Είναι γνωστό στο πανελλήνιο πως ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης ταλαιπωρείται ποικιλοτρόπως τις τελευταίες δεκαετίες. Είναι επίσης γνωστό πως τα τελευταία χρόνια υπάρχει ΠΑΕ που εποφθαλμιά το “Καυτατζόγλειο” και μάλλον ήλθε η ώρα για την... χαριστική βολή, αφού ο “Ημίθεος” πιθανότατα θα αγωνιστεί στην Γ΄ Ερασιτεχνική!!! Πότε οι αδικίες των ποδοσφαιρικών Αρχών, πότε οι ακατάλληλοι διοικητικοί παράγοντες, πότε η ασυδοσία των φιλάθλων του,  έφεραν την ιστορικότερη ελληνική ομάδα - που όλοι αγάπησαν λόγω Χατζηπαναγή - στο τελευταίο σκαλί...

Μετά το οριστικό «ναυάγιο» για συμφωνία με τον Άρη Παλαιοχωρίου και συμμετοχή στη Γ’ Εθνική εξετάζονται οι προοπτικές να αγωνιστεί στην Γ΄ Ερασιτεχνική κατηγορία της ΕΠΣΜ με την επωνυμία «Ηρακλής 2015».

Για το θέμα μίλησε στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Σάββας Δημητριάδης: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία προέγκρισης από την ΕΠΟ της επωνυμίας “Ηρακλής 2015”. Μόλις έρθει η προέγκριση θα μιλήσουμε με τους ανθρώπους του Ηρακλή για τα έγγραφα που απαιτούνται. Αναμένουμε και από το Πρωτοδικείο την απόφαση επί της αίτησης που κατατέθηκε και στη συνέχεια η ομάδα θα ενταχθεί στην γ’ ερασιτεχνική, αφού πρώτα έρθουν και καταθέσουν τη δήλωση συμμετοχής. Το Πρωτάθλημα ξεκινά στις αρχές Οκτωβρίου. Η κλήρωση ήταν να γίνει την Παρασκευή, όμως, την αναβάλαμε και θα γίνει Δευτέρα ή Τρίτη για να ενταχθεί και ο Ηρακλής».