Το πρώτο τουρνουά μπάσκετ «Μαργαρίτα Σαπλαούρα» που διοργανώνει ο ΑΟ Αγρινίου (9-10 Σεπτεμβρίου) κι εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το πρόγραμμα, έχει ήδη απασχολήσει την κοινή γνώμη πέρα απ’ τα όρια του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας.

Βασικούς λόγους αυτής της ευαισθητοποίησης αποτελούν αφενός η συγκινητική και ηρωική περιπέτεια της 14χρονης Μαργαρίτας, αφετέρου η πανελλήνια εκτίμηση προς τον σύλλογο του Αγρινίου.

 

Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος που προσεγγίζει αυτή την πρωτοβουλία το protothema.gr:

 

 

Ο Αθλητικός Ομιλος Αγρινίου διοργανώνει το 1ο Τουρνουά Μπάσκετ «Μαργαρίτα Σαπλαούρα» με φιλανθρωπικές προεκτάσεις και στόχο να γίνει θεσμός

 

 

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το πρώτο τουρνουά μπάσκετ «Μαργαρίτα Σαπλαούρα» το οποίο διοργανώνει ο Αθλητικός Ομιλος Αγρινίου, την Κυριακή 9 και την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγρινίου.

 

Το τουρνουά διοργανώνεται με αφορμή την απώλεια της 14χρονης Μαργαρίτας Σαπλαούρα τον Μάιο του 2018, έπειτα από πολυετή μάχη που έδινε για τη ζωή της.

 

 

Τότε, ολόκληρη η τοπική κοινωνία πάγωσε στο άκουσμα του τραγικού γεγονότος.

 

Η Διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου Αγρινίου, Περικλής Γερμανός και Ντίνος Τσιαμάκης έχοντας την Μαργαρίτα στην καρδιά τους αποφάσισαν να διοργανώσουν το πρώτο τουρνουά μπάσκετ αφιερωμένο στη μνήμη της, το οποίο θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν στο Σύλλογο για παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα», η οποία στήριξε μέχρι τέλους την Μαργαρίτα.

 

 

 

Αυτή ήταν η μικρή Μαργαρίτα Σαπλαούρα που βύθισε στη θλίψη την πόλη του Αγρινίου

 

Όλα συνέβησαν τον Μάιο του 2018. Η πόλη του Αγρινίου βυθίστηκε στο πένθος στο άκουσμα του θανάτου της μικρής Μαργαρίτας Σαπλαούρα, η οποία έφυγε από τη ζωή, έπειτα από πολυετή μάχη για την ζωή της. Το δυσάρεστο γεγονός επισκίασε ιδιαίτερα τον κόσμο του αθλητισμού, λόγω του πατέρα της που ήταν, επί χρόνια, παίκτης του μπάσκετ. Τα βαθιά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νεκτάριου Σαπλαούρα για την απώλεια της αγαπημένης τους κόρης Μαργαρίτας εξέφρασαν οι άνθρωποι του τμήματος μπάσκετ της Γ.Ε. Αγρινίου.

 

Η ανακοίνωση της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου

 

Οι άνθρωποι της επιτροπής μπάσκετ καθώς και το προπονητικό επιτελείο και οι αθλητές του συλλόγου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα της πόλης Νεκτάριου Σαπλαούρα για την απώλεια της κόρης τους Μαργαρίτα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.

 

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΑΟ Αγρινίου:

 

Η οικογένεια του Vivechrom Α.Ο. Αγρινίου είναι συγκλονισμένη από την τραγική είδηση του πρόωρου θανάτου της κόρης του πρώην Προέδρου της ομάδας μας Νεκτάριου Σαπλαούρα, Μαργαρίτας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νεκτάριου Σαπλαούρα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.

 

Ο Πρόεδρος του ΑΟ Αγρινίου, Περικλής Γερμανός, μέσω facebook, δήλωσε:

 

Η οικογένεια του Α.Ο.Αγρινίου θρηνεί το χαμό της αγαπημένης μας Μαργαρίτα τη κόρη του πρώην προέδρου μας του Νεκτάριου Σαπλαούρα. Η αγαπημένη μας Μαργαρίτα θα ζει για πάντα στους αγγέλους γιατί ήταν πραγματικά ένας άγγελος. Για πάντα στις καρδιές μας αγάπη μας γλυκιά.

 

 

Πρόγραμμα τουρνουά

 

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου

 

17:00 - Συνέντευξη διοργανωτών

 

17:30 - Παρουσίαση ομάδων

 

18:00 - Πρώτος αγώνας μεταξύ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ και ΟΙΑΚΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ.

 

Θα ακολουθήσει στις 20:30 ο αγώνας μεταξύ Vivechrom AO ΑΓΡΙΝΙΟΥ και ΒΙΚΟΥ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

 

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου

 

12:30 - Συνέντευξη τύπου προπονητών των ομάδων

 

17:00 Μικρός τελικός

 

19:00 Μεγάλος τελικός

 

20:30 Τελετή λήξης

 

Τα έσοδα του τουρνουά θα διατεθούν στο Σύλλογο Γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «ΦΛΟΓΑ»

 

Η εκδήλωση διοργανώνεται υπό την αιγίδα του δήμου Αγρινίου