Πριν μερικές ημέρες παραθέταμε παράξενα γεγονότα στο φετινό πρωτάθλημα  της Α΄ΕΠΣΝΑ και σκοπίμως παραλείψαμε ένα. Για να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο του χώρου, που η πορεία του σαν παίκτης και εν συνεχεία σαν προπονητής μπορεί να θεωρηθεί σε μεγάλο βαθμό επιτυχημένη. Με ομάδες πειθαρχημένες,  ανταγωνιστικές που είχαν πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο και ο ίδιος μετρημένος, με χαμηλό προφίλ και αρκετά έτοιμος όταν του ζητήθηκε να κοουτσάρει, έβγαζε στο γήπεδο σύνολο παικτών που φαίνονταν ότι ήξεραν τι ζητάνε, το τι θέλουν ,άρτια γυμνασμένοι.   Με το  δεδομένο ότι είχε στο πλάι του χρόνια τώρα συνεργάτη του τον φίλο και όχι μόνο,τον δάσκαλο όπως τον αποκαλεί και ο ίδιος,  καθηγητή ΤΕΦΑΑ  και υπεύθυνο των προπονητών τής Ε.Π.Ο, κ.  Αριστομένη Σωτηροπουλο ,.

Ο λόγος για τον Σταυρο Σταύρου,  έναν προπονητή που  ύστερα από καιρό επανήλθε στο προσκήνιο με το Ναυπακτιακό  Αστέρα φέτος και κατάφερε αν και αήττητος για πολλές αγωνιστικές, αφού δημιούργησε ένα σύνολο που αν μη τι άλλο από την πορεία απέδειξε πώς μπορούσε ακόμη και το πρωτάθλημα, απολύθηκε  παράδοξα για το καλό της ομάδας. Ζαρντίμ --ρεκόρ!!!!

Ο ίδιος ουδέποτε - αν και του ζητήθηκε -  σχολίασε το γεγονός, ούτε πήρε θέση, δείγμα της ποιότητας του χαρακτήρα του και του ότι  η ανωτερότητα είναι προσόν τής νοοτροπίας του. Πάντως θα είναι ευτύχημα άνθρωποι και προπονητές του τύπου Σταύρου, να κοσμούν τα σωματεία του Αιτολωακαρνάνικου ποδοσφαίρου, αφού μόνο θετικά στοιχεία έχουν να αποφέρουν, αλλά τους χρειάζεται  και η κοινωνία, ο χώρος  και γενικότερα τα γήπεδα, μιας και αποδεδειγμένα αξίζουν και μπορούν να βοηθήσουν για καλύτερα αποτελέσματα σε παίκτες και επίπεδο που το έχει ανάγκη το ποδόσφαιρο…

 

 

Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»