Όλο και περισσότεροι  με ρωτούν τι γίνεται με το final four του Κυπέλλου Βόλεϋ Γυναικών, που θα γίνει στο Αγρίνιο τέλη Μαρτίου. Το ερώτημα μπαίνει στη βάση των κινδύνων που υπάρχουν για την πόλη από τυχόν πρασινοκόκκινες  ορδές των δύο «αιωνίων», που θα έλθουν να την σβήσουν απ’ το χάρτη,  που ούτε ο Κιουταχής δεν κατάφερε να την σβήσει.

 

Όταν έχω διάθεση για χιούμορ τους συστήνω να ψωνίσουν στο super market για κανένα δίμηνο, να ενισχύσουν πόρτες και παράθυρα στα σπίτια και να έχουν νερό σε στάμνες για να επιβιώσουν στην ανελέητη πολιορκία από τους οπαδούς Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Για να σοβαρευτούμε, δυστυχώς στη χώρα μας, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος ένα όμορφο αθλητικό γεγονός να μετατραπεί σε «περσικό κόλπο». Αλλά όσο το μελετάμε, νομίζοντας πως λέμε κάτι σπουδαίο, τόσο το προκαλούμε. Είναι γνωστό πως  αυτές οι ακραίες πράξεις συμβαίνουν εκεί που μπορούν να πάρουν  μεγαλύτερη έκταση και προβολή, πόσο μάλλον όταν αυτό έχει εξασφαλιστεί εκ των προτέρων. Κι όταν κινδυνολογούμε δεν απέχουμε πολύ απ’ το να ευχόμαστε να συμβούν για να γίνουμε οι μάγκες του χωριού.

 

Στην Πρέβεζα, πάντως, πριν τρία χρόνια αποδείχθηκαν  πραγματικά μάγκες, διότι  και το final four φιλοξένησαν και τίποτα μεμπτό δεν έγινε. Το ίδιο μπορεί κάλλιστα να συμβεί και στο Αγρίνιο. Εκτός κι αν η περιοχή δεν διαθέτει την ικανότητα της Πρέβεζας σε σωστό σχεδιασμό προληπτικών μέτρων για παν ενδεχόμενο. Οπότε και τα προβατάκια φύλαγμα θέλουν, κούρεμα, άρμεγμα  κι όλα αυτά χρειάζονται χέρια. Κι όσοι  βλέπουν πως δεν είναι για τα κυβικά τους τέτοια «βάρη» και μπορεί να τα κάνουν μαντάρα, ας το θέσουν στους παραπάνω τους.

 

Για να είμαστε σοβαροί, πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις οπισθοδρομικές  φοβίες με διάθεση χιούμορ. Αν μπούμε στη λογική «τι κακό μας βρήκε  που θα γίνει στα χώματά μας ένα final four με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό»,  κακώς που δεχθήκαμε να ανέβει ο Παναιτωλικός στην Α΄Εθνική:  μπορεί σε αγώνα με αυτές της ομάδες να έλθουν οι φίλαθλοί τους και να ισοπεδώσουν το Αγρίνιο. Φυσικά εάν βρεθεί ποτέ υπουργός που να θελήσει να κάνει αεροδρόμιο στο Αγρίνιο είναι χρέος μας να κλείσουμε τους δρόμους με τα τρακτέρ, διότι ως γνωστόν όπου αεροδρόμιο εκεί και η «Αλ Κάιντα». Εννοείται την ίδια και περισσότερη αντίσταση πρέπει να προβάλλουμε αν ποτέ διανοηθεί κανείς να σκεφτεί τραίνο για το Αγρίνιο. Να ξεχάσουμε τι έγινε στη Μαδρίτη το 2004; Εγώ θα έλεγα και για Πανεπιστήμιο ακόμα, που συνεχώς φωνάζουμε, πρέπει να το ξανασκεφτούμε. Είδατε τι  τραβάνε στα Γιάννενα με τον φοιτητή που χάθηκε;

 

Νομίζω παίζει ακόμα τα μεσημέρια το «καφέ της Χαράς» ο ΑΝΤ1 να πάρουμε τζούρες απ’ το «εμπρός – πίσω» του Περίανδρου Πώποτα.