Ο Πέτρος Ζουρούδης, πρώην παίκτης του Παναιτωλικού κι αγαπημένος μεγάλης μερίδας των φιλάθλων του, είναι πλέον προπονητής των ακαδημιών των Ιπποτών της Παλιάς Πόλης της Ρόδου (που είναι η  ιδιαίτερη πατρίδα του). Από αυτή τη θέση έκανε κάτι ανεπανάληπτο. Έβαλε ως αλλαγή στο τελευταίο ματς της σεζόν έναν  14χρονο ποδοσφαιριστή…  με  πατερίτσες, καθώς  είχε τραυματιστεί σε τροχαίο!

Ο πρώην επιθετικός του Παναιτωλικού είπε σχετικά στο sportfm.gr και τον Γιώργο Σπανομανώλη:  «Μια βδομάδα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα παίδων, τον Σεπτέμβρη, ο πιτσιρικάς έφυγε με το μηχανάκι από την προπόνηση μαζί με τον πατέρα του. Εμένα με ενημέρωσε ο υπεύθυνος της ακαδημίας που με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι ένας μεθυσμένος τους χτύπησε με το αυτοκίνητο και τους εγκατέλειψε. Το παιδί χτύπησε στο πόδι σε τρία σημεία και αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία για χειρουργείο. Από εκείνο το βράδυ που τον είδα λίγα λεπτά πριν μπει στο χειρουργείο, μου καρφώθηκε η ιδέα που έγινε πράξη προχθές. Ήθελα με τον τρόπο αυτό να του δώσω κουράγιο και να του φτιάξω την ψυχολογία. Εκείνο το βράδυ του υποσχέθηκα πως θα παίξει μπάλα ξανά και το έκανα πράξη, παρόλο που ο Μίλτος δεν με πίστευε».

Ο προπονητής των Ιπποτών είπε ακόμα για τη στιγμή που έβαλε στο ματς τον παίκτη με τις πατερίτσες: «Από το προηγούμενο βράδυ τον είχα προετοιμάσει και του είχα πει ότι θα μπει έστω και για λίγο στο τελευταίο ματς της χρονιάς. Δεν μπορείτε να καταλάβετε τι έγινε στο γήπεδο όταν μπήκε στο παιχνίδι ο Μίλτος. Το παιδί έτρεμε και δεν ήξερε πως να μας ευχαριστήσει. Το έκανα με την ψυχή μου, το έκανα γιατί το ένιωθα και η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου είναι που έκανα χαρούμενο αυτό το παιδί».

To σχετικό βίντεo που ακολουθεί είναι από το xxsports.gr