Παρουσιάζονται κείμενα γεμάτα αγωνία ως προς την τύχη που μπορεί να έχει ο Παναιτωλικός στο φετινό πρωτάθλημα. Αν δηλαδή μπορέσει να παραμείνει στην Κατηγορία. Δεν συμφωνώ καθόλου, ούτε συμμερίζομαι αυτή την αγωνία, διότι θεωρώ δεδομένο ότι ο Παναιτωλικός και του χρόνου θα αγωνίζεται στην Super League.

 

Του Γιώργου Παπαϊωάννου

 

Ως ομάδα έχει γίνει πλέον ένα είδος κατεστημένου της Κατηγορίας. Το στενάχωρο είναι πώς την έχουν τοποθετήσει στα χαμηλά στρώματα και ούτε καν στα μεσαία. Ακόμη και η Λαμία μπήκε σε play-offs, παρά την πιο σύντομη πορεία της στην Κατηγορία.

 

Για τον Παναιτωλικό, πάντως, έχω καταλάβει ότι πλέον είναι θωρακισμένος και το “μόνοι μας και όλοι τους” έγινε “μόνοι τους και όλοι μας”! Οπωσδήποτε αυτό δεν έγινε θαυματουργικά με κάποιον μεταφυσικό τρόπο, αλλά ύστερα από πολλή δουλειά.

 

Ένα καλό δείγμα αυτής της δουλειάς – η οποία διακτινίζεται σε διάφορους τομείς - είναι η στάση αφενός στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, αφετέρου σε εκείνες του 2023. Θυμήθηκα αυτό το παράδειγμα, διότι το αντιλαμβάνονται άπαντες. Πρόκειται, ως τακτική, για αυτό που λέμε “της κυβίστησης η δοκός” και δεν είναι απαραίτητα κακό. Στόχος είναι η ομάδα να βρίσκεται στην Super League. Και θα βρίσκεται.