Στην ομάδα της Πλαγιάς επανήλθε μετά από χρόνια ο Γιώργος Καρελάκης και θα επιχειρήσει να την κρατήσει στην Α΄ Κατηγορία Πρέβεζας/ Λευκάδας, όπου οι ομάδες της Αιτωλοακαρνανίας δεν είναι και τόσο… συμπαθείς.  Ως προπονητής έχει διαγράψει σπουδαία πορεία και στο Αγγελόκαστρο, εκτός απ’  την Κεφαλλονιά όπου είναι και ο τόπος της εργασίας του. Ωστόσο, μαθαίνουμε, ήθελε με κάθε τρόπο να απεμπλακεί απ’ το εκεί ποδόσφαιρο και στην Πλαγιά βρέθηκε από.. σπόντα. Διότι είχε συμφωνήσει με ομάδα της Σάμου, καθώς έχει θητεύσει ως προπονητής στο νησί στο πρόσφατο παρελθόν (φωτο). Όμως «κόπηκε» η μετάθεσή του, απ’ το Λιμενικό όπου εργάζεται,  τη τελευταία στιγμή  κι επέλεξε τον ΑΟ Πλαγιάς όπου ήταν προπονητής του όταν αγωνίστηκε στην Α΄ΕΠΣΝΑ.

 

 

 

Μονοπώλειο

 Κάθε χρόνο  η γιορτή της ΕΠΣ ήταν δημοσιογραφικό αντικείμενο  όλων των ΜΜΕ του Νομού, όμως φέτος παρατηρείται πως μόνο μια ιστοσελίδα ασχολήθηκε. Μάλιστα μόνο με κάποια βίντεο, αλλά τα βίντεο δεν είναι δυνατόν να αντικαταστήσουν την δημοσιογραφική δουλειά. Μόνο και μόνο  επειδή δεν έχουν – ή δεν θέλουν να διαθέσουν -  όλοι το χρόνο να τα δουν. Μάλιστα και η ίδια η ΕΠΣΝΑ στην σελίδα της στο facebook  λανσάρει τα εν λόγω βίντεο.  

 

 

 

 Ήταν «θρύλος»

 Οι καινούριες γενιές δύσκολα θα γνωρίζουν πως ο Τρίκαρδος Κατοχής, που επανήλθε στην Α΄ΕΠΣΝΑ,  έχει υπάρξει ομάδα- θρύλος στην Αιτωλοακαρνανία την δεκαετία του’80. Αλλά και στις αρχές της δεκαετίας του ’90 που η έδρα της Κατοχής θεωρούνταν από τις πιο δύσκολες για κάθε ομάδα. Σε εποχές που η Α΄Κατηγορία είχε Ομίλους ο   Τρίκαρδος   ήταν πρωταθλητής του 1ου το 1982 (στον άλλο ο Α.Ο. Αγρινίου που ανέβηκε Κατηγορία), όπως και το 1984 όταν τη άνοδο πήρε απ’ τα μπαράζ ο  Αμφίλοχος  του β΄Ομίλου, ενώ πρωταθλητής του τρίτου Ομίλου ήταν ο  Π.Α.Ο. Καλυβίων.  Το 1987 ο Τρίκαρδος ήταν κυπελλούχος  αφού κέρδισε στον τελικό 1-0 τον  Αστέρα  Αγρινίου και το 1978 ήταν φιναλίστ  κι έχασε 2-1 από τον κραταιό τότε Α.Ο. Αγρινίου.      

 

 

 

 Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα "Συνείδηση"