Η νίκη του ΑΟ Αγρινίου 81-56 επί του Πιερικού/Αρχέλαου σηματοδοτεί – εκτός των άλλων –  μια ακόμα εύκολη παραμονή της ομάδας στην Β΄Εθνική, όπου θα μπορεί να αγωνίζεται και την επόμενη σεζόν. Στο αντίποδα, μετά απ'  αυτή την επιτυχία, γνωστοποιήθηκε η πρόσθεση των Περικλή Γερμανού και Κωνσταντίνου Τσιαμάκη να παραδώσουν την ομάδα σε ενδιαφερόμενους διαδόχους τους.

Έναν σύλλογο που τα τελευταία χρόνια έκανε πράξη ένα μοντέλο το οποίο έχουν εκθειάσει δημοσίως αντίπαλοι απ’ όλη την Ελλάδα, διότι υπάρχει διοικητική σταθερότητα, στήριξη προπονητών (με Διαμαντάκο και Μυριούνη), αθλητικός πολιτισμός, φερεγγυότητα και κυρίως ο προσανατολισμός σε γηγενείς αθλητές ακόμα κι  όταν αυτό γίνεται πιο κοστοβόρο από άλλες περιπτώσεις. Οι λόγοι οι οποίοι οδήγησαν τους Τσιαμάκη και Γερμανό σ’ αυτή την σκέψη- απόφαση είναι προφανείς και δεν χρειάζονται διερεύνηση, καθώς τους φανέρωσαν οι ίδιοι και παράλληλα είναι γνωστή η αγάπη τους για το μπάσκετ.

Πρωτίστως έχει να κάνει με το γεγονός ότι μόνο τρεις άνθρωποι (οι δύο τους με τον Βασίλη Καραχάλιο) πρέπει να φέρουν εις πέρας τις υποχρεώσεις της ομάδας και είναι πολλές σ’ αυτό το επίπεδο της Β΄Εθνικής, επομένως χρειάζονται επιμερισμό. Πριν από περίπου δύο χρόνια ο Π. Γερμανός προσχώρησε ενεργά στην φιλοσοφία ότι το Αγρίνιο μπορεί να κάνει μια πολύ δυνατή ομάδα μπάσκετ με συνένωση συλλόγων και την άνοιξη του 2015 είχε πει το «ναι» σε ένωση ΑΟΑ και ΓΕΑ.Αλλά τα μέλη του ΑΟ πρόβαλαν σθεναρές αντιρρήσεις και το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία, όπου αποφάσισαν πως δεν αποδέχονται την συγχώνευση και τους (υπέρ της ΓΕΑ) όρους που υπήρχαν. Μα έκτοτε άφηναν σταδιακά μόνους τους Τσιαμάκη και Γερμανό, οι οποίοι προσπαθούσαν να…  γεμίζουν νερό ένα καλάθι. Διότι από τη μια επιχειρούσαν να εντάξουν στον σύλλογο νέα πρόσωπα ως διοικητικούς παράγοντες, μα απ’ την άλλη αποτραβιόνταν οι ήδη υπάρχοντες.

Παράλληλα υφίσταται και μια ακόμα αρνητική  παράμετρος, αυτή της μείωσης του φίλαθλου κόσμου στους αγώνες της ομάδας. Είναι από εκείνες που λειτουργούν ανασταλτικά στον ζήλο κάποιων ανθρώπων να συνεχίσουν να «ματώνουν» οικονομικά και ψυχικά. Η έδρα που πριν  λίγους μήνες ζήλευε όλη η Ελλάδα σε επίπεδο Β΄και Γ΄Εθνικής δεν είναι πια το ίδιο…  ζηλευτή. Οι άνθρωποι του ΑΟ Αγρινίου δεν μιλούν ποτέ αρνητικά για την "ραθυμία"  του φίλαθλου κόσμου, προφανώς αναγνωρίζοντας τη  στήριξη τα προηγούμενα δύο χρόνια. Και είναι προς  τιμήν τους. Εντούτοις όποιος δεν εθελοτυφλεί πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν κι αυτή την πλευρά.

 

 

 

 Γενική Συνέλευση στον ΑΟΑ

 

Η Διοίκηση του ΑΟ Αγρινίου, με σημερινή ανακοίνωση,   καλεί όλα τα μέλη του Συλλόγου αλλά και τους φίλους του μπάσκετ σε ανοιχτή Γενική Συνέλευση που θα γίνει το Σάββατο 22 Απριλίου και ώρα 20:00 στο Ξενοδοχείο “IMPERIAL”. Ο σκοπός της συνέλευσης είναι να συζητηθούν όλα τα θέματα που υπάρχουν στην ομάδα, να υπάρξουν προτάσεις για τη συνέχεια και να υπάρξουν οι υποψηφιότητες για τις εκλογές του Συλλόγου. Την επόμενη ημέρα θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας. Και η ανακοίνωση τελειώνει με το σύνθημα: «Εδώ χωράμε όλοι. Όλοι μαζί μπορούμε να συνεχίσουμε».


 

Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»