ΠΙΑΣΑΡΙΚΟ και πάντα επίκαιρο το θέμα των τηλεοπτικών της Super League 1, με το οποίο άργησα να καταπιαστώ μαζί του, περιμένοντας κάτι πιο επίσημο, που δεν είδαμε και δεν θα δούμε. Στο επίκεντρο η Nova - ο μοναδικός αξιόπιστος αιμοδότης των περισσότερων ομάδων της Κατηγορίας – και μάλιστα κατέπληξε τα πλήθη με το φετινό συμβόλαιο που πρόσφερε στο περσινό αποπαίδι, τον ΠΑΟΚ.

 

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ. Η Nova που πέρσι δεν έβγαινε στους λογαριασμούς της, φέτος μοιράζει χρήμα. Τόσο χρήμα που και σε μαρουλόφυλλα να το πλήρωνε έπρεπε να ξεπεράσει την παραγωγή όλων των εγχώριων μαρουλοπαραγωγών.

 

ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ με τον ΠΑΟΚ θα μπορούσε κάλλιστα να μετουσιώσει το λαϊκό τραγούδι “δυο και δυο κι άλλα δυο και δυο κι οκτώ δεκάξι”. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα πάντα. Διότι εγώ προσωπικά τιμολόγια και προσφορές δεν είδα. Εκείνοι που τα γράφουν μπορεί να τα είδαν. Μην έχοντας κάτι πιο απτό στην διάθεσή μου θα καταφύγω στας γραφάς.

 

ΤΟ ΠΑΟΚ TV ήταν, στο δικό μου μυαλό, εξ αρχής μια πονεμένη ιστορία. Τα έλεγα πέρσι τέτοιο καιρό στις ραδιοφωνικές μου εκπομπές και μπορούν να με δικαιώσουν οι δεκατέσσερις ακροατές μου. Τόσοι ήταν όλοι κι όλοι, αν μέτρησα σωστά. Έλεγα με απλή αριθμητική, ότι για να ισοφαρίσει το ΠΑΟΚ TV τα τέσσερα εκατομμύρια της Nova, που θεωρήθηκαν ρίξιμο του συνδρομητικού, το εγχείρημα του ΠΑΟΚ χρειάζονταν πενήντα χιλιάδες πιστούς συνδρομητές, με 70 ευρώ ετησίως έκαστος. Και καμιά εξηνταριά χιλιάδες αδεσποτάκια, που θα πλήρωναν μόνο για έναν αγώνα της ομάδας τους στην Τούμπα. Δηλαδή Ολυμπιακούς, Αρειανούς, ΑΕΚτζήδες, Παναθηναϊκούς, γιατί από Λαμία, Τρίπολη, Αγρίνιο και τις λοιπές ποδοσφαιρικές δυνάμεις ούτε χίλια αδεσποτάκια δεν θα μαζεύονταν.

 

ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΜΑ ΧΑΣΑΜΕ

ΤΟ ΒΟΛΟΣ TV ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΤΟ ΒΛΑΧΙΩΤΗΣ TV, ΤΟ ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ TV

ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ

 

ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ σπίτια με 70 ευρώ το χρόνο, δεν είναι αριθμός που συγκεντρώνεται εύκολα. Αν εγγυηθείς σε έναν βιοτέχνη ή εισαγωγέα παπουτσιών ότι θα πουλήσει πενήντα χιλιάδες ζευγάρια των 70 ευρώ το χρόνο, θα παραγγείλει Ferrari χωρίς δεύτερη σκέψη. Κι αυτό μόνο για να πιάσει το ποσό της προσβλητικής προσφοράς της Nova. Καθώς αν το ΠΑΟΚ TV προσπαθούσε να κάνει έσοδα έξι εκατομμύρια θα χρειάζονταν ογδόντα χιλιάδες συνδρομητές συν τα αδεσποτάκια. Συγνώμη, αλλά αυτό – κατά τη γνώμη μου - δεν μπορεί να το κάνει καμία ελληνική ομάδα με ανόθευτα νούμερα. Πάντως, με αριθμητική Δημοτικού Σχολείου τόσες συνδρομές χρειάζονταν κι όσο για τα έξοδα παραγωγής και μετάδοσης των αγώνων, καλύπτονται από διαφημίσεις και χορηγίες.

 

ΠΑΡΑ ΤΟ ΠΙΠΙΛΙΣΜΑ των αυτιών μας από τους πρωτεργάτες του ΠΑΟΚ TV, παρά τις ηρωικές δηλώσεις ότι περνάμε σε νέα εποχή τηλεοπτικών μεταδόσεων, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Αλέξη Σπυρόπουλου να γίνει ΠΑΟΚάρα στα γεράματα, τελικά ο Σαββίδης τους άδειασε όλους και πήγε στη Nova. Οπότε κάτι δεκάρες και δωδεκάρες εκατομμύρια που μας αράδιαζαν νυχθημερόν για το ΠΑΟΚ TV, ξεχάστηκαν στο πρώτο νεύμα της Nova.

 

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ανοίγει ακριβώς εδώ. Στα επτά εκατομμύρια συν ένα, συν δύο, συν ένα, συν ό,τι θέλετε της Nova. Τόσα γράφηκε πως θα πάρει ο ΠΑΟΚ. Που σημαίνει ότι στο συνδρομητικό φέτος γέννησαν και τα κοκόρια του, αφού πέρσι έδινε – κατά τας γραφάς – μόνο έξι εκατομμύρια στην πιο εμπορική ομάδα και μόνιμη πρωταθλήτρια, τον Ολυμπιακό. Μόνο με τέτοια γεννητούρια θα μπορούσε φέτος να δίνει επτά στον ΠΑΟΚ, που μπορεί να φθάσουν και δώδεκα και δεκατρία αν κάνει ό,τι έκανε το 2018-2019. Αλλά αν δώσει τόσα στον ΠΑΟΚ πόσα θα δώσει στον Ολυμπιακό; Και μην ξεχνάμε από φέτος ξαναφωρτώθηκε Λαμίες, Ατρόμητους, Παναιτωλικούς που πέρσι τους έριξε χυλόπιτα ως ζημιογόνους.

 

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ σε ένα οικονομικό περιβάλλον που η επιχειρηματικότητα στενάζει και η Super League 1 χάνει, όχι πόντους αλλά μέτρα ολόκληρα, στην κοινή γνώμη η Nova φόρτωσε οικειοθελώς στην πλάτη της κάμποσα εκατομμύρια ακόμη, που μπορεί να ξεπερνάνε και τα είκοσι.

 

ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ τέσσερα έως οκτώ εκατομμύρια περισσότερα απ’ όσα ήθελε να δώσει πέρσι, δεν θα δώσει άλλα τόσα στον Ολυμπιακό;;; Τουλάχιστον τόσα. Από έξι λέω εγώ, άρα πάει στα δώδεκα η σούμα τους. Η ΑΕΚ να μην τσιμπήσει άλλα δύο - τρία στην ξεφτίλα;;; Πιάσαμε τα δεκαπέντε. Κι από ενάμισι χοντρικά οι πέντε που δεν τους είχε πέρσι, περάσαμε τα είκοσι. Κι άντε να σκεφτώ πως για τους μικρούς που τους ξαναέδωσε στέγη δέχθηκε άνωθεν πιέσεις ως αντάλλαγμα για τις ανοιξιάτικες διευκολύνσεις. Για τον ΠΑΟΚ, όμως, από που να δεχθεί πίεση να σκάσει τόσα εκατομμύρια;;; Και μαζί με τον ΠΑΟΚ στους άλλους; Έξι να έδινε όλα κι όλα στον ΠΑΟΚ, τούμπες θα έκαναν στην Τούμπα.

 

ΣΥΝΕΛΟΝΤΙ ΕΙΠΕΙΝ εγώ δεν πιστεύω αυτά που γράφουν για το ποσό που θα πάρει ο ΠΑΟΚ από τη Nova. Αν ζούσαμε σε μια χώρα που γίνονταν ματσαράγκες θα υπέθετα πως τα επτά και τα δώδεκα μύρια είναι εικονικά για το ΦουΦουΠού. Το Financial Fair Play της UEFA. Αλλά στην Ελλάδα δεν γίνονται αυτά, οπότε μάλλον γράφουν παραμύθια για τα αληθινά ποσά. Κι έζησαν αυτοί καλά κι ο ΠΑΟΚ καλύτερα.