Πριν μερικές μέρες έγραψα ένα άρθρο, με τον τίτλο “ Δεν υπάρχουν στημένα παιγνίδια”, σε ένα σκέλος του οποίου ανέλυα το σκεπτικό που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για στημένους αγώνες κι ότι εάν το κάνουμε, βασιζόμενοι σε ενδείξεις που ο καθένας ερμηνεύει κατά το δοκούν, θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι όλες σχεδόν οι ομάδες στήνουν αγώνες. Ακόμα κι αυτή που υποστηρίζει ο καθένας μας, διότι οι υποτιθέμενες ενδείξεις προκύπτουν για τις περισσότερες ομάδες. Και στη συνέχεια, στο δεύτερο μέρος του άρθρου, έκανα μια δημοσιογραφική αναφορά στον τρόπο που εισέπραξα την αγωνιστική παρουσία του Παναιτωλικού και του Λεβαδειακού, αφού είχε προηγηθεί ο μεταξύ τους αγώνας και συνηθίζω να σχολιάζω τους αγώνες των κυανοκίτρινων.

 

Με μεγάλη έκπληξη έλαβα Εξώδικη Όχληση-Διαμαρτυρία από την ΠΑΕ Παναιτωλικός, μέσω της οποίας εγκαλούμαι για το παραπάνω άρθρο, διότι όπως αναφέρουν – μεταξύ άλλων- το δημοσιευμένο κείμενο πλήττει ευθέως την εταιρεία, δηλαδή την ΠΑΕ, αφού με κατηγορηματικό τρόπο υποστηρίζω ότι ο αγώνας Παναιτωλικός -Λεβαδειακός ήταν στημένος από την ομάδα του Παναιτωλικού.

 

Φυσιολογικά, δεν μπορώ να συμμεριστώ την συλλογιστική της ΠΑΕ Παναιτωλικός και παράλληλα γνωρίζω πως δεν μπορεί να στραφεί εναντίον μου με νομικά μέσα, διότι πολύ απλά δεν απορρέει από πουθενά στα γραφόμενά μου το συμπέρασμα πως ο αγώνας αυτός, ή οποιοσδήποτε άλλος, ήταν στημένος. Άλλωστε ο καθένας γνωρίζει πως αν υπήρχε κάτι μεμπτό στο δημοσίευμα η κάθε ΠΑΕ θα στρέφονταν με ένδικα μέσα εναντίον μου.

 

Ως εκ τούτου πρέπει να ξεκαθαρίσω πως βάσει της δικής μου δημοσιογραφικής στάσης δεν ισχυρίζομαι πουθενά πως ο Παναιτωλικός στήνει παιγνίδια. Εάν κάποιοι αναγνώστες συμπεραίνουν αυθαίρετα κάτι τέτοιο ας ψάξουν οι ίδιοι για τους λόγους του συνειρμού τους.

 

Αν λυπάμαι περισσότερο για κάτι είναι μια αναφορά της ΠΑΕ ότι προκάλεσα αναστάτωση στην Παναιτωλική οικογένεια, πράγμα που εάν συνέβη χρίζει της συγνώμης μου απ’ τους ανθρώπους αυτούς. Πολύ περισσότερο, δε, επειδή ως γνωστόν με θεωρούν “πολέμιο”, άσχετα εάν εγώ γνωρίζω καλύτερα απ’ τον καθένα πως δεν υφίσταται κάτι τέτοιο.

 

Επομένως εάν υπάρξει ισχυρισμός ότι ο Παναιτωλικός στήνει αγώνες, απ’ όπου κι αν προέρχεται, αυτός ο ισχυρισμός είναι ψευδής, συκοφαντικός και φυσικά δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Σε ένδειξη της αγαθής μου προαίρεσης, θα αφαιρέσω την ανάρτηση “Δεν υπάρχουν στημένα παιγνίδια”, ώστε να μην σκανδαλίζεται κανένας και με τις αυθαίρετες ερμηνείες να μετατρέπεται σε ψευδής και συκοφαντική.

 

Και για να διατηρήσουμε το ύφος της στήλης, ας ρίξουμε ως επίλογο κι ένα πατριωτικό...

 

Ζήτω το καθαρό ποδόσφαιρο!!!