Πιο κουραστικοί είναι οι δικηγόροι που σχίζονται να σταματήσει η κόντρα των οργανωμένων με τον Κωστούλα, παρά η ίδια η κόντρα. Η αερολογία και τα σετ ευχών πάνε σύννεφο, αλλά από ουσία μηδέν. Αν έχεις να πεις κάτι που θα βοηθήσει, το λες. Όμως με το να πιάνεις το θέμα έτσι για να έχουμε να λέμε, κουράζει και όσο πιασάρικο κι αν είναι γίνεται σούπα. Με το στυλ «τι ωραία να τα βρουν», δεν γίνεται τίποτα.

Και δύο Σομαλούς να δεις να έχουν αρπαχθεί στο δρόμο, θα τους πεις να σταματήσουν κι αν συνεχίσουν θα τους το ξαναπείς, χωρίς να μπεις στη μέση και χωρίς να το ψάξεις που είναι το δίκιο και που το άδικο. Αν πέφτουν μπουκέτα ανάμεσα σε φίλους σου όχι μόνο θα βάλεις τον καθένα στη θέση του, αλλά μέχρι να φτάσουν στο σημείο να μπορούν να ακούσουν θα μπεις στη μέση με κίνδυνο να αρπάξεις και συ καμία αδέσποτη.

Από μακριά και σαν να βλέπεις να μαλώνουν δύο Αφρικανοί απ’ αυτούς που πουλάνε μπιχλιμπίδια, δεν βάζεις πλάτη να λυθεί το πρόβλημα στον Παναιτωλικό. Ούτε αν έχεις δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όταν δηλαδή το βήξιμο του Κωστούλα το κάνεις είδηση της κόντρας και οι οργανωμένοι είναι σα να μην υπάρχουν. Δικαίωμα και δικό μου και του καθενός να βλέπω αλλιώς τη μία και αλλιώς την άλλη πλευρά αλλά, όταν καρφώνομαι έτσι, αυτός που τον έχω γραμμένο, περισσότερο θα τσατιστεί όταν θα κάνω τον δικηγόρο, παρά θα το σκεφτεί πιο ήρεμα.

Με το βίτσιο του δικηγόρου και μόνο, δεν γίνεται σωρός. Για να καλέσεις δύο πλευρές να τα βρουν και να περιμένεις αποτέλεσμα, οφείλεις πρώτα να ξέρεις σε τι τα έχασαν και τώρα πρέπει να τα βρουν. Έχουν γραφεί και έχουν ειπωθεί εκατομμύρια λέξεις επίδοξων δικηγόρων, χωρίς κανένας να ξέρει ποιες είναι οι διαφορές των οργανωμένων με το Κωστούλα: που στράβωσε η σχέση τους.

Αδύνατον επομένως να γίνει το επόμενο βήμα από τον οποιοδήποτε δικηγόρο: να αφήσει τις ευχές και τις σπόντες και να πάει στο διά ταύτα. Το διά ταύτα είναι να πεις «το και το απαιτώ να κάνεις σύντροφε Κωστούλα για να μας πείσεις ότι σε ενδιαφέρει το καλό του Παναιτωλικού πάνω απ’ το καπρίτσιο σου, το και το απαιτώ να κάνετε συντρόφια της έξι για να σας το έχουμε για αγνούς φίλαθλους». Αυτό το απλούστατο δεν το έκανε κανένας από τους δικηγόρους, που σημαίνει ότι έχουν μεγάλα parking στη βουβωνική τους χώρα, για να παρκάρουν τα προβλήματα του Παναιτωλικού.

Μην κοιτάτε εμένα, δεν θα το κάνω και δεν θα ανακατευτώ διότι παραμονεύει η παροιμία με τα πίτουρα και τις όρνιθες. Αφήστε που όλος ο Τύπος το έχει πιάσει λάθος το θέμα και βλέπει το δέντρο χωρίς να βλέπει το δάσος. Πείτε ότι αύριο ολόκληρη η έξι με τα 200-300 μέλη της βγάλει φωτογραφίες με τον Κωστούλα αγκαλιά σε ένα καταπράσινο λειβάδι, μπαίνει εντελώς τσαμπαρία στο γήπεδο, τραγουδάει Σουηδικές μπαλάντες και φωνάζει «Πρόεδρε μαζί σου και στη Δέλτα, ο Θεός να μου στερεί καπνογόνα και να στα δίνει χιλιάρικα». Ακόμα κι αν γίνουν όλα αυτά, το κρύωμα των χιλιάδων φιλάθλων με τον Κωστούλα δεν θα αλλάξει. Το μόνο που θα συμβεί είναι να βάλουν φύρα ότι κάτι άλλο έπαιξε με την έξι. Γνωστό το σενάριο.

Το πρόβλημα του Κωστούλα δεν είναι η έξι, αλλά ο εαυτός του που τα έχει κάνει μαντάρα. Όσο πιο νωρίς το καταλάβει, τόσο έχει πιθανότητες να μπορέσει να το μαζέψει. Όσο αργεί, τόσο το δυσκολεύει. Και δεν είμαι απ’ αυτούς που θα πιστέψουν ότι δεν του καίγεται καρφί και τα βροντάει ανά πάσα στιγμή. Σας το υπογράφω: όλο το γήπεδο γεμάτο να διώχνει τον Κωστούλα, αυτός δεν πρόκειται να φύγει πριν από την ώρα που ο ίδιος το έχει σχεδιάσει.

Το συναίσθημα παίζει μεγάλο ρόλο και με το να το κτυπάνε συνέχεια οι δικηγόροι μπορεί κάτι να βγει, αλλά θα είναι πρόσκαιρο όσο δεν αλλάζουν όσα πρέπει στον Παναιτωλικό. Εκτός κι αν έχουν τη πρόθεση να το κάνουν μόνιμα και να διαβάζουμε τούρκικα σήριαλ σε Παναιτωλικές στήλες.