Ένα πρωτάθλημα έχει πολλές αναγνώσεις και πολύ περισσότερο αυτό της Super League. Παρατηρούμε τις περισσότερες ομάδες σε ένα – δύο ματς να “μαγεύουν” και να παίρνουν απρόσμενα αποτελέσματα, μετά να απογοητεύουν και να χάνουν απρόσμενα βαθμούς. Και τούμπαλιν. Έτσι τα αποτελέσματα κάνουν... τράμπες κι ό,τι κερδίζουν από το πουθενά, το χάνουν στο πουθενά...

Έχει, δε, μεγάλο ενδιαφέρον εάν απομονώσουμε τους αγώνες των 11 από τις 16 ομάδες του πρωταθλήματος κι έτσι να δούμε τι γίνεται σε ένα άτυπο πρωτάθλημα ένδεκα ομάδων. Αφήνουμε έξω τους μεγάλους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, όπως και τον Απόλλωνα που τραβάει μοναχικό δρόμο γι’ αυτό έγινε σάκος του μποξ και είναι στον... πυθμένα με διαφορά. Οι υπόλοιπες έντεκα ομάδες έχουν λίγο-πολύ παράλληλους βίους και πιστεύουν σε παρόμοιους “θεούς”. Ο δε Απόλλων έχει κάνει ζημιές με ισοπαλίες σε Ατρόμητο, Λεβαδειακό, ΟΦΗ και νίκησε μόνο την Ξάνθη.

 

Πάμε σε κάποια άλλα φαινόμενα...

- Ο ΟΦΗ έχει νικήσει ΑΕΚ και Ολυμπιακό, αλλά δεν έχει νίκη εκτός έδρας.

- Με μηδέν βαθμούς σε πέντε αγώνες, αντιμετωπίζοντας ομάδες από τις ένδεκα, ξεκίνησε στις πρώτες οκτώ Αγωνιστικές ο Λεβαδειακός, που ίσως κάνει την αντεπίθεση στη συνέχεια.

- Σε όλο το πρώτο γύρο ο Ατρόμητος δεν είχε ήττα στο άτυπο πρωτάθλημα των 11 ομάδων και στον δεύτερο γύρο έχει κάνει ήδη δύο.

- Με τους μεγάλους ξεκινά τους δύο γύρους ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος μέχρι την 8η Αγωνιστική είχε μόνο ένα βαθμό, σε τρεις αγώνες, στο άτυπο πρωτάθλημα των ένδεκα...

- Τις επτά τελευταίες Αγωνιστικές του πρωταθλήματος ο Πανιώνιος αντιμετωπίζει αποκλειστικά ομάδες από τις ένδεκα, όπως και ο Αστέρας. Αμφότεροι πήραν 13 βαθμούς στα τέλη του α΄ γύρου με τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες.

- Ο Άρης ξεκίνησε με τρεις νίκες και μια ήττα στο άτυπο πρωτάθλημα και στοςυ αντίστοιχους αγώνες του β΄γύρου έχει δύο νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα.

 

Μελετώντας την έως τώρα βαθμολογία στο άτυπο πρωτάθλημα των 11 ομάδων και τα αναλυτικά τους αποτελέσματα που παραθέτω σε εικόνα, κάποιος περισσότερο γνώστης από εμένα μπορεί να κάνει πολλές... μαντεψιές και να “δει” ποιες ομάδες τραβάνε ολοταχώς για... Ευρώπη.

 

 

 

 

 

ΟΜΑΔΑ

Α΄ΓΥΡΟΣ

ΕΩΣ 19Η

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

24

28

ΑΡΗΣ

18

25

ΞΑΝΘΗ

18

23

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

18

19

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

15

20

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

14

14

ΛΑΜΙΑ

11

14

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

11

11

ΛΑΡΙΣΑ

10

13

ΟΦΗ

5

9

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

5

8