ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ είδαμε να δημοσιεύεται μία έρευνα της ALCO για το ποδόσφαιρο και για λογαριασμό του OPEN. Δεν θα κάνουμε τους ειδικούς όσον αφορά την έρευνα ως ξερόλες Έλληνες αλλά δεν θα μαλώσουμε και με την κοινή λογική. Επίσης δεν υπάρχει κανένας επιστημονικός τρόπος για εμάς τους αδαείς να αντικρούσουμε τα αποτελέσματα της έρευνας.

 

Του Γιώργου Παπαϊωάννου
 

ΩΣΤΟΣΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ την δημοφιλία των ομάδων το πράγμα σηκώνει και γέλωτα. Στα ποσοστά δημοφιλίας των τεσσάρων πρώτων ομάδων δύσκολα μπορείς να πεις κάτι, διότι θα κατηγορηθείς για τυφλό οπαδισμό. Όμως βλέποντας πιο κάτω αντιλαμβάνεσαι ότι και εκεί η αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων εξελίσσεται όχι μόνο ως φυσιολογική, μα και ως αυτονόητη.

 

Ο ΑΡΗΣ σύμφωνα με την έρευνα συγκεντρώνει το 3% των Ελλήνων φιλάθλων. Κι ενώ ο Άρης που για πλάκα συγκεντρώνει 20.000 φιλάθλους στο γήπεδο κατέχει το 3%, ο Ατρόμητος που με το ζόρι κόβει 700 εισιτήρια κατέχει το 1,5% των Ελλήνων φιλάθλων! Μετανάστες στη Γερμανία έφυγαν οι πολυπληθείς φίλαθλοι του Ατρομήτου;;;

 

ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. Ο Παναιτωλικός ο οποίος αποτελεί ομάδα της επαρχίας με αποκλειστικά δικούς του φιλάθλους και που κατά γενική ομολογία έχει πολλούς φίλους για ομάδα της περιφέρειας, σύμφωνα με την έρευνα έχει τους μισούς από ότι ο Βόλος. O ΝΠΣ Βόλος που δεν έχει κανονικούς φιλάθλους ούτε στη Μαγνησία!!! Αυτό σημαίνει πως είτε η έρευνα είναι για τα πανηγύρια, είτε στον Δήμο Βόλου δουλεύουν πάνω από 500.000 άνθρωποι.

 

ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ, επίσης, μπορεί ο ΟΦΗ και η Λάρισα να έχουν τον ίδιο αριθμό φιλάθλων με τον Αστέρα Τρίπολης ή τον Ατρόμητο;;; Κι όσο το ψάξει κανείς εύκολα θα βρει κι άλλες τρύπες στην έρευνα. Θα μου πει ο κύριος επιστήμονας της στατιστικής ότι αυτές οι διάφορες κινούνται στα όρια του στατιστικού λάθους. Όταν όμως το στατιστικό λάθος παραποιεί εντελώς την αλήθεια τι σόι λάθος είναι;;; Και που να ξέρω εγώ - ο πτωχός σε γνώσεις - σε τι επίπεδα έφτασε το στατιστικό λάθος στα υπόλοιπα που ερευνήθηκαν;;;