η) και θα λύσουν τις διαφορές τους στην έδρα της Ελευθερούπολης . Ευχής έργον θα είναι για τον ΑΟΑ να έχει το σημερινό προβάδισμα του ενός πόντου, ώστε να υπάρχει και η “πολυτέλεια” της ήττας με λιγότερους από 16 πόντους, καθώς στο Αγρίνιο είχε νικήσει 71-55.

Και η τελευταία Αγωνιστική επίσης δεν αναμένεται εύκολη για την ομάδα του Γιάννη Διαμαντάκου, διότι θα υποδεχθεί τους πρωταθλητές του Ανατόλια, μια πολύ ισχυρή ομάδα. Το Ανατόλια έχασε στην Ελευθερούπολη κι αυτό ίσως δεν είναι καλός “οιωνός” ως προς την διάθεση των πρωταθλητών σε ρόλο ρυθμιστή. Μα εάν φτάσει ο ΑΟΑ να πανηγυρίζει άνοδο στην Α2 μέσω αυτού του αγώνα, οι παίκτες και ο κόσμος θα τον πάρουν...

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΈΝΟΥΝ

 

Β

27Η

28Η

29Η

30Η

ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

45

ΚΣ ΓΕΦΥΡΑΣ

Χ.Α.Ν.Θ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ

ΑΝΑΤΟΛΙΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ

44

ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΕΥΚΩΝ

ΓΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ 

ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

 

Με έντονα (bold) γράμματα οι εκτός έδρας αγώνες