ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΕΖΟΝ τελειώνει με την ΠΑΕ Παναιτωλικός κατενθουσιαμένη κι ένα μεγάλο μέρος των φιλάθλων ξενερωμένο, με το ύφος του Αυλωνίτη όταν έβλεπε την Βασιλειάδου. Διότι ο φίλαθλος είναι αχόρταγος και ξεχνάει ότι η Super League έμοιαζε για δεκαετίες άπιαστο όνειρο. Τώρα θέλει Europa League για να ενθουσιαστεί. Και νομίζω ότι βρίσκεται στο χέρι του προέδρου, Γεράσιμου Μπελεβώνη, η κίνηση ματ ώστε να το ζήσουμε κι αυτό.

 

Του Γιώργου Παπαϊωάννου

 

Η ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ είναι να προσλάβει Διευθύνων Σύμβουλο τον Κωστούλα. Ναι τον Κωστούλα. Αλλά από μόνη της δεν αρκεί αυτή η κίνηση. Χρειάζονται και οι κατάλληλοι χειρισμοί για να αποδώσει το μοντέλο. Το πρώτο και βασικότερο όλων να τον ξεβγάλει στις ποδοσφαιρικές αγορές που, πλέον, τις παίζει στα δάκτυλα. Μα όχι σαν φτωχό συγγενή, ως ισότιμο. Με λίγα λόγια να περάσει την λογική “Κωστούλας σημαίνει σαν να είμαι εγώ”. Κάτι σαν “αντ’ αυτού”. Να του δώσει, δηλαδή, έναν αέρα στο ξεκίνημα.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ, επίσης, να του αφήσει πρωτοβουλίες. Να του δείχνει πως τον εμπιστεύεται απόλυτα. Να μην τον κάνει να αισθάνεται μειονεκτικά. Και να έχει το μότο “σιγά το δύσκολο να μάθεις το ποδόσφαιρο”. Αυτό θα δώσει στον Κωστούλα την αυτοπεποίθηση που θα έχει ανάγκη στην αρχή, μέχρι να ανοίξει τα δικά του φτερά. Και θα το πετύχει αυτό εάν ο Μπελεβώνης επαναλαμβάνει συνεχώς ότι θέλει να δημιουργήσει κάτι σταθερό, ώστε ο Κωστούλας και οι υπόλοιποι να μπορούν να το περπατήσουν στο μέλλον και χωρίς τη δική του στιβαρή παρουσία.

 

 

ΚΟΜΒΙΚΟ σημείο ενός τέτοιου φιλόδοξου εγχειρήματος είναι η μέριμνα του προέδρου για την έξωθεν εικόνα του νούμερο δύο της ομάδας, του Κωστούλα. Αυτό μεταφράζεται σε συνεχή υπενθύμιση ότι χωρίς τον Κωστούλα δεν θα είχε πετύχει τίποτα. Μέχρι που θα τα είχε παρατήσει στη μέση χωρίς αυτόν. Να τονίζει διαρκώς την εντιμότητα, την ενεργητικότητα και την αφοσίωση του Κωστούλα και προπαντός να μην σηκώνει μύγα στο σπαθί του για τον προστατευόμενο συνεργάτη του.

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ δεν θα το έλεγα, σίγουρα όμως θα ήταν ευεργετικό εάν ο Μπελεβώνης επέτρεπε στον Διευθύνων Σύμβουλο να προσλάβει και ορισμένους δικούς του στην ΠΑΕ. Θα αισθανθεί πιο σίγουρος. Άκρως απαραίτητο, εντούτοις, είναι να τον καλύπτει σε τυχόν λάθη. Άλλωστε όταν βάζεις έναν στόχο “δεν το έχεις δεμένο στο μαντήλι” πως θα τον πετύχεις. Αυτό πρέπει να τονίζει κάθε φορά που κάτι στραβώνει.

 

Ο ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΣ και ο Κούσας μπορούν να γίνουν η επιρροή ώστε ο Μάριος να σταματήσει το ποδόσφαιρο και να κατηφορίσει στο Αγρίνιο. Ούτως ή άλλως λεφτά δεν θα πάρει στον Ηρακλή, άρα γιατί να συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο. Νέος είναι, φιλόδοξος είναι, έχει το πακέτο. Διευθύνων Σύμβουλος μόλις εικοσιτριών ετών. Μάριος Κωστούλας!!! Αυτόν προτείνω...  

Τι νομίσατε βρε διεστραμμένοι;;;