ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ περισσότερο, παρά με διάθεση προβληματισμού, μπόρεσα να «εισπράξω» την συνάντηση της Μ. Πέμπτης μεταξύ ΠΑΕ και δημοσιογράφων. Όχι ότι το θέμα είναι αστείο, το αντίθετο μάλιστα, μα με αυτόν τον τρόπο το προσέγγισα πιο ουσιαστικά. Αναφέρομαι στην πρόθεση της Διοίκησης του Παναιτωλικού να αναζητήσει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ  μέσω λαϊκής συμμετοχής και υποστήριξης. Θυμίζω ότι,  όπως ελέχθη,  ο Κωστούλας αναγκάζεται να χρηματοδοτεί την ομάδα με ένα εκατομμύριο ευρώ  κάθε χρόνο, χρηματικό ποσό που πλέον δεν αισθάνεται άνετα να διαθέτει. Και πάνω σ’ αυτό το δεδομένο έχω κάποιες παρατηρήσεις,  απορίες περισσότερο. Σ’ όλα αυτά έχει πια επισυναφθεί και το ενδιαφέρον Πανταζή, ωστόσο μ’ αυτό θ’  ασχοληθώ στο τέλος του κειμένου.

 

Η ΠΡΩΤΗ ΣΚΕΨΗ όταν πληροφορήθηκα τα λεγόμενα στης συνάντησης - στην οποία μυστηριωδώς δεν κατάλαβαν όλοι τα ίδια πράγματα- ήταν το παλαιό ημερολόγιο. Διότι βάσει αυτού εκείνη την ημέρα είχαμε  31 Μαρτίου, οπότε οποιοδήποτε ρεπορτάζ της συνάντησης θα δημοσιεύονταν την επόμενη μέρα, δηλαδή Πρωταπριλιά. Πάντα με το παλαιό ημερολόγιο.

 

ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ετήσιο  παθητικό στην Σούπερ Λιγκ, για ομάδα που απλά μένει στην Κατηγορία, θα ήταν ένα πετυχημένο ανέκδοτο. Εκείνο που ξέρει όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος είναι πως στην Σούπερ Λιγκ είναι πιο πιθανό να έχεις κέρδη κι όχι να χρηματοδοτείς,  μ’ ένα τόσο μεγάλο  ποσό. Εάν στον Παναιτωλικό έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο, είναι έτοιμοι  για το… Μαξίμου. Έμαθα  ότι θορυβήθηκε  κι ο Τσακαλώτος!

 

Ο ΕΥΣΕΒΗΣ ΠΟΘΟΣ της  λαϊκής βάσης, που εκφράστηκε μάλιστα με την προοπτική για 10.000 (και πάνω) συμμετέχοντες, παραπέμπει ακόμα περισσότερο στο Πρωταπριλιάτικο   που λέγαμε… όταν έχεις «κλαίγοντας» 2.000 εισιτήρια ανά αγώνα. Κι αν δεν έχει αλλάξει η αριθμητική…  ακόμα και οι  10.000 άνθρωποι πρέπει να διαθέτουν από 100 ευρώ το χρόνο για να συγκεντρωθεί το ένα εκατομμύριο. Εδώ προκύπτουν θέματα…

 

Ο ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΣ άντε  και τα δίνει τα 100 ευρώ. Το ερώτημα είναι αδυσώπητο: στο εκατομμύριο  συμπεριλαμβάνονται και οι μισθοί εκείνων που… με παθιασμένο  Παναιτωλικό συναίσθημα… διαχειρίζονται τα οικονομικά της ομάδας; Όλοι γνωρίζουν πού  περίπου κυμαίνονται αυτοί οι μισθοί. Με λίγα λόγια, θα δουλεύει ο φίλαθλος  στο χωράφι,  στην οικοδομή, στο μαγαζί του, για να εξασφαλίσει τους  μισθούς άλλων; Τους οποίους  τελικά δεν μπορείς να τους πεις και Γκουρού.  

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ δεν μου βγαίνουν  με τίποτα τα σενάρια  που ακούστηκαν  στην συνάντηση της Μ. Πέμπτης, ενόψει παλαιοημερολογίτικης Πρωταπριλιάς. Για να μην με πιάσει η καχυποψία να σκεφτώ ότι η δεδομένη αδυναμία πραγματοποίησης των σεναρίων αυτών μπορεί να γίνει άλλοθι,  ώστε να δούμε και τον Παναιτωλικό εντελώς απροκάλυπτα πλέον σε πρακτικές άλλων ΠΑΕ!

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΑΝΤΑΖΗΣ!!! Διάψευση καμία για το ενδιαφέρον του κι είναι λογικό μέχρι να καταλήξουν κάπου οι συζητήσεις. Επειδή εγώ ξέρω την κατάληξη από τώρα  σας τραγουδάω «Δεν πουλιούνται οι αγάπες δεν ανήκουν σε χάρτες», του Λευτέρη Πανταζή. Πρώτα θα γίνει το πείραμα και μετά βλέπουμε για πώληση…  

 

 
Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»