ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΔΡΑΜΑ των μαθητών και πολύ περισσότερο των εκπαιδευτικών που δεν λειτούργησε σωστά το σύστημα τηλε-εκπαίδευσης την πρώτη μέρα και χάθηκε το μάθημα. Μιλάμε γι’ αυτούς που έχουν κάνει τη λούφα επιστήμη. Πότε θα σοβαρευτούμε σε αυτή τη χώρα; Πότε θα αρχίσουμε να ντρεπόμαστε για τις σαχλαμάρες που λέμε δημοσίως, σοβαρολογώντας;

 

του Γιώργου Παπαϊωάννου

 

ΣΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ, αυτή που κάνω στον Libero fm, έλεγα πως ο Θεός αγαπάει την Ελλάδα και το αποδεικνύει, πως την αγαπάει, διότι αν αυτό με τον Κορωνοϊό συνέβαινε πριν 2-3 χρόνια θα είχαμε γίνει Μπέργκαμο, μέσα στο γενικό χυμαδιό. Ένας γιατρός έδωσε εξήγηση σε κάτι που θεωρούσα ότι είναι μεγάλη αστοχία. Δηλαδή αυτό που αναρωτιόμαστε όλοι: γιατί δεν δημιουργήθηκαν Μ.Ε.Θ. στο διάστημα που ο ιός βρισκόταν σε ύφεση;;; Όπως είπε ο γιατρός, δεν είναι εύκολο να δημιουργηθούν Μ.Ε.Θ. διότι η εκπαίδευση που χρειάζονται γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό για αυτή την περίπτωση είναι πολύμηνη και το διάστημα που μεσολάβησε δεν αρκούσε. Επίσης ο εξοπλισμός έρχεται από εργοστάσια του εξωτερικού και δεν έχουν παραδώσει ακόμη όλες τις παραγγελίες, αφού ο ιός ταλαιπωρεί πολλές χώρες. Λογικό μου φαίνεται. Αλλά αν είπε ψέματα... ψέματα λέω και εγώ. Γι αυτό ψάξτε το και εσείς καλού-κακού, έτσι ώστε να μην αθωώνουμε φταίχτες και να μην δικάζουμε αθώους.

 

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΕΝΑΚΗ, το φίλο μου – που τον έχω στολίσει πολλάκις- και το κόμμα του, φαίνεται να προσπαθούν να τα μπαλώσουν στον αθλητισμό. Αυτό είναι το κεντρικό μου θέμα και σήμερα. Από αυτή τη στήλη του τα έχωνα και νομίζω είχα δίκιο. Τώρα, όπως λένε τουλάχιστον, υπάρχει μέριμνα να ενισχυθούν οι ερασιτεχνικές ομάδες. Αυτό, όμως, θέλουμε να δούμε και στην πράξη με ποιο τρόπο θα γίνει. Δεν μπορεί να περιμένει κανείς να πλουτίσουν οι ομάδες και να λύσουν όλα τα χρόνια προβλήματα με το όποιο επίδομα δώσει η κυβέρνηση. Απλά πράγματα είναι. Όταν υπάρχει μία κρίση, όταν υπάρχει μία έκτακτη κατάσταση, δεν μπορεί να κερδίζεις τα ίδια που κέρδιζες πριν. Πόσο μάλλον περισσότερα από αυτά που κέρδιζες. Παγκόσμιος νόμος της αγοράς.

 

 

ΠΡΙΝ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ...

 

 

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ, για την ώρα, να δούμε τι θα λάβουν τα ερασιτεχνικά σωματεία και κατά πόσο τα χρήματα αυτά ρεαλιστικά θα μπορέσουν να κλείσουν τρύπες. Αν διαπιστώσουμε κάτι σοβαρό και μεθοδικό εδώ θα είμαστε να τα πούμε. Και η αφεντιά μου να πάρει πίσω όσα έσυρε τις προάλλες στον Αυγενάκη, στον Σταϊκούρα, στο Μητσοτάκη και την παρέα τους. Να πάρει πίσω μόνο όσα αφορούν αυτό το ζήτημα. Εξηγημένα πράγματα.

 

ΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ είναι αλλιώς. Σε αυτά δεν μας πέφτει κανένας λόγος. Αν δηλαδή η Super League 2 πιστεύει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά να διατηρεί το πρωτόκολλο, όπως αυτό ορίζεται, και να παιχτεί ποδόσφαιρο, ας παίξουν χίλιες φορές. Επειδή όμως δεν υπάρχουν σοβαρά χρήματα γι’ αυτή την Κατηγορία από τηλεοπτικό συμβόλαιο, μην αρχίσουν μετά να κλαίγονται και για τα έξοδα των τεστ Κορωνοϊού. Έχουν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται, διότι δεν υπάρχουν έσοδα για αυτή την Κατηγορία - ενώ υπάρχουν για την Super League 1 - αλλά από τη στιγμή που ζητάνε οπωσδήποτε να παίξουν θα πρέπει να καλύψουν τα έξοδα. Να διαμαρτύρονται δηλαδή, αλλά να διαμαρτύρονται για τα υπόλοιπα. Όχι για αυτή τη δαπάνη.

 

ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ μπαίνει, ωστόσο, το ερώτημα: πώς έχεις κύριε τη δυνατότητα να καλύπτεις δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τα τεστ Κορωνοϊού κι από την άλλη μας λες ότι το πρωτάθλημα δεν μπορεί να περπατήσει διότι δεν έχεις έσοδα;;; Μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες ευρώ εάν τηρήσουν το πρωτόκολλο. Επιμένω, πάντως, πως πρέπει να εστιάσουμε στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Εκεί είναι που περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς προέβλεψαν οι κυβερνώντες. Και κάποιοι από εμάς δεν είμαστε από κείνους που θα ακυρώσουν ό,τι καλό γίνει. Είναι αλήθεια πως μέχρι τώρα – βάζω και τον εαυτό μου μέσα - όποια βοήθεια έχει δοθεί θεωρήθηκε μικρή και είναι μικρή. Από την άλλη, όμως, πρέπει να σκεφτώ ότι γεννήθηκα στην Ελλάδα, στην φτωχή Ελλάδα και όχι στην πλούσια Γερμανία. Βέβαια εδώ κολλάει και κάτι άλλο για μας τους γκαντεμο- Έλληνες: αν η Ελλάδα ήταν πλούσια εμείς θα είχαμε γεννηθεί στην Αλβανία!!!