Λύθηκε το μυστήριο. Η Μπενφίκα δεν αγόρασε μετοχές του Παναιτωλικού – όπως διέδιδαν πολισμανάκια του Αγρινίου – αλλά έκανε κάτι πιο ιστορικό για την Λισσαβόνα ολόκληρη. Σύναψε συμφωνία συνεργασίας με τον Παναιτωλικό, ώστε ο αετός της Μπενφίκα να μπορεί να πετάει πάνω απ’ το κοσμοπολίτικο Γιαννούζι και τον ερωτικό Ρουπακιά.

 

Του Γιώργου Παπαϊωάννου

 

Η ΠΑΕ Παναιτωλικός, πάλι, μέσα στην σνομπαρία. Σα να έκανε συνεργασία με την Ψάκα από την Παραμυθιά. Καμία δική της ανακοίνωση, παρά μόνο από ευγένεια αναδημοσίευσε εκείνη της Μπενφίκα, που την βρίσκω το λιγότερο πανηγυρική. Δεν είναι και μικρό πράγμα γι’ αυτούς. Υποπτεύομαι ότι την συνεργασία με τον Παναιτωλικό την αντιμετωπίζουν ως απάντηση στην συμπολίτισσα Σπόρτινγκ, που πριν 15 χρόνια ανέδειξε τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Άργησαν λιγουλάκι οι “αετοί”, αλλά τέτοια απάντηση ούτε που την περίμεναν στην Σπόρτινγκ.

 

 

Σε μεγαλοκαλαμποκά του Μαύρικα

μοιάζει ο συμπέθερος

αλλά μην τον γελάτε.

Έκανε καλή μπάζα.

 

Η απορία που προκύπτει απ’ όλα αυτά ίσως είναι αφελής, αλλά ας κάνουμε μια σούμα. Με τον κοινό νου σκεπτόμενοι, εάν ο Παναιτωλικός είχε πάρει δύο φορές Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης, ήταν πέντε φορές φιναλίστ για να το ξαναπάρει, είχε κατακτήσει 37 εγχώρια πρωταθλήματα, 26 Κύπελλα και στις 2 Αυγούστου έστελνε για παρηγοριά  την Κ19 για φιλικό στην Λισσαβόνα με μια ομάδα που πριν δέκα χρόνια έπαιζε τα Γρεβενά της Πορτογαλίας , θα φαίνονταν πιο νορμάλ να σπεύσουν οι Πορτογάλοι να ανακοινώσουν πρώτοι την συνεργασία. Τώρα, όμως, πως εξηγείται;;;

 

Δεν το εξηγώ, γιατί να το εξηγήσω, ας το εξηγήσει κανένας άλλος, όπως έλεγε στην ταινία και ο αξέχαστος Χρήστος Ευθυμίου. Ας το εξηγήσει εκείνος που ρίχνει αβέρτα κουβέρτα ρούβλια στην Ιβηρική και θέλουν να του πάρουν κι άλλα για το ξεκάρφωμα που του προσφέρουν. Εγώ απλά εξηγώ ότι η λέξη sano στα Πορτογαλικά σημαίνει υγιή κι όχι σανό.