Σε συμφωνία  ήλθαν ο προπονητής Κώστας Γιωτόπουλος και η Διοίκηση του Αμφίλοχου, ώστε να ξεκινήσουν από σήμερα επίσημα την συνεργασία τους. Με την  ευκαιρία αυτή η αθλητική εκπομπή «Πρώτοι στη μπάλα»  του «Δυτικά 92,8 FM»  φιλοξένησε με τηλεφωνική επικοινωνία τον Αγρινιώτη τεχνικό, ώστε να αναφερθεί στην εξέλιξη αυτή και στην ιστορική ομάδα της Αμφιλοχίας. Από τα λεγόμενά του προέκυψαν άκρως ρεαλιστικές προσεγγίσεις για τις επιδιώξεις της ομάδας, κάποιες ειδήσεις  και παράλληλα  θέματα των προπονητών.  Ειδικά η αγαστή συνεργασία με τον προκάτοχό του προπονητή και η νέα νοοτροπία στον Σύνδεσμο Προπονητών της Αιτωλοακαρνανίας δεν περνά απαρατήρητη…

 

 

 

Αν απασχολεί τους ανθρώπους του Αμφίλοχου, ο κίνδυνος της παραμονής στην Κατηγορία:

«Δεν υπάρχει τέτοια εκδοχή. Κατ’ αρχήν ο Αμφίλοχος εκπροσωπεί μια πόλη κι αυτό δεν περνάει απ’ το μυαλό κανενός. Η ομάδα θα ενισχυθεί με 2-3 παίκτες που έχει άμεση ανάγκη, βάσει λεγομένων και της Διοίκησης και όπως είχε εισηγηθεί και ο Νίκος Μιμιγιάννης. Είναι κάποια παιδιά που θέλουν να σταματήσουν για διάφορους λόγους, αλλά ο Αμφίλοχος . θα βρει το δρόμο του. Είναι ιστορία ο Αμφίλοχος, έβγαλε παίκτες με προσωπικότητα, μέχρι Εθνική έφτασαν κάποιοι ».

 

Ο στόχος για το φετινό πρωτάθλημα:

«Βάσει αυτών που συζητήσαμε, θέλουμε η ομάδα να πραγματοποιήσει τις νίκες που χρειάζεται κι αν μπορεί να προλάβει κάτι άμεσα… ίσως. Κι αν κάποιος νεαρός έχει τη δυνατότητα να τον προωθήσουμε για να γίνει το μέλλον του Αμφίλοχου. Δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει κάτι τώρα η ομάδα για την τετράδα…. Δεν νομίζω και οι άνθρωποι της ομάδας να θέλουν κάτι τέτοιο. Να εδραιωθεί στην Κατηγορία κι αν μπορούμε να αναδείξουμε παίκτες για το μέλλον. Κι εγώ από την πλευρά μου δεν κοιτάζω ονόματα, κοιτάζω αν ένα παιδί μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο για το εαυτό του και την ομάδα».

 

Το ξεκίνημα:

«Ξεκινάω αύριο (σ.σ Τετάρτη) κι έχουμε ένα φιλικό με τον Παναμβρακικό Μπούκας που είχε προγραμματίσει ο Νίκος Μιμιγιάννης. Έχω δει την ομάδα ένα ημίχρονο με την Φλόγα κι ολόκληρο τον αγώνα στο Δοκίμι. Ο Αμφίλοχος προσπαθούσε να παίξει καλό ποδόσφαιρο, όμως από ατυχία δεν έχει τους βαθμούς που θα έπρεπε  όπως είδα και κατάλαβα σε συζητήσεις με τη Διοίκηση και το Νίκο (σ.σ. Μιμιγιάννη), γιατί από τη μια έχανε πέναλτι και στη συνέχεια δέχονταν γκολ στο 93΄… «.

 

Για την άτυπη συνεργασία με τον Μιμιγιάννη, για την ομαλή συνέχεια της ομάδας:

«Πιστέψτε με στο Σύνδεσμο προπονητών προσπαθούμε να κτίσουμε μια ιδιαίτερη σχέση, δηλαδή μεταξύ μας να συζητάμε και να βοηθάμε ο ένας τον άλλο για το καλό του ποδοσφαίρου. Το ξεκινήσαμε και θα το συνεχίσουμε να κάνουμε πράγματα για το καλό του ποδοσφαίρου και των προπονητών.  Προπονητής είναι αυτός που μπορεί  σήμερα να μαθαίνει πράγματα τον ποδοσφαιριστή, να μπορούμε να δώσουμε παραπάνω στοιχεία στον κάθε νέο παίκτη  μιας ομάδας. Κάθε μέρα δημιουργούμε μια καλύτερη σχέση μεταξύ μας, αυτός ο «πάγος» που υπήρχε δεν υπάρχει πια στις σχέσεις του Συνδέσμου, είμαστε μια γροθιά».

 

 

Η αλλαγή νοοτροπίας για τους προπονητές:

«Ο Νίκος Μιμιγιάννης έκανε την προσπάθεια με τον καλύτερο τρόπο. Μακάρι να είναι σαν κι αυτόν  όλοι οι συνάδελφοι για να αλλάξουμε τη νοοτροπία που μας βασάνιζε και μας ταλάνιζε τόσα χρόνια, ειδικά στο Νομό μας. Κοιτάζαμε ποιον συνάδελφο θα «φάμε»  για να επιβιώσουμε εμείς. Δεν είναι έτσι τα πράγματα… πρέπει όλοι μαζί, να βοηθάμε ο ένας τον άλλον για να πάει το ποδόσφαιρο στο Νομό μας καλύτερα και πιστεύω στη θητεία μου στο Σύνδεσμο δυόμισι χρόνια τώρα το πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό. Εξάλλου μπορεί ένας προπονητής να μη ταιριάζει με κάποιον ποδοσφαιριστή, ή με τη Διοίκηση, δεν σημαίνει πως είναι κακός.  Μπορεί να αναλάβει κάποιος άλλος, να μπει στην ιδιοσυγκρασία τους και να λειτουργήσει καλύτερα. Για παράδειγμα ο  Μιμιγιάννης δεν έφυγε επειδή δεν είναι καλός προπονητής. Έχει αξία και μπορεί να δουλέψει πολύ παραπάνω Κατηγορίες, αλλά έφυγε για το καλό του συλλόγου. Και επειδή αγαπάει υπερβολικά την ομάδα».

 

Η συμφωνία του με τον Αμφίλοχο:

«Η ιστορία του Αμφιλόχου και το πώς με προσέγγισαν οι άνθρωποι του συλλόγου, ήταν καθοριστικά. Γι’ αυτό θέλησα να προσφέρω κι εγώ. Βέβαια αν οι ποδοσφαιριστές δεν είναι μαζί μας κι εγώ μαζί τους, δεν κάνουμε τίποτα. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα δεμένο τρίπτυχο  παικτών, προπονητή και Διοίκησης. Ν’ αφήσουμε τον εγωισμό έξω, γιατί σήμερα είμαστε, αύριο δεν είμαστε. Δεν υπάρχουν μαγικά,  μόνο με τη δουλειά. Αυτά που ζήτησα για τη δουλειά μας μου είπαν υπάρχουν όλα. Αν διαπιστώσω κάτι να λείπει θα το συζητήσω με την Διοίκηση… Και βέβαια  θα κάνουμε μέχρι εκεί μπορούμε όσα γίνονται, όχι ανοίγματα πέρα από τις δυνατότητες».  

 

Οι παίκτες που θα σταματήσουν:

«Ο Τσάμης και ο Ζέρβας είπαν θέλουν να σταματήσουν, όπως και ο Πασπαλιάρης. Εκεί θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τις κινήσεις, για ένα ρόστερ όπως θα πρέπει να είναι. Για τον Κάκκο δεν μου είπαν κάτι ανάλογο, εγώ ακόμα κι αυτά τα τρία παιδιά θα προσπαθήσω να τα μεταπείσω, αν και όπως μου μετέφεραν από την ομάδα είναι δύσκολο.  Έχουμε δεκατρείς αγώνες ακόμα, επτά στην έδρα μας κι έξι εκτός έδρας. Ο Αμφίλοχος πρέπει να στέκεται με αξιοπρέπεια, αν δεν μπορεί τι χρειαζόμουν να πάω εγώ; Είχε ένα καλό προπονητή, πάω κι εγώ για να κάνουμε μια ομάδα με ποδοσφαιρική ταυτότητα, που να λέγεται Αμφίλοχος».

 

Η συνάντηση παλαιμάχων του Κενταύρου:

«Αν δεν κάνουμε κάτι εμείς που έχουμε τη θέληση να υπάρχουν αυτοί οι σύλλογοι στην επικαιρότητα κι από άλλα μετερίζια, πως θα υπάρξουν; Παραδείγματος χάριν να υπάρχει ένας σύλλογος παλαιμάχων του Κένταυρου, που να κάνει εθελοντικά πράγματα, π.χ. αιμοδοσίες, να παίζει ένα ματς για να βοηθάει κάπου… Αυτά είπαμε με το Νίκο Χολέβα και το Χριστόφορο Σαράκη, να γίνει άλλη μία συνάντηση και να κάνουμε το σύλλογο. Πρέπει να γίνονται αυτά από ανθρώπους που είναι μέσα στο αντικείμενο».

 

 


 

Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»