Πριν ένα μήνα και πλέον από το SportAit.gr θίγονταν με κάθε υπευθυνότητα το θέμα της πρωτοφανούς αποτυχίας των διαιτητών  της Αιτωλοακαρνανίας στα τεστ ΚΕΔ/ΕΠΟ. Τότε είχαν αποτύχει  τέσσερις κι ένας δεν πήγε (προφανώς όντας ανέτοιμος) κι επισημάνθηκε από την ιστοσελίδα μας ως αρνητικό ρεκόρ  όλων των εποχών για τον Σύνδεσμο Αιτωλοακαρνανίας. Φυσικά δεν έγινε με σκοπό να μεμφθεί τους διαιτητές, αλλά για να καταδείξει το πρόβλημα του επιπέδου της τοπικής διαιτησίας σε συνδυασμό με τις συνεχώς αυξανόμενες κακές διαιτησίες σε αγώνες των πρωταθλημάτων μας, που τις αισθάνονται στο «πετσί»  τους ποδοσφαιριστές, προπονητές και διοικούντες ομάδων.

Μάλιστα τότε επιχειρήθηκε να διαψευστεί  και να απαξιωθεί   το γεγονός της αποτυχίας  με μια ανακοίνωση… σοφιστειών και είχαν  τεθεί   από το SportAit.gr τα εξής απλά ερωτήματα:

Ερώτημα 1: «κόπηκαν»  ή όχι απ’ τα τεστ οι διαιτητές Γκιάφης, Αντωνόπουλος, Σπυράτος, Μιζάλου και ο Τσιρώνης δήλωσε τραυματίας;;;

 Ερώτημα 2: έχει ξανασυμβεί (και πότε) τέτοιο μέγεθος αποτυχίας διαιτητών της Αιτωλοακαρνανίας στα τεστ;;;

Απάντηση  – φυσικά – δεν δόθηκε, αλλά  στην  ανακοίνωση υπήρχε η παρακάτω πρόβλεψη: «Στις 20 Φεβρουαρίου που θα πραγματοποιηθούν τα επαναληπτικά – συμπληρωματικά τεστ, είμαστε πεπεισμένοι ότι η επιτυχία θα αγγίξει το 100%». Ακριβώς το αντίθετο έγινε!

Από τους πέντε οι τρεις δεν συμμετείχαν καθόλου στην δεύτερη ευκαιρία που τους δίνονταν ενάμισι  μήνα μετά, προφανώς γνωρίζοντας πως δεν διέθεταν την  ετοιμότητα, ο ένας απέτυχε και μένει ένας ακόμα που επέλεξε να  συμμετάσχει στα τεστ της Βέροιας κι όχι της Αθήνας.

Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Ο Σύνδεσμος Διαιτητών  Αιτωλοακαρνανίας βρίσκεται στην… κατιούσα κι αυτό δεν μπορεί να καλυφθεί με σοφιστείες. Η αισιοδοξία ότι η εικόνα θα διορθώνονταν αποδείχθηκε εκτός  τόπου και χρόνου,  η δε πραγματικότητα (πρέπει να) μας προβληματίζει όλους. Το τελευταίο που ενδιαφέρει είναι το ότι η ιστοσελίδα μας επαληθεύεται ξανά.

 

Τέλος,  υπάρχει η απορία εάν η αμερόληπτη ενημέρωση της περιοχής μας – που δημοσίευσε «αμάσητη» την ανακοίνωση του Συνδέσμου – θα έχει τα ίδια αντανακλαστικά με τα νέα πλέον δεδομένα. Εκτός κι αν δεν έχει ως αντικείμενο την υπεράσπιση και την προστασία  του τοπικού ποδοσφαίρου, αλλά της Επιτροπής Διαιτησίας και των «συν αυτώ»…