Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ έκανε την πρώτη του νίκη και οι κύριοι της Λάρισας να πάνε να κουρευτούν. Τις επόμενες ημέρες ανοίγουν και τα κομμωτήρια, άλλωστε. Αυτή είναι μία βολική προσέγγιση του φιλάθλου του Παναιτωλικού για το ματς με την ΑΕΛ. Η άβολη προσέγγιση λέει άλλα πράγματα.

 

ΠΕΙΡΑΜΑ: Ενώ βλέπουμε τα highlights του αγώνα χαμηλώνουμε τη φωνή και υποθέτουμε πως ο Ολυμπιακός παίζει με κίτρινα και μπλε εναντίον κάποιας ομαδούλας. Και τότε μας πιάνει αγανάκτηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα είχε βογγήξει μέχρι και όλο το πρώην Ανατολικό Μπλοκ. Πραγματικά δεν ξέρω αν πρέπει να πω καλό ή κακό τον διαιτητή του αγώνα και βέβαια τον VAR.

 

ΚΑΚΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ που βρίσκονταν στην κοσμάρα του, ή κανονικός διαιτητής -άρα και άμαθος - για να γυρίσει τόσο άγαρμπα το έργο που τελικά γύρισε;;; Προσπάθησα να ξεκινήσω με τις καλύτερες προθέσεις για τους διαιτητές. Στο δεύτερο λεπτό ακυρώνουν γκολ του Ντίαζ για χέρι, ένα χέρι από αυτά που εγώ λέω ότι δεν θα έπρεπε να σφυρίζονται. Πάω πάσο, όμως, γιατί αυτό επιβάλλει ο γρουσούζης ο κανονισμός και ως εκ τούτου δεν μπορώ να κατηγορήσω τους διαιτητές. Βέβαια και σε αυτή τη φάση λάθος έκαναν ο Ζαχαριάδης και ο VAR μαζί.

 

 

ΕΙΔΙΚΑ Ο ΓΚΟΡΤΖΙΛΑΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΗΤΑΝ

ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΣ

 

 

ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΝΕΙΣ απλά το γκολ, αλλά δίνεις και φάουλ υπέρ του Παναιτωλικού έξω από την περιοχή, διότι με το χέρι βρήκε την μπάλα προηγουμένως και ο αμυνόμενος της Λάρισας, αλλά δεν το σκέφθηκαν,  ή απλώς είχαν πιο μαγελεπήβολα σχέδια. Η συνέχεια του Popcorn-Time έργου των διαιτητών, όμως, ήταν εξοντωτική για τη Λάρισα. Πρώτα από όλα βλέπω τη φάση που ο Παναιτωλικός κέρδισε τελικά πέναλτι. Πριν το πέναλτι υπάρχει πεντακάθαρο οφσάιντ του Τζανακάκη και δεν δόθηκε,όπως αδυσώπητα έδειξε η κάμερα και σας το δίνω με την φωτο. Ο παίκτης του Παναιτωλικού ήταν πιο ξεμοναχιασμένος και από πρωταγωνιστές ταινιών του Αγγελόπουλου.

 

Ο ΚΟΥΓΙΑΣ ΜΙΛΗΣΕ για τρία μέτρα offside κι αν ο ίδιος είναι όντως 1,79 τότε ναι, ήταν τρία μέτρα το offside. Εγώ πάντως το είδα για πολύ λιγότερο από τρία μέτρα, αλλά όπως και να έχει ήταν οφσάιντ που φώναζε γοερά. Παρακάτω δόθηκε το πέναλτι, που προσωπικά πολύ αμφιβάλλω αν ήταν, με όσα έδειξε η κάμερα του συνδρομητικού. Άντε να πω ότι ήταν πέναλτι, άντε να πω επίσης ότι σωστά έδωσε επανάληψη στην πρώτη εκτέλεση. Που για μένα δεν δόθηκε σωστά επανάληψη, όσο ψείρας και να είναι ο διαιτητής. Περί άλλων τύρβαζε...

 

ΜΑ ΟΣΟ και να συνεχίσει κανείς την καλοπροαίρετη κρίση προς την διαιτησία έρχονται οι ίδιοι οι διαιτητές να σε βάλουν στην θέση σου και να σου πουν ότι βαδίζεις σε λάθος δρόμο. Διότι αφού στο δεύτερο λεπτό έδειξε ότι έχει σκοπό να καταλογίζει τα χέρια ως παράβαση, όπως έκανε στου Ντίαζ, στο 55ο λεπτό δεν καταλογίζει πέναλτι στο χέρι του Ταχάρ και στο 70ο δεν καταλογίζει πέναλτι στο χέρι του Λιάβα, το οποίο, παρεμπιπτόντως, ήταν πάνω-κάτω όπως αυτό που καταλογίστηκε στον Βιγιαφανες σε γκολ που πέτυχε ο Παναθηναϊκός και αυτό σημαίνει τυφλή εφαρμογή του κανονισμού, όπως έδειξε από την αρχή πως ήθελε να κάνει ο Ζαχαριάδης στο Αγρίνιο.

 

ΤΗΝ ΑΕΛ, κοντολογίς, την πέρασαν από πριονοκορδέλα. Εκεί που διαφωνώ με τον Κούγια είναι στο γεγονός ότι τα έβαλε με τη λάθος πλευρά. Όταν σε κλέβουν δεν ψάχνεις να βρεις άκρη με τον ηθικό αυτουργό του κλέφτη, που δεν ξέρεις πάντα ποιος είναι κι απλά υποθέτεις, αλλά τα βάζεις με εκείνον που συμφώνησες να πάρεις τα συστήματα ασφάλειας και σου έταξε ότι θα είναι αξιόπιστα...