Δεν είχα την τύχη να παρακολουθήσω διά ζώσης  την  ισοπαλία του Παναιτωλικού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αν και την περίμενα όπως πολλάκις είχα πει το προηγούμενο διάστημα σε τηλεφωνικές ανταποκρίσεις στις αθλητικές εκπομπές του ART TV. Ούτε από τη Nova το είδα το ματς, αλλά από ένα link σε κάτι σαν Ιταλικό κανάλι, το GOLTV,  που αναμετέδιδε την τηλεοπτική κάλυψη της   Nova, αλλά με Ιταλό στο speakage.

 

 

Του Γιώργου Παπαϊωάννου

 

 

Οι τύπος αυτός το Μάνταλο τον αποκαλούσε Μαντάλο - πιθανόν να το είχε στο μυαλό του και με «ωμέγα»  ως Μαντάλω -  τον Κούσα Κόουσα και σε μετέφερε νοερά σε γήπεδο από Γηραιά Αλβιώνα μεριά, τον δε Χαντάκια τον αποκαλούσε συνέχεια… Τσαντάκια!!!

 

Άγνωστο αν ο μακαρονάς ήξερε κάτι παραπάνω, όμως ο  Χαντάκιας κι όλη η ομάδα αποδείχθηκαν «τσαντάκηδες» οι οποίοι  «έκλεψαν» βαθμούς από εκείνους  που οι ΑΕΚτζήδες φίλαθλοι  υπολόγιζαν  στο σακκούλι. Το 0-0 ήταν σίγουρα αποτέλεσμα- επένδυση, αλλά για ποιον ακριβώς;;; Θα το δείτε στο μέλλον…

 

 

ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΒΑΘΜΟ

ΧΩΡΙΣ ΒΙΓΙΑΦΑΝΕΣ, ΜΑΡΤΙΝΕΣ

ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

 

 

Όσο για τη μορφή του ματς, δεν προσφέρεται   να πανηγυρίζει ο συνειδητοποιημένος Παναιτωλικός φίλαθλος. Ο πανηγυρτζής θα το κάνει ούτως ή άλλως από εθισμό. Και μη νομίζετε  ότι θέλω να υποβαθμίσω το επίτευγμα του Παναιτωλικού, απλά όταν τον βλέπω να παίζει σαν τη Μάστρου στην έδρα της ΑΕΜ πέρα απ’ τον ανώφελο  βαθμό  δεν προκύπτει κάτι αισιόδοξο.  

 

 

Ο «Ματζούρ» ταμπούρωσε την ομάδα Παπαφλεσσέικα και η ΑΕΚ με το  γνωστό  σερί της έκανε απλά την  πέμπτη ισοπαλία  σε οκτώ ματς στο ΟΑΚΑ. Κατά τη δική μου γνώμη, δηλαδή, για να τρελαθείς από ένα τέτοιο αποτέλεσμα πρέπει να παίξεις και λίγο μπάλα, όχι απλά να «κλέψεις» ένα βαθμό από μια «άσφαιρη» ΑΕΚ που χρειάζεται επειγόντως εξετάσεις… σπέρματος.

 

 

Για τον ανίκητο Κυριακίδη, που τον επικαλούνται σαν δικαιολογία οι ΑΕΚτζήδες, γνωστή η άποψή μου: είναι παίκτης του Παναιτωλικού κι όπως κάθε άλλος σε κάποια παιγνίδια θα κάνει το πολύ παραπάνω. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά του, επομένως η ομάδα ποντάρει σ’ αυτόν και δεν  του «άνοιξε μπουρί», όπως λέγεται στο τάβλι, μόνο σ’ αυτό το ματς.  Το μπορεί, το κάνει συνέχεια και μάλλον είναι ο καλύτερος Έλληνας πορτιέρο  αυτή τη περίοδο. 

 

 

Να κάνω και μια αφελή  ερώτηση;;; Αν ο Κλέσιο με τέτοια ταχύτητα είχε και καλά κτυπήματα της μπάλας, άρα και καλά τελειώματα, σε μικρομεσαία ομάδα της Super League θα έπαιζε;;; Και μια δεύτερη: περιμένει κανείς να βελτιώσει αυτό  το μειονέκτημα στον Παναιτωλικό;;; Όσο το βελτίωσε ο Μπουμάλ, τόσο θα το βελτιώσει και ο Κλέσιο. Μόνο αν πάει στον Ηρακλή Ψαχνών   και στον Πανιώνιο έχει πιθανότητες…

 

 

Μην ξεχάσω και κάτι ακόμα γιατί είναι σημαντικό.  Το ότι  ο Παναιτωλικός έπαιζε χωρίς Βιγιαφάνες, Μαρτίνες και Στράτο Αποστολάκη! Μόνο έτσι μπορώ να παρακολουθήσω τη συλλογιστική ότι ανάμεσα στις μεγάλες απουσίες ήταν οι Φερέιρα, Τομανέ,  Λεντέσμα, παίκτες που αποδεσμεύτηκαν απ΄την ομάδα.

 

 

Καλή Χρονιά σε όλους!!!