Ας πάρουμε τα ερυθρόλευκα πράγματα με την σειρά:

 

Ο Ολυμπιακός διώχνει προπονητές και παίκτες ενώ στην πραγματικότητα - όπως φωνάζουν οι ίδιοι- για τα δεινά φταίει η διαιτησία. Βέβαια θα ισχυριστεί κάποιος ότι οι αποπομπές γίνονται λόγω ευρωπαϊκών αποτυχιών. Κοίτα να δεις που το είχαμε ξεχάσει ότι ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο μεγαλουργεί στην Ευρώπη...

 

 

Αν δούμε τα πράγματα από την ανάποδη, που μάλλον είναι η σωστή πλευρά, οι αδικίες κατά του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ μάλλον την ομάδα του Πειραιά βολεύουν, ως άλλοθι για την αποτυχία που έρχεται, παρά εξυπηρετούν την Ένωση που αν θέλει να πάρει το πρωτάθλημα το έχει ήδη στο τσεπάκι, Αν θέλει... Όπως εξυπηρετούσε και τους άλλους τα προηγούμενα χρόνια.

 

 

Όσο για την αναφορά από το 1996 και μετά, με την οποία πολλοί φίλαθλοι τσίμπησαν, είναι φως- φανάρι το πού αποσκοπεί: πρώτον κάνουμε αποδιοπομπαίο τράγο εκείνον που διοικούσε τότε και δεύτερον εμείς είμαστε τα καλά και έντιμα παιδιά που δεν μασάμε και τα λέμε όλα.

 

 

Τελικό συμπέρασμα: Ο Ολυμπιακός έχει παραιτηθεί από την ιδέα του πρωταθλήματος, γιατί έτσι “πρέπει”, και προσπαθεί να τα ρίξει οπουδήποτε αλλού εκτός από εκείνους που για τους δικούς τους λόγους παραιτήθηκαν από την διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Το έχουν κάνει κι άλλοι στο παρελθόν και θα το κάνουν επίσης στο μέλλον.