Είναι γνωστές οι δηλώσεις του Χρήστου Βασιλείου για την αντιμετώπιση της ομάδας του, ΑΟ Φλόγα Παλαιομάνινας, από την διαιτησία κι επίσης έχει αποδειχθεί – και  μέσω βίντεο – ότι οι πρωτοπόροι έχουν πέσει θύματα λαθών (;) σε πολλά ματς. Φταίνε οι αιχμηρές δηλώσεις του Βασιλείου, ή κάτι άλλο; Πάντως οι άδικες αποφάσεις προϋπήρχαν των δηλώσεων…

Στο ματς με τον Απόλλωνα Δοκιμίου η Φλόγα αδικήθηκε ξανά,  αυτό είναι εμφανές, και συνέβη πάλι  αλλοίωση αποτελέσματος. Φυσικά δεν μπορεί να έχει σχέση με την ομάδα του Απόλλωνα η οποία επίσης αδικήθηκε σε μερικά ματς.

Στο Σαββατιάτικο παιγνίδι η πιο «καραμπινάτη» φάση έγινε  στο 17ο λεπτό, στο 0-0. Ο Νάκος δέχθηκε κάθετη πάσα  βγήκε τετ α τετ κι εκεί σπρώχθηκε καθαρά από τον Γαρούφη (φωτο 1)  χωρίς να δοθεί πέναλτι. Αντίθετα όταν η μπάλα έφτασε στον Ντζιμάνη κι ενώ ήταν έτοιμος να σκοράρει (όπως κι έγινε) ο διαιτητής καταλόγισε επιθετικό φάουλ (που δεν έγινε ποτέ) στο τερματοφύλακα! Και ακύρωσε το γκολ.

Ακόμη στο 78΄ σε σουτ  του Νάκου η μπάλα κόλλησε στα νερά,  ο Κόκκαλης την  πρόλαβε και την έστειλε  στα δίχτυα, όμως υποδείχθηκε από τον βοηθό σε θέση οφσάιντ και το 1-1 δεν έγινε. Την ώρα που σουτάρει ο Νάκος ο σκόρερ βρίσκεται σε οριακή θέση (φωτο 2), ο βοηθός αγνόησε το πλεονέκτημα που δίνει ο κανονισμός στον επιτιθέμενο και ήταν ο ίδιος   βοηθός που στο 21΄του πρώτου ημιχρόνου δεν βοήθησε τον ρέφερι, αφού τότε δεν…  είδε  ότι ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα ήρθε σε επαφή με τη μπάλα, με το χέρι,  εκτός της περιοχής του (φωτο 3,4).

Αυτές ήταν μερικές  ακόμα επίμαχες φάσεις που δεν θα σταθούν αιτία για βελτίωση των διαιτητών της Αιτωλοακαρνανίας, όσο τα αρμόδια όργανα τις «κουκουλώσουν»  όπως και πολλές προηγούμενες. Οι φωτογραφίες είναι από βίντεο που δημοσίευσε στο youtube ο Ευθύμης Παπανικολάου για το agrinio-sports.gr.

 

Γιώργος Παπαϊωάννου για την  εφημερίδα «Συνείδηση»