Στις τάξεις των ανθρώπων του ποδοσφαίρου της Αιτωλοακαρνανίας συζητείται έντονα και συχνά η αργοπορία για την απόφαση της ΕΠΟ όσον αφορά τις καταγγελίες τριών ομάδων του Νομού κατά του προέδρου της ΕΠΣΝΑ, Τάκη Παπαχρήστου. Όμως τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον για το θέμα αυτό έχει περάσει σε πανελλαδικό επίπεδο, έπειτα μάλιστα από σχετικά δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες με εμβέλεια σε όλη τη χώρα.

Ένα απ’ αυτά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικό είναι στο sfyrigmata.blogspot.gr, το οποία ακολουθεί.

 

 

Πολύ περίεργο το… κρυφτούλι με την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για την υπόθεση του Παπαχρήστου – Γραμμένος και Δέδες δεν καταλαβαίνουν ότι εκτίθεται η ομοσπονδία;

 

Πρώτη φορά στα χρονικά των Πειθαρχικών Επιτροπών της ΕΠΟ παρατηρείται τέτοια …συσκότιση, αναφορικά με τις εκδικάσεις των υποθέσεων στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ομοσπονδίας. Μια Επιτροπή που θα έπρεπε να λειτουργεί με μεγάλη διαφάνεια, με τη μεγαλύτερη διαφάνεια από όλες τις υπόλοιπες επιτροπές, όμως αποτελεί την περίεργη εξαίρεση, παρότι χειρίζεται υποθέσεις που έχουν να κάνουν με ευαίσθητα θέματα του ποδοσφαίρου.

Το σχόλιο μας αφορά στην υπόθεση των καταγγελιών του πρώην γενικού Γραμματέα της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργο Λαγούδη και τριών σωματείων (Φλόγα Παλαιομάνινας, ΠΑΟ Αγρινίου και Χρυσός Αστέρας Παντάνασσας) εναντίον του προέδρου της ΕΠΣ Αιτωλοκαρνανίας, Παναγιώτη Παπαχρήστου που πλέον δεν είναι μόνο πρόεδρος Ενωσης αλλά ένας διακεκριμένος παράγοντας, δηλαδή μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ, πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της (που έχει αρμοδιότητα τις Εθνικές ομάδες), ενώ είναι και αναπληρωματικός εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην ΕΟΕ. Η σχετική καταγγελία των προαναφερομένων έγινε τον Σεπτέμβριο του 2016, ξεκίνησε η ερευνητική διαδικασία, εκδικάστηκε τον περασμένο Ιούλιο, όμως ακόμη δεν έχει βγει απόφαση, προκειμένου να αποφασιστεί αν ο κ. Παπαχρήστος μπορεί να ασκεί τα καθήκοντα που προαναφέραμε.

Σημειώστε επίσης:
1)Η καταγγελία εναντίον του προέδρου της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής, Δημήτρη Γιαρένη έγινε αργότερα, οι υποθέσεις εκδικάστηκαν μαζί στην Επιτροπή Δεοντολογίας, όμως διέρρευσε μόνο η απόφαση για την υπόθεση Γιαρένη που είναι διετής απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, ενώ ήδη ο κ. Γιαρένης άσκησε το δικαίωμα έφεσης.
2)Επειδή δεν υπήρχε ούτε φωνή, ούτε ακρόαση στις 19 Ιουλίου τα τρία σωματεία απέστειλαν επιστολή στην εξαίρετη δικαστικό και Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας, Λουίζα-Γλυκερία Ιωαννίδου προτρέποντας να προχωρήσει την υπόθεση, η οποία είχε κολλήσει ανεξήγητα, όπως και έγινε.
Φανταζόμαστε και ο ίδιος ο κ. Παπαχρήστος θα θέλει να λάμψει η αλήθεια και να γίνει γνωστό, αν μπορεί να ασκεί ή όχι τα καθήκοντά του. 
Σε ξαγγελίες για ισονομία και διαφάνεια προβαίνει σε κάθε ευκαιρία ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, όπως το ίδιο θέλει και ο προσωρινός, και οσονούπω μόνιμος, Εκτελεστικός Γραμματέας , Αλέξης Δέδες. Όμως, αν και υπάρχουν δημοσιεύματα «για το τι γίνεται με την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για τον Παπαχρήστο», με αποτέλεσμα να υπάρχουν εύλογα ερωτηματικά και στους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, δεδομένου ότι ο Τάκης Παπαχρήστος είναι εκ των κορυφαίων στελεχών της ΕΠΟ, η διοίκηση της ομοσπονδίας θέλει να δημιουργούνται (μαύρα) σύννεφα, πως κάτι συμβαίνει;
Δεν είναι σωστό να μην ανακοινώνονται οι αποφάσεις της Επιτροπής Δεοντολογίας. Αλλωστε έχουν να κάνουν και με τη λειτουργία της ομοσπονδίας, των ενώσεων και γενικά του ποδοσφαίρου. 
Αραγε οι Κοντονής και Βασιλειάδης τι γνώμη έχουν; Η μήπως το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να αλλάξει η διοίκηση της ΕΠΟ;

ΥΓ: Παρότι ο κ. Παπαχρήστος είχε καταθέσει ως μάρτυρας της ΑΕΚ σε υπόθεσή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας, όμως αυτό δεν εμπόδισε τη διοίκηση Γραμμένου να του αναθέσει την προεδρία της Τεχνική Επιτροπής και να έχει την ευχέρεια να συνομιλεί όχι μόνο με παίκτες της ΑΕΚ αλλά και με του Ολυμπιακού και με όλων των υπολοίπων. 

Ιδού η επιστολή των τριών σωματείων (19 Ιουλίου) Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας και στον πρόεδρο της ΠΔΕ/ΕΠΟ που είχε ως συνέπεια να «τρέξει» προσωρινά η υπόθεση:
Σύμφωνα με τις καταγγελίες του κυρίου Γιώργου Λαγούδη πρώην Γενικού Γραμματέα της ΄Ενωσης ποδοσφαιρικών Σωματείων ΑΙΤ/ΝΙΑΣ και άμεσου επί πέντε και πλέον χρόνια συνεργάτη του προέδρου ΕΠΣΑ κυρίου Παναγιώτη Παπαχρήστου, που είδαν το φως της δημοσιότητας σε πανελλήνιο επίπεδο , καταγγέλθηκε ο κύριος Παπαχρήστος , χωρίς μέχρι σήμερα κατά περίεργο και παράδοξο τρόπο να έχει αντιδράσει ούτε να διαψεύσει τα καταγγελλόμενα ,ότι πήγαινε στα Συμβούλια της ΕΠΟ σχεδόν μια φορά το μήνα παίρνοντας οδοιπορικά έξοδα από την ΕΠΣΑ, χωρίς να είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ της ΕΠΟ, χωρίς απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣΑ, χωρίς επίσης να υπάρχει λόγος υποστήριξης και προβολής κάποιου θέματος της ΄Ενωσης μας και χωρίς να περνάει η δαπάνη αυτή στα πρακτικά του Δ.Σ και φυσικά χωρίς καμία έγκριση.
 Όπως δημόσια κατήγγειλε ο κύριος Γιώργος Λαγούδης αυτό το έκανε μόνο και μόνο για τις προσωπικές του δημόσιες σχέσεις , χωρίς να ωφεληθεί στο ελάχιστο το τοπικό μας ποδόσφαιρο , παρά μόνο να ζημιωθεί οικονομικά  από τα αδικαιολόγητα οδοιπορικά έξοδα του κ. προέδρου.
     Επίσης ο κύριος Λαγούδης κατήγγειλε ότι δινόταν αποζημιώσεις στα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας ΕΠΣΑ και στον Γυμναστή των Διαιτητών χωρίς καμία συζήτηση και έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣΑ.
      Τέλος  καταγγέλθηκε από τον Κύριο Λαγούδη ότι δεν υπάρχουν αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου ΕΠΣΑ, για τις συμβάσεις που υπογράφονταν με τους εκάστοτε προπονητές των μεικτών ομάδων της ΄Ενωσης μας.
       Για τους λόγους αυτούς είχαμε ζητήσει να ελεγχθούν λεπτομερώς οι οικονομικοί απολογισμοί των ετών 2013-2014 και 2015 και ιδιαίτερα στους κωδικούς εξόδων 20 ( έξοδα δημοσίων σχέσεων) 21 (έξοδα μετακίνησης μελών Δ.Σ και επιτροπών) 24 ( έξοδα μετακίνησης για εκγύμναση Διαιτητών) και  29 (οδοιπορικά έξοδα Ενωσιακών προπονητών) και αν υπάρχουν συμβάσεις και όλα τα νόμιμα παραστατικά και συμφωνούν  με τις αντίστοιχες  αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.
         Εμείς όταν πληροφορηθήκαμε τα παραπάνω καταψηφίσαμε ως οφείλαμε τον οικονομικό απολογισμό του  έτους 2015 στη Γενική Συνέλευση και ζητήσαμε διαχειριστικό έλεγχο, φυσικά χωρίς ανταπόκριση και καμία απάντηση εκ μέρους του κυρίου προέδρου πιστός στην πάγια τακτική του να τηρεί σιγή ιχθύος.
          Στην ίδια Γενική Συνέλευση καταγγείλαμε ως απαράδεκτο, προκλητικό και προ πάντων παράνομο και αντικαταστατικό το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης την έκθεση του οικονομικού απολογισμού της εξελεγκτικής επιτροπής δεν την διάβασε όπως επιβάλλεται ο πρόεδρος αυτής της επιτροπής, ούτε έστω ένα από τα υπόλοιπα μέλη της, αλλά τη διάβασε και μάλιστα με βιαστικό τρόπο ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ κύριος Παναγιώτης Παπαχρήστος  ( Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει λέει σοφά η λαική μας παροιμία).
             Αν αυτή η πρακτική δεν είναι αλαζονεία εξουσίας και προσπάθεια χειραγώγησης των μελών της Γενικής Συνέλευσης τότε τι είναι?
Χαιρετίζουμε ειλικρινά την πρωτοβουλία σας Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε να εκδικαστεί ενώπιον του δικαστηρίου σας και να διαλευκανθεί επιτέλους αυτή η νεφελώδης κατάσταση και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους τυχόν ανήκουν , γιατί εμείς ήμασταν και είμαστε αποφασισμένοι να φθάσουμε την υπόθεση στα Ανώτατα θεσμικά όργανα της χώρας μας και όπου ο νόμος μας δίνει τη δυνατότητα , καθώς επίσης στην ΟΥΕΦΑ και FIFA που επιχειρεί εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα την εξυγίανση του Ελληνικού ποδοσφαίρου.