Είναι γνωστό πως ο Γιάννης Διαμαντάκος συγκαταλέγεται στους προπονητές οι οποίοι δεν έχουν και δεν μεταδίδουν ποτέ εφησυχασμό, προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Υπό αυτό το πρίσμα έδωσε την εντύπωση πως έμεινε αρκετά ικανοποιημένος από την απόδοση του ΑΟ Αγρινίου στον φιλικό αγώνα στην έδρα της Ακράτας, ομάδας που έχει στόχο να πρωταγωνιστήσει στη Γ΄ Εθνική την ερχόμενη σεζόν. Έσπευσε,δε, να τονίσει ότι πρέπει να υπάρξει ακόμα καλύτερη συνέχεια.

 

Συγκεκριμένα μετά τη νίκη (68 - 57) του ΑΟΑ, δήλωσε:

 

“Ήταν το πρώτο φιλικό παιχνίδι της σεζόν. Δεν έχει φυσικά καμία σημασία το αποτέλεσμα και η νίκη. Εμείς θέλαμε να δούμε όλα αυτά που έχουμε δουλέψει αυτό το 20ήμερο, σε τι βαθμό τα έχουν αφομοιώσει οι παίκτες. Ήταν πολύ καλό και σκληρό παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα, η οποία έχει ενισχυθεί αρκετά και έχει υψηλούς στόχους στη Γ΄ Εθνική. Μας βοήθησε πάρα πολύ το γεγονός ότι βρήκαμε αξιόλογους αθλητές απέναντί μας. Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά μην ξεχνάμε ότι τα φιλικά δεν έχουν καμία απολύτως σημασία και είναι απλά μία εικόνα, η οποία για να έχει αξία, πρέπει να έχει συνέχεια. Και η συνέχεια μπορεί να έρθει μέσω της δουλειάς στην προπόνηση και της βελτίωσης κάθε μέρα που περνάει.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα έχουμε το τουρνουά για τη Μαργαρίτα, που όλοι περιμένουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη της. Καλούμε κοντά μας όλο το μπασκετικό, και όχι μόνο, κοινό της πόλης να έρθει στο γήπεδο. Σχετικά με το αγωνιστικό κομμάτι θα είναι δύο τεστ ακόμα πιο δυνατά, τα οποία θα μας βοηθήσουν ακόμα περισσότερο και τα οποία αποτελούν μέρος της προετοιμασίας της ομάδας, έτσι ώστε μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι, που θα είναι με τη Νίκη Βόλου εκτός για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι. Κλείνοντας επαναλαμβάνω ότι δεν έχουν καμία σημασία τα αποτελέσματα στα φιλικά, δε γίνεται κανείς πρωταθλητής φθινοπώρου ή χειμώνα και εμάς μας ενδιαφέρει στο τέλος της σεζόν να έχουμε πετύχει το στόχο μας. Και γι΄αυτό χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά”.