Ο Νέος Αμφίλοχος ετοιμάζεται για την μεγάλη “διαδρομή” στην Γ΄ Εθνική και φυσικά τον στόχο της παραμονής, στόχος που χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν η ομάδα του Βάλτου κατέκτησε το Super Cup Αιτωλοακαρνανίας καθώς κέρδισε με 3-0 την ΑΕ Μεσολογγίου στον τελικό, ο οποίος  πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Παναιτωλικού.
Η ομάδα του Θόδωρου Παπαχρήστου προηγήθηκε στο 40' όταν ο Τόσκα έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Κοντογιάννης από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 1-0 με σουτ, αφού η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυνόμενου και κατέληξε στα δίχτυα.

Στο 65ο λεπτό έγινε και το 2-0 όταν στην αντεπίθεση ο Αποστόλης Τσιούνης βρήκε το Μαλή κι αυτός αποφεύγοντας τον Ζέρβα και πλάσαρε εύστοχα. Ο Παναγιώτης Τσιούνης είχε δοκάρι στο 84΄και λίγο πριν τη λήξη διαμόρφωσε το 3-0, όταν ελίχθηκε μέσα στην περιοχή, απέφυγε δύο αντιπάλους και σκόραρε.

Πέραν της κατάκτησης του Super Cup η ομάδα της Αμφιλοχίας έδειξε ότι συγκροτήθηκε ένα σύνολο το οποίο να υπερέχει πολύ από τα τοπικά δεδομένα, στοιχείο απαραίτητο για το δύσκολο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Δύσκολο διότι υπάρχουν ομάδες με ιστορία, όπως η Καστοριά και παράλληλα θα χρειαστούν μακρινές μετακινήσεις μέχρι τους Νομούς Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς. Η μεγαλύτερη πρόκληση, όμως, είναι το γεγονός ότι από τις δεκατρείς ομάδες θα υποβιβαστούν οι έξι, δηλαδή οι μισές!

 

 

Ν. ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ  (Λάκης Παπαχρήστος):  Μανιάτης, Καλοκαίρης (73΄Τσιούνης Π.,) Κορομηλάς (67΄Κωστακιώτης), Κοκώνης, Μαλής, Μακρής, Τσιούνης Απ. , Κοντογιάννης , Τόσκα , Νάκος (79΄Δράκος), Παγώνης (46΄Μπεκατώρος).

 

ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (Χρήστος Ζαρκαβέλης): Ζέρβας, Μπαλαούρας, Κάκκος Μ., Χαλαζιάς (68΄Πατσουράκης), Λίτσος, Δενδρινός, Μιχαλόπουλος (84΄Βασιλέιου), Ντζιμάνης, Καβαλλάρης, Βασιλάρης, Κοντοπάνος (75΄Καρράς).

 φωτο πάνω: olatagoal.gr

Φωτο κάτω: e-maistros.gr