Συζητήθηκε πολύ το προηγούμενο διάστημα η (σχεδόν) αυθαίρετη κίνηση του προέδρου της ΕΠΣΝΑ, Τάκη Παπαχρήστου, να πάρει θέση ενάντια στην ηγεσία της ΕΠΟ με αφορμή  συμφέροντα της ΑΕΚ - και όχι βέβαια  των ομάδων της Αιτωλοακαρνανίας. Πολλοί προέβλεψαν (αυθαίρετα ίσως) ότι αυτό θα έχει άσχημες συνέπειες ως προς την αντιμετώπιση από την ΕΠΟ και ειδικά στο κομμάτι των διαιτητών.

 

Αυτό το Σαββατοκύριακο παρατηρούμε πως δεν έχει οριστεί ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ διαιτητής, ή βοηθός, στις Εθνικές Κατηγορίες ούτε καν στα πρωταθλήματα υποδομών. Αρκετοί υποθέτουν πως δεν είναι απλά ένα «μήνυμα», μα η κλιμάκωση μιας απαξίωσης που μπορεί να ενταθεί. Και φυσικά όλο αυτό με τους διαιτητές ξεσπά αναπόφευκτα στην πτώση του επιπέδου της διαιτησίας στα τοπικά πρωταθλήματα των Ερασιτεχνικών Κατηγοριών.

 

Με ποια κίνητρα να βελτιωθούν οι διαιτητές, που επιπροσθέτως διαπιστώνουν πως  κανένας  από τους καινούριους της τελευταίας πενταετίας δεν εξελίσσεται; Πιστεύω πως κανείς ηθικός άνθρωπος δεν θα απαιτούσε να υποτάσσονται οι Ενώσεις στις βουλές των κρατούντων της ΕΠΟ υπό αυτό τον φόβο. Όμως εδώ δεν πρόκειται για διαφοροποίηση της δικής μας ΕΠΣ στο «βωμό» των συμφερόντων του τοπικού ποδοσφαίρου, αλλά σε κείνον της προσωπικής προτίμησης του Τ.  Παπαχρήστου, ίσως και προσωπικών φιλοδοξιών.

 

Τέτοιες ζημιογόνες επιλογές είναι φανερό πως δεν τις αντέχει πλέον το ποδόσφαιρο της Αιτωλοακαρνανίας…
 

 

 Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»