Όπως ακριβώς από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις τη αλήθεια, έτσι και μέσα από ένα αθλητικό site μπορεί να βγει και καμιά αλήθεια, που ποτέ δεν θα έβγαινε από πολιτικό ρεπορτάζ. Καμαρώστε τα κανάλια μας, για να καταλαβαινόμαστε.  Μας πυροβολούν από παντού και σκοπίμως δεν θέλουν να βγει κανένα συμπέρασμα.

 

 

Του Γιώργου Παπαϊωάννου

 

 

Μερικά πράγματα είναι πάνω απ’ τα κόμματα, δηλαδή  ό,τι και να έχεις ψηφίσει, ό,τι και να σκοπεύεις να ψηφίσεις, δεν μπορείς να μην τα αναρωτηθείς . Όχι να μπεις σε λεπτομέρειες, διότι την πραγματικότητα δεν την ξέρουν ούτε οι Υπουργοί, ούτε οι βουλευτές των κομμάτων, την ξέρουν μόνο κάποιοι αρχηγοί τους και τα πρωτοπαλλήκαρά τους. Γι’ αυτό πάει η αρλούμπα και η κωλοτούμπα σύννεφο, απ' τους βουλευτές,  στα κανάλια. Στο κάτω- κάτω αν  δεχθούμε ότι ο Άδωνις κι ένας ταβερνιάρης (του ΣΥΡΙΖΑ),  που παρακολουθούσαμε  το βράδυ της Κυριακής, μπορούν να καταλάβουν περισσότερα απ’ το μέσο Έλληνα…  είναι η ώρα να μπουν μέσα οι Τούρκοι.  

 

Εμείς, δηλαδή, για να πάρουμε μια γεύση που βρίσκεται  το λιγότερο κακό (για το καλό μην  ελπίζουμε, θα πάρουμε απογοήτευση ολκής) μόνο από τα σημάδια μπορούμε να το καταφέρουμε. Κάποια ερωτήματα είναι αναπόφευκτα. Γιατί οι Ευρωπαίοι και πολλά δικά μας κόμματα δεν θέλουν το δημοψήφισμα, τόσο φοβούνται πως θα κάνουμε πάλι ζημιά; Ποιος λέει αλήθεια, ο Τσίπρας που μας παρουσιάζει τους εταίρους σαν νταβατζήδες, ή οι Ευρωπαίοι που λένε επίσημα πως ο Τσίπρας τους παράτησε στα κρύα του λουτρού ενώ ήταν έτοιμοι να κάνουν καλύτερες προτάσεις; 

 

Όποιοι  από τις δύο πλευρές  λένε ψέματα είναι απατεώνες κι από απατεώνες δεν μπορείς να περιμένεις κανένα  καλό. Στο ερώτημα γιατί δεν εμπιστεύονται την απόφασή μας σε δημοψήφισμα η απάντηση είναι πανεύκολη. Πώς να μας εμπιστευτούν όταν για δεκαετίες ψηφίζουμε αυτούς που μας έφερναν την καταστροφή; Βουνό το δίκιο τους και των έξω και των δικών μας.  Αποδεδειγμένα είμαστε μπουμπούνες στις ψήφους μας.

 

Επειδή όμως έχει στεγνώσει το στόμα και των τροϊκανών και των δικών μας πολιτικών  ώστε να μας πείσουν πόσο νοιάζονται για μας, είναι  καιρός να μας βοηθήσουν λίγο.  Και δεν θα πω να κοιτάξουν να μην «στεγνώσουν» οι τράπεζες, που στο κάτω – κάτω οι μόνοι  που δεν θα το πληρώσουν είναι ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης, αλλά θα το πληρώσουμε εμείς που τόσο μας νοιάζονται. Εγώ θέλω να «ξεβρακώσουν» το Τσίπρα!

 

Αφού μας ξεγελάει ο αχρείος και μας λέει ψέματα ότι τάχα οι εταίροι μας λειτουργούν σα να θέλουν να μας τιμωρήσουν, αυτοί οι καλοί άνθρωποι ας κάνουν το πιο απλό απ’ όλα: να δημοσιοποιήσουν  προς ψήφιση στο δημοψήφισμα την  πρότασή τους που – όπως λένε – είναι για το καλό του λαού μας και οι τσιπροβαρουφάκηδες  δεν τους άφησαν να την διατυπώσουν. Εν τέλει ας το κάνουν μέσω των υπόλοιπων καλών κ’ αγαθών πολιτικών δυνάμεων της χώρας μας, όχι με τον Τσίπρα και την  παρέα του. Όσο για το ντέρτι τους ότι δεν μπορούν να τον εμπιστευτούν, ας μας κάνουν αυτοί να τον στείλουμε με το ζόρι  να συμφωνήσει σ’ αυτά που προτείνουν και μετά – όλοι το ξέρουμε – θα είναι λίγα τα… ψωμιά του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε δίμηνο δεν βγάζει.

 

Αν όμως οι (κατ’ όνομα ) Ευρωπαίοι δεν έχουν τίποτα άλλο να μας θέσουν προς ψήφιση σημαίνει πως αυτοί είναι οι ανεμοδούρες και οι απατεώνες. Κι ο Τσίπρας θα μπορούσε να είναι, αλλά όταν προς το παρόν μας λέει να αποφασίσουμε εμείς, μας δίνει τα δεδομένα  και οι τροϊκανοί λένε «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε», δεν σ΄αφήνουν περιθώρια  να πεις τον  Τσίπρα ανεμοδούρα. Θα τον πεις πιο πολιτισμένο και Ευρωπαίο,  κι απ’ τους Ευρωπαίους.