ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία, αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Το όνομα θα δοθεί κανονικά στα Σκόπια και ίσως κάποτε μάθουμε πως υπήρξε ο σημαντικότερος λόγος για να προκύψει αυτή η κυβέρνηση. Που αν κρατήσει λίγο ακόμα κι αν δεν είναι ένα ακόμα fake όσα υπόσχεται για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, θα αλλάξει το τοπίο για τις μικρομεσαίες ομάδες της Super League και τις πιο φιλόδοξες της Football League.

 

ΛΟΓΩ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ, βέβαια, δεν βλέπω να πέφτει η κυβέρνηση. Διότι απλούστατα κανείς δεν θέλει να την ρίξει πριν περάσει αυτή η προδοσία περί Σκοπίων. Κι ας ρίχνει χημικά ακόμα και στους μαθητές του Δημοτικού που νομίζουν ότι Μακεδονία είναι μόνο η Ελληνική. Άλλωστε τα χημικά του Σύριζα έχουν άρωμα λεβάντα, υποαλλεργικό ph και αφήνουν δροσερή αναπνοή. Όλοι το ξέρουν αυτό. Αν δεν το περάσει ο Τσίπουρας θα πρέπει να το περάσει ο επόμενος. Κι αυτό είναι κάτι που επίσης το ξέρουν όλοι, ειδικά οι ενδιαφερόμενοι για το Μαξίμου. Γιατί να ρίξουν αυτή την κυβέρνηση πριν το περάσει; Για “Πολάκηδες” ψάχνετε?

 

 

Ο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ,την ίδια ώρα, με εντολές του Τσίπουρα υπόσχεται την Super League 2, η οποία θα δίνει αρκετά έσοδα στις ομάδες της Κατηγορίας αυτής, ώστε να πορεύονται αξιοπρεπώς. Υποτίθεται πως με τον τρόπο αυτό θα σταματήσουν να στήνουν. Εδώ γελάνε. Το στήσιμο δεν γίνεται από ανάγκη. Γίνεται από κουλτούρα. Είναι τρόπος ζωής, είναι ίντριγκα που εξιτάρει, που δίνει ζωή στους εθισμένους.Μετά, δε, τις πρόσφατες ζωγραφιές της δικαιοσύνης - που σε όλο το κόσμο είναι τυφλή, εκτός απ’ την Ελλάδα που είναι ξανθιά – θα ξεφύγει κι άλλο το πράγμα. Κατά τα άλλα, και για να είμαστε σοβαροί, εάν θέλουμε να φτιάξουμε λίγο το ποδόσφαιρο αυτή εξέλιξη είναι μονόδρομος.

 

ΑΡΚΕΙ να υπάρξουν ουσιαστικές προϋποθέσεις, όπως για παράδειγμα να υποχρεούνται οι ομάδες σε Super League 1 και Super League 2 να έχουν γήπεδα με τερέν χαλί. Τίποτα λιγότερο από χαλί, καθώς χωρίς τέτοια τερέν καλό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να παίξει κανένας ποδοσφαιριστής στο κόσμο. Στο κάτω- κάτω εάν οι ομάδες στην Super League 1 εισπράττουν από τηλεοπτικά πάνω από ένα εκατομμύριο και στην Super League 2 από εξακόσια έως οχτακόσια χιλιάρικα, όπως λέγεται ότι θα γίνει, είναι ανεπίτρεπτο να μην διαθέτουν τα εκατό χιλιάρικα ανά τρία χρόνια, ποσό που απαιτείται maximum, για την τοποθέτηση και συντήρηση καλού χλοοτάπητα.

 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΠΑΓΩΤΑ

ΣΤΗΝ ΟΔΟ... ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

 

 

ΛΟΓΙΚΗ Η ΣΚΕΨΗ πως εδώ καίγεται ο κόσμος και δεν είναι δυνατόν να ασχολούμαστε με τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Μόνο που ο κόσμος θα καίγεται ούτως η άλλως. Απ’ τα μνημόνια θα βγαίνουμε κάθε τρεις και λίγο αλλά πάλι μέσα θα είμαστε, κάτι σαν τη Μπαμπούσκα. Η ζωή μας θα γίνεται όλο και περισσότερο “Κατρούκωλος” και ξέρετε τι εννοώ. Και γενικά άσπρη μέρα θα βλέπουμε μόνο όταν χιονίζει. Οπότε πριν πέσει αυτή η κυβέρνηση, ας κάνει τουλάχιστο κάτι καλό για το ποδόσφαιρο. Αν και δεν αποκλείεται και να ξαναβγεί. Είμαστε ο λαός που έκανε έναν απ’ τους χειρότερους εμφύλιους πολέμους της οικουμένης, στον Τσίπουρα θα μασήσουμε;;; Ένας ταξιτζής που ήταν στο Woodstock το ’69, στο πολυτεχνείο το ’73, πάνω στα Ίμια το ’96 και πέντε μέτρα πίσω απ’ τον Γρηγορόπουλο το 2008, μου είπε ότι ο Τσίπουρας θα ξαναβγεί.

 

 

ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΟ και για να μην απορεί κανείς διευκρινίζω ότι αποκαλώ τον πρωθυπουργό Τσίπουρα διότι έτσι είναι το σωστό. Φως φανάρι, πως κάποιος πρόγονός του πήρε το όνομα “Τσίπρας” είτε λόγω του ότι σαβούριαζε πολύ τσίπουρο, είτε επειδή έφτιαχνε τσίπουρο. Όπως και να έχει πρέπει να ήταν πολύ δυνατό πράγμα για να κρατάει τόσες γενιές η επήρειά του. Πάντως επειδή στην Άρτα παραλείπουν τα φωνήεντα από λέξεις -όπως και σε πολλές ακόμα περιοχές- το τσίπουρο το λένε τσίπρο και τον σχετιζόμενο παντί τρόπω με αυτό φυσικό τον λένε Τσίπρα. Όμως δεν θα ξεχάσουμε κι εμείς τα σωστά ελληνικά επειδή ο πρωθυπουργός μας κατάγεται από την Άρτα και επιπλέον έχει το χάρισμα να μιλάειτα αγγλικά σε δέκα διαφορετικέςγλώσσες...